Interviews  / Stories

Miss Almere Hélène Gommers

 

Op 20 maart werd de nieuwe Miss Almere 2016 verkozen, Hélène Gommers is de gelukkige winnares en is het komende jaar hét gezicht van Almere. Modellenland Magazine was vertegenwoordigd in de jury, helaas kon ikzelf Van niet aanwezig zijn en liet me vertegenwoordigen door Fotografe Sacha van Manen Héléne is dan ook onze cover girl van deze editie. Natuurlijk zouden we modellenland niet zijn moest er geen bijhorend interview zijn met Héléne zelf, de fotograaf en de organisatie.


• Hélène Kun je ons iets meer vertellen wie je juist bent?

Ik ben Hélène Gommers en ik ben 15 jaar oud. Ik ben geboren in Dordrecht en woon sinds mijn eerste jaar met veel plezier in Almere. Sinds mijn zesde speel ik graag volleybal, en ben daardoor drie keer in de week te vinden in de sporthal. Dit jaar doe ik eindexamen op het Helen Parkhurst. Op 20 maart jl. heb ik de Miss Almere-verkiezing gewonnen. Met deze titel ben ik hét gezicht van Almere. Mijn doel? Glamour in the city!

 

• Hoe belandde je bij Miss Almere?

Een vriendin van mij werd gescout in de stad en heeft zich ingeschreven. Zij vroeg of ik ook mee wilde doen aan de casting om samen onze jeugddroom waar te kunnen maken. Zodoende heb ik me ingeschreven en we eindigden  allebei bij de twaalf finalisten. Tot mijn geluk heb ik de finale gewonnen.

 

• Kan je ons iets vertellen over je ervaringen tijdens deze periode?

Alle twaalf finalisten kregen gedurende drie maanden een opleiding tot beginnend model. We kregen o.a. catwalktraining, drie prachtige fotoshoots en wij hebben met de twaalf finalisten voor After Eden de opening van de Bodyfashion Tradefair gedaan. Daarnaast werd ik ook nog eens uitgekozen om de modeshow te lopen. De trainingen om jezelf beter te kunnen presenteren waren heel leerzaam. Verder hebben ik en de finalisten de hele verkiezingsperiode gevlogd, om een kijkje in ons leven te geven. Alles was tot in de puntjes geregeld en de organisatie heeft ons vakkundig voor de finale klaargestoomd. Het was een ontzettend leuke periode die ik nooit had willen missen.

 

• Wat ging er door je heen toen je jouw naam hoorde als winnaar?

Op het moment dat mijn naam genoemd werd kon ik het niet geloven. Heel cliché, maar waar. Ze maakten de uitslag ook heel spannend, waardoor iedereen tot op het puntje van zijn stoel zat. Ik ben nog steeds aan het nagenieten.

 

• Wat staat je nog te wachten als de kersverse Miss Almere?

Als Miss Almere ga ik de stad vertegenwoordigen. Bijvoorbeeld de opening en promotie van winkels, maar ik ben ook ambassadrice van Ali B MuzieKids Studio in Almere en Stichting Hartje. Daarnaast focus ik me op modellenwerk.

 

• Wil je zelf nog iets kwijt over de verkiezing aan onze lezers?

Als je dromen hebt om model of Miss te worden, schroom dan niet om mee te doen, want je leert jezelf goed kennen.

 

Miss Almere Hélène Gommers

 

Model: Hélène Gommers - Photo: Sacha van Manen
Make up & Hair: Kaja Dobroń - Styling : Myrthe Scharn
Jurk: (Cover) Wizard's Wedding Wonderland - Jurk Schoot: Destinys Stoffen

 

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

zelfportret

Model: Ceca (Trend Models)

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

Photo: Selma Gurbuz