top of page

Interviews  / Stories

Anneliese van Buren

Kun je ons iets vertellen over jou?

Ik ben Anneliese van Buren, 27 jaar en werk als creative freelancer onder 4 handelsnamen. Ik heb een concept & creation agency (ROOM031), een vintage kledinglijn en winkel (Triangle Vintage), een mode/art blog (MY LAST ISSUE)  en werk daarnaast al 13 jaar als model en live art performer onder mijn eigen naam. Vrije tijd ken ik amper, maar ik besteed mijn vrije uurtjes graag aan mijn geweldige huisgenoten, goede vrienden en familie.


Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?
In principe niets, want ik vind dat je mooi bent zoals je bent geboren. Laat dat duidelijk zijn. Maar als ik dan toch  moet kiezen, zou ik graag iets langer willen zijn. Ik ben nu 1.70 lang en dat is net iets te kort als model. 1.75 cm lijkt me een prima lengte. Maar het is goed zo, ik ben gelukkig met mezelf. Iedereen zou gelukkig met zichzelf moeten zijn, ongeacht hoe je eruit ziet.

 

Carina Hesper

Eduard Haumahu

Chloe Bonnard

Hoe ben je begonnen als model?
Ik ben op zeer jonge leeftijd begonnen in het theater, totdat ik moest stoppen van mijn moeder omdat het teveel tijd kostte. Al snel rolde ik in de modellenwereld, wat in principe acteren zonder woorden is. Zolang ik me maar kon verkleden en in een rol kon kruipen, vond ik het prima. Ik werkte de eerste jaren op TFP-basis, totdat ik meedeed aan een grote modellenwedstrijd en een contract won bij Ulla Models. Zo is het professionele balletje gaan rollen.

Wat denk je van het werk als model?
I love it! Ik vind het fantastisch om elke keer een volledig andere look en karakter neer te zetten. En daarbij, het reizen, steeds nieuwe mensen ontmoeten, een kijkje nemen in het creatieve proces van anderen... geweldig! Elke shoot dag is de beste dag uit m’n leven. Ik kom nooit depressief thuis na het shooten, wordt er altijd wild enthousiast van.

Igor Krutor

Liberty Ragazza

Nicoline Patricia Malina

Wat is uw schoonheid regime?
Ik probeer te focussen op een biologische veganistische lifestyle en drink veel groene thee en water. Vlees eet ik al 13 jaar niet meer. Maar, je zit bij mij verkeerd hoor qua schoonheidstips– ik ben een rebelse beauty. Ik rook en drink regelmatig alcohol en koffie. Daar tegenover staat dan wel dat ik zeer zelden uitga. Ik probeer een vast ritme aan te houden omdat ik 7 per dagen week werk en mijn energie nodig heb. Verder ben ik fan van dure schoonheidsproducten zoals Chanel, YSL en Estée Lauder. Zelfs mijn nagellak kost 35 euro per flesje. Ik zal niet snel goedkope producten gebruiken.


Wat zijn je plannen voor de toekomst?
Ik zou graag mijn bedrijven zien uitgroeien tot echte gevestigde merknamen. Ik zou graag meer winkels, personeel en panden willen. Daarnaast wil ik een webshop, een magazine, mijn kunst verkopen aan internationale art galleries en (nog) een kledinglijn. En ik ben bezig met een boek, maar die wil ik pas na m’n 30e uitbrengen. Alles op z’n tijd. Mijn grote droom is om tijdelijk in de Harajuku wijk te wonen en te werken. YES! Ik heb nog zoveel plannen en oneindige energie! Ik ben altijd op zoek naar art collaborations, dus schroom niet om me te schrijven voor een samenwerking.

Nicoline Patricia Malina

Nikki Nootenboom

zelfportret

Richard Bakker

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Ik ben dankbaar voor elke ervaring die ik mag meemaken, maar mijn favoriete fotoshoot all time was de duoshoot met Dita Von Teese toen ik net in Parijs woonde. Er was mij verteld dat er meerdere modellen op de set zouden zijn en dat we werden omgetoverd tot Dita look-a-like. Mijn calltime was om 14.00 uur ’s middags, dus ik ging er vanuit dat er al andere modellen voor mij in de make-up en styling waren geweest. Eenmaal aangekomen op de set, doet Dita Von Teese de deur open. En wat zeg ik tegen haar? “Wow, je lijkt echt als twee druppels water op Dita, wat knap gedaan!” niet doorhebbende dat het Dita zelf is! Na een aantal uur in de make-up en styling hebben gezeten, was het tijd voor de duoshoot en werd Dita geroepen. “Dita? Is het dan de echte?” vroeg ik en op dat moment werd de foto geschoten terwijl ik over mijn hele lichaam kippenvel had van geluk. Opeens besefte ik dat ik in Parijs woonde, werkte als fashionmodel en mijn droom uitkwam. Ik heb de foto in mijn kamer gehangen. Love it.

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Je bent een merk, dus leef daar ook naar. Bedenk goed hoe je je wilt positioneren in de branche en welke kant je opwilt. Probeer op de set alles in je op te nemen – het hele proces van A tot Z zodat je ook leert over styling, licht, haar en make-up.

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?
Echt een superleuk concept! Ik zie veel collega’s voorbij komen. Ben er trots op dat ik erin mag staan, en wellicht ook eens leuk om mijn eigen fotografie werk naar op te sturen!  

 

https://www.facebook.com/anneliese.vanburen

 

ROOM031 - concept & creation:   http://room031.com/   Personal website: http://anneliesevanburen.com/

Blog:   http://mylastissue.com/   Vintage clothing & accessories labelhttp://triangle-vintage.com/

Tim Fahlbusch

Jeff Manzetti

Model: Ceca (Trend Models)

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Photo: Selma Gurbuz

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

bottom of page