top of page

Interviews  / Stories

Interview: Model Danique Henzen (Netherlands)

Kan je iets vertellen over jou?

Mijn naam is Danique Henzen, ik ben 22 jaar oud en zit momenteel op school en studeer verpleegkundige. Naast school, werk soms als figurante of als stand-in. Helaas kan dat nu niet veel, omdat ik elke dag school heb. Ik woon samen met mijn vriend en we ondernemen veel samen. Ik ben een echt buitenmens en vind het ook heerlijk om in de natuur zijn. Ik vind het heerlijk om te shoppen en op een terrasje te zitten met mijn vriendinnen. 

 

Als je iets aan jezelf zou kunnen veranderen wat zou dat dan zijn? 

Als ik iets aan mijzelf zou kunnen veranderen is dat, dat ik soms misschien wat te lief ben voor de mensen ben en daarmee mezelf te veel wegcijfer. Ik wil meer voor mezelf opkomen en hierdoor laten zien wat ik zelf echt wil. 

 

Wat zijn je goede eigenschappen en je mindere goede eigenschappen? 

Mijn goede eigenschappen zijn dat ik altijd het goede in de mens zie. Ik ga altijd vriendelijk met de mensen om. Mijn minder goede eigenschappen is dat ik vaak  mijn eigen grenzen te laat aangeef en daardoor teveel op mij neem, dit is te zien bij bijvoorbeeld mijn werk. 

 

Hoe ben je begonnen als model? 

Een paar jaar geleden was ik gevraagd om model te zitten voor een mevrouw die de opleiding fotografie deed. In eerste instantie leek het mij helemaal niets, omdat ik nooit echt gek op de camera was. Toen ik toch de stap heb genomen om dit te doen, merkte ik dat het heel vertrouwd voelde. Vanuit deze stap ben ik vaker benaderd om shoots te gaan doen. Uiteindelijk kwamen daar ook shows bij. 

 

Wat denk je van het werk als model? 

De concurrentie is, in het werk als model, erg groot. Veel meisjes willen model worden, waardoor het steeds lastiger wordt om toch te worden gekozen. Het leuke van het werk is dat ik altijd nieuwe mensen ontmoet en dat er nieuwe vriendschappen ontstaan. 

 

Wat zijn uw schoonheid regime? 

Mijn schoonheid regime is het goed uitrusten en het reinigen van mijn gezicht  elke avond weer. 

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst? 

Mijn plannen voor de toekomst is om naar het buitenland te gaan samen met mijn vriend. Hier wil ik samen in de zorg gaan werken en daarnaast een surfschool openen voor kinderen die het thuis niet makkelijk hebben. Ik wil van de school een soort therapie op het water maken, zodat de kinderen rustiger worden.  

 

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe? 

Mijn favoriete ervaring is toch echt wel de Amsterdam Fashion Week. 

Dit was mijn grootste en mooiste ervaring tot nu toe. Ik heb al die jaren filmpjes gekeken over de Amsterdam Fashion Week, en ik mocht hier zelf rondlopen. Dit had ik nooit verwacht en het was een super ervaring! Ik hoorde daar van bekende Nederlanders, uit de modellenbranche, dat ik enorm goed liep, en dit maakte mijn dag helemaal compleet! 

 

Wat zou je graag nog doen als model? 

Wat ik graag nog wil doen als model is naar het buitenland gaan en daar als model te mogen lopen voor grote en bekende merken. Dit lijkt me geweldig en ik hoop dat ik vanuit die ervaring nog meer vraag krijg als model.  

 

Heeft u nog en advies voor wie als model wilt starten? 

Mijn advies is gewoon jezelf blijven, ondanks dat de concurrentie in de modellenwereld groot is. Jij bent mooi zoals je zelf bent! Daar hoef je niet voor te veranderen.  

 

Wat vind je van modellenland magazine? 

Ik vind het een leuk blad. In dit blad kan ik over modellen lezen in hoe zij zijn begonnen en wat deze modellen allemaal al hebben gedaan en meegemaakt.  Tips en trucs van anderen krijgen en hiervan leren is altijd fijn. 

 

https://www.facebook.com/danique.henzen.71

bottom of page