top of page

Interviews  / Stories

Interview: Model Debby de Herdt (Belgium)

Stefaan Achtergael

Lode Gryspeerdt

Kurt Van De Velde

Thierry Goovaerts

Mimsy Photography

Thierry Goovaerts

Davy Gagnon

Davy Gagnon

Davy Gagnon

Thierry Goovaerts

Yannick Desmet

Kun je ons iets vertellen over jou?

Een ambitieuze vrouw die graag eens de bloemetjes buitenzet. Work hard, but play harder!

 

Ik ben afgestudeerd als bedrijfsvertalertolk, maar mijn hartje ligt toch wel in de commerciële branche. International sales manager, (key) accountmanagement… ja da’s mijn ding wel.

 

Naast het opbouwen van een carrière ben ik ook heel druk bezig met mijn lichaam. Ik sport nu vooral thuis met behulp van workout video’s en programma’s die ik zelf opstel. En een keer per week gooi ik alle remmen los op de Zumba, helemaal losgehen! De stress is er direct af.

 

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Amai aan deze lijst ga ik zelfs niet beginnen. Ik ben helemaal niet zo zelfzeker zoals de meeste mensen denken.

 

Wat zijn je persoonlijke eigenschappen, waarmee onderscheid je je van anderen?

Ik doe alles met passie en een glimlach. Als ik voor iets (of iemand) ga, dan is dat met heel mijn hart. Doe het met passie of helemaal niet!

Mensen die me nauw aan het hart liggen, zullen dat ook altijd goed merken. Een vriendin in problemen? No worries, I’ll bring the wine ;)

 

Hoe ben je begonnen als model?

Ik kreeg een 5-tal jaar geleden een fotoshoot cadeau van een vriend die me wilde helpen om mijn zelfvertrouwen op te krikken. Ik stond er een beetje sceptisch tegenover, maar ben de uitdaging toch aangegaan.

De fotograaf was zelf erg tevreden over de foto’s en mijn ‘poseerkunsten’. Zo vroeg hij om op regelmatige basis voor hem te poseren en dan is de bal aan het rollen gegaan. Andere fotografen merkten mij op en zo ben ik blijven verder groeien in het modellenwereldje. Vroeger werd ik vooral via Facebook opgemerkt, maar nu speelt Instagram daar toch ook wel een belangrijke rol in. Follow debbydh123 ;)

Model zijn is tot op vandaag nog steeds mijn grootste passie.


Wat denk je van het werk als model?

Een droomjob! Velen zullen dit tegenspreken omdat ze misschien al wat tegenslagen gehad hebben, maar ik verwacht er nooit iets van. Ik denk dat dat net de kunst is om het graag te blijven doen. Je moet uiteraard wel bereid zijn om je levensstijl eraan aan te passen. Degenen die hieronder verstaan dat ze niet meer mogen eten, zitten er dik naast. Mijn dagelijkse portie chocolade neemt niemand mij af! Gewoon evenwichtig en gevarieerd eten en niet overdrijven met snoepen.

Het is natuurlijk hard werk, maar dat weet je bij het begin al. Ik denk dat hard werken als model toch nog steeds leuker is dan in een fabriek staan zweten… Hold on to that thought ;)

Wat is uw schoonheid regime?

Veel water drinken en pure chocolade eten. ’s Ochtends heb ik ook mijn vast ritueeltje. Ik begin de dag altijd met vers geperst fruitsap, een kiwi en een grote kom muesli met zwarte chocolade. Dat geeft genoeg energie zodat ik ’s middags maar iets kleins hoef te eten. Vaak is dat een banaan met Griekse yoghurt. ’s Avonds kook ik een gewone maaltijd en probeer ik zoveel mogelijk te variëren.

Maar het belangrijkste is nog altijd bewegen! Ik ben een sport addict. Er zijn slechtere dingen om verslaafd aan te zijn, nietwaar?


Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Een echte carrièrevrouw worden, #bosslady! Mijn droom is om aan het hoofd van een team te staan waarbij ik toch wel een belangrijke rol speel binnen het bedrijf.

Mijn absolute droom is uiteraard om fulltime met modellenwerk bezig te zijn, maar in België is dat zeer zeldzaam.


Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Zonder enige twijfel mijn buitenlandse opdrachten! Ik ben naar Praag, New York en oja.. de Bahamas geweest voor fotoshoots.

Ook mijn 2 samenwerkingen met Olivier Desarte hebben me veel bijgebracht. Olivier is toch geen onbekende in de fotografiewereld en ik voelde mij dus wel vereerd dat hij met mij wilde samenwerken.

Dat zijn herinneringen om nooit meer te vergeten.


Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Staar je niet blind op schoonheidsidealen. Eet niet minder, maar gewoon gezond en ontneem jezelf niet al wat lekkers is. Die moelleux train je er de volgende dag wel weer af ;)

Zorg ook dat je je goed voelt in de stijl(en) waarvoor je kiest. Doe niks waarbij je je niet 100% goed voelt want dat zie je dan toch in de foto’s.

En last but not least… Do it with passion or not at all.

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Een inspirerend magazine waarin modellen, fotografen, visagistes, stylistes, etc. … de kans krijgen hun stem te laten horen in de modellenwereld. Mooi initiatief!

 

https://www.facebook.com/debbymodelprofiel

 

 

bottom of page