top of page

Interviews  / Stories

Interview: Model Dhenia Covens (Belgium)

Kun je ons iets vertellen over jou?

Mijn naam is Dhenia, ik ben 23 jaar en geboren in Antwerpen. Naast modellenwerk ben ik veel bezig met make-up. Ik heb namelijk gestudeerd aan Make-Up Designory en behaalde reeds twee diploma’s. verder ben ik ook actief in de missverkiezing wereld. In 2014 werd ik bekroon tot Queen of the Benelux en Queen of Belgium, dat leidde me naar Maleisië voor Miss Tourism International 2014/2015 en naar Ecuador voor Miss United Continents 2015 om België te vertegenwoordigen. Graag zet ik me ook in voor dierenrechten.


Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Dezelfde vraag werd me gesteld op de finale van Queen of the Benelux 2014 en tot op de dag van vandaag antwoord ik nog steeds hetzelfde. Ik zou niets aan mezelf veranderen want de persoon die ik nu ben, is de reden waarom ik al deze mooie belevenissen heb mogen meemaken en is ook de reden dat ik sta waar ik nu sta in het leven. Dat zou ik dus niet willen veranderen.

 

Wat zijn je persoonlijke eigenschappen, en waarmee onderscheid je je van anderen?

Ik ben een rustig, toch wel emotioneel, down to earth persoon. Hoe onderscheid ik mezelf van anderen? In het dagelijkse leven ben ik een bescheiden, down to earth meisje. Maar eenmaal op het podium met de nodige outfit, killer heels en make-up kan ik een echt diva zijn. Living the best of both worlds.


Hoe ben je begonnen als model?

Ik ben begonnen als model door freelance fotoshoots te doen en modeshowste lopen. Hier en daar kom je de juiste persoon tegen die later veel voor je kan betekenen op vlak van modellenwerk. Zo gaat de bal vanzelf rollen. Op dit moment zit ik bij het Antwerps modellenbureau Jackie Lee.


Wat denk je van het werk als model?

De modellenwereld is een harde wereld, zeker als je aan een paar criteria moet voldoen. Het is  een hele volwassen wereld, maar toch ook een goeie leerschool. Ik heb mezelf bijvoorbeeld beter leren kennen hierdoor. Ik weet wat ik wel of niet wil doen, ik ken m’n sterktes en m’n zwaktes. En mijn mensenkennis is er ook op vooruit gegaan.


Wat is uw schoonheid regime?

Ik heb helemaal geen streng schoonheidsregime. Natuurlijk probeer ik gezond te eten en enkel in het weekend te zondigen, maar ik drink ook heel veel spinazie en wortel smoothies. Wat make-up betreft: elke avond je huid goed reinigen, want voor elke nacht dat je je make-up op je gezicht laat zitten, verouderd je huid met 7 dagen. Afsluiten doe ik met een goeie, ouderwetse blauwe pot nivea.


Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Wat ik in de toekomst nog ga doen, is ook voor mij nog een vraagteken. Al hoop ik nog aan internationale missverkiezingen mee te doen. Ik zou graag mijn make-up diploma’s uitbreiden om daarna aan de slag te kunnen als zelfstandige make-up artist.


Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Één van mijn leukste ervaringen tot nu toe is mijn overwinning van Queen of the Benelux 2014. Een gebeurtenis om nooit te vergeten. En voor de rest voel ik me gezegd met al de mooie reizen die ik tot nu toe heb mogen maken.

 

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Als advies kan ik meegeven: opdrachten waar je je niet goed bij voelt, hoef je ook niet te doen. Laat je nooit opdringen door anderen. Jij bent de baas over jezelf en enkel jij kent jezelf het beste.

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

wat een leuk blad! Het is fijn om de ervaringen van andere te kunnen lezen. Veel liefs, Dhenia Covens

 

https://www.facebook.com/dhenia.covens?fref=ts

Patrick Lebeda

Patrick Lebeda

ICE SHOOT

ICE SHOOT

After party cedric dhenia gregory

After party cedric dhenia gregory

OONA SMET

OONA SMET

Rene Leenders

Rene Leenders

Patrick Lebeda

Patrick Lebeda

Ed Jachimowicz

Ed Jachimowicz

Ed Jachimowicz;

Ed Jachimowicz;

Ed Jachimowicz;

Ed Jachimowicz;

Ed Jachimowicz;

Ed Jachimowicz;

Roger Wijsen

Roger Wijsen

Vlieland Photography

Vlieland Photography

bottom of page