top of page

Interviews  / Stories

Interview: Model Efka Goovaerts (Belgium)

  • Kun je ons iets vertellen over jou?

Mijn naam is Efka. Eind mei 23 jaar geworden. Ik woon sinds mijn 20 jaar alleen, maar sinds januari woont ook mijn broer bij mij in. Mensen raadde het mij af, but it’s just me and my brother. Ik werk als administratief bediende op een drankenhandel, waar men ook frigo’s, tapinstallaties, tafels, stoelen en veel meer verhuurd. Het kan met momenten wel druk zijn omdat er ook een winkel aan gelegen is. Kortom ik werk er graag. Het kan met momenten een beetje stressy zijn, maar ik heb leuke collega’s en hou wel eens van een babbeltje met klanten aan de kassa in de winkel. In mijn vrije tijd ga ik vaak shooten, spreek ik af met vrienden of met familie. Ik spring liever eens binnen bij familie of ik zal gemakkelijker iets gaan drinken met een vriendin dan dat ik uitga in een dure club met te luide muziek. Ik spreek niet elk weekend af met vrienden, maar wanneer ze mij nodig hebben sta ik klaar voor hun en dat weten ze. Ik heb ook een super lieve vriend die ik super graag zie en altijd voor mij klaarstaat.

 

  • Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Innerlijk of uiterlijk? Innerlijk zou ik wat vaker op mijn strepen moeten staan. Ik trek mij vaak te veel dingen aan wat ik moeilijk van mij kan afzetten. Uiterlijk zou ik gaan voor een andere neus. Geen flauw idee welke neus ik vind dat wel bij mij past, maar het is alleszins niet mijn huidige neus haha. Maar ik zo voor geen geld van de wereld laten prutsen aan mijn lichaam, ik ben best tevreden met mijn maten en hoe ik eruit zie.

 

  • Wat zijn je persoonlijke eigenschappen, waarmee onderscheid je je van anderen?

Als ik ergens mijn zinnen heb gezet, ga ik er 100% voor, maar dat hebben volgens mij veel mensen die ergens zijn gebeten door een passie. Wat mij écht onderscheid van de meeste modellen is dat ik overal letterlijk 5 minuten te laat kom, maar ik kom steeds opdagen en dat nog steeds het belangrijkste.

 

  • Hoe ben je begonnen als model?

Het begon enkele jaren geleden al, maar toen was het meer een bevlieging. Deed ik enkele shoots en stopte ik opnieuw voor enkele maanden. Sinds dit januari dit jaar shoot ik elke weekend en soms zelfs doorheen de week. Ik heb vroeger een ernstige eetstoornis gecreëerd tijdens de scheiding van mijn ouders. In het middelbaar ben ik hiervoor enorm voor gepest geweest. Wanneer ik ouder werd en mijn vriendinnen zag opgroeien tot fiere jongvolwassenen zag ik in de spiegel een onzeker meisje staan dat niet van haar mager lichaam hield. Ik besloot toen zelf hieraan iets te doen. Ik begon te shooten om wat meer van mijn lichaam te houden. Ik zette zelf een stapje verder en wou lingerie shooten. Ondertussen heb ik alles leren accepteren en aanvaard ik mijn lichaam zoals ik nu ben. Een zelfzekere vrouw is het meest aantrekkelijke, en dat telt voor élke maat!

 

  • Wat denk je van het werk als model?

Het echte modellenleven is enorm hard.  Er is enorm veel discipline nodig om het te maken als model. Er heerst ook enorm veel jaloezie tussen modellen alsook bij fotografen. Ik denk dat veel mensen het leven van een ‘model’ onderschatten. Het is geen bevlieging, het is een gedreven passie, een job, je moet het uiterste kunnen geven, het beste uit jezelf kunnen halen. Ik vind het heerlijk om voor de lens te staan, maar ik noem mijzelf nog steeds een beginnend model. Elke week leer ik nog bij, hou ik nieuwe poses aan, krijg ik tips mee van fotografen en probeer ik te letten op expressie en variatie in mijn portfolio. Het kan best zwaar zijn, maar het is de wilskracht die je verder brengt en wat je een goed model maakt.

 

  • Wat is uw schoonheid regime?

Heb niet meteen een schoonheid regime, maar voldoende slapen en water drinken doet je lichaam goed. De dag voor ik shoot smeer ik nog een acne crème op mijn gezicht voor een zuivere huid en smeer ik lippenbalsem op mijn lippen vlak voor ik ga slapen. Dat maakt ze lekker zacht. Deze tip werkt echt!

 

  • Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Ik weet wel in grote lijnen hoe ik wil dat mijn toekomst eruit ziet, maar dit is daarvoor geen voorspelling die daadwerkelijk uitkomt. Ik neem de dag zoals hij komt, elke dag opnieuw. Ik heb een gelukkige relatie en zie vooral een toekomst met hem. De gewoonlijke meisjes droom ‘huisje, tuintje, boompje’, maar dit zijn toekomstplannen. Buiten dat wil ik graag nog meer bereiken met mijn modellenfoto’s. Voor een webshop of winkel mogen shooten, dat is iets waar ik hard naar streef.

 

  • Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Ik vind een hele shoot een ervaring op zich. Voor mij begint de ervaring van het begin ik in de auto zit en naar de fotograaf rij. Het aller leukste was voor mij een jaar geleden. 1 mei 2015 liep ik een knalroze bikini catwalk voor Hunkmöller op de Meir in Antwerpen. In het begin voelde ik mij wel wat onwennig en keken veel mensen om naar mij, maar op ’t einde van de dag raasde de adrenaline door mijn hele lichaam. Niet iedereen krijgt zo’n kans om voor Hunkmöller catwalk te mogen lopen. Mijn zelfvertrouwen kreeg een enorme boost en kreeg daarbovenop ook nog veel positieve reacties. Dit was nog steeds de leukste ervaring tot nu toe.

 

  • Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Maak zeker voor jezelf uit welke stijl je het liefst shoot en behoud die stijl. Volg je buikgevoel, je hoeft niet tegen elke vriendelijke fotograaf ‘ja’ te antwoorden als je buikgevoel neen zegt. Heb je een partner maak meteen duidelijke afspraken wat er geshoot mag worden, wat er op internet mag staan en welke privé gehouden moeten worden.

 

  • Wat vind je van het modellenland Magazine?

Ik vind het een geweldige magazine. Het toont erkenning aan fotografen, modellen en visagistes hun werk. Het is een eerlijke kans voor iedereen die een portfolio wilt opbouwen. Ze kan dingen leren van elkaar, nieuwe fotografen en/of modellen ontdekken, je kan elkaars werd bewonderen wat je typeert. Toch super leuk! Een publicatie die je ook nog eens online kan bekijken is echt een super leuke meerwaarde voor iemands portfolio. Ik ben door enkele fotografen al in Modellenland Magazine gepubliceerd geweest, waarvoor dank!

 

Ik wil jullie ook bedanken voor de mooie kans die ik krijg.

 

Love, Efka.

 

efkagoovaerts.weebly.com - https://www.facebook.com/Efkagoovaerts

Nico DHondt

Davy Gagnon

Zach Sanctroos

Freddy Mangelschots

Steven Masset

Phil Eggen

Esmee V Sarton

Lieke Lens

Koen Vandijck

Sakin Ozturk

Danny De Sutter

Zach Sanctroos

bottom of page