top of page

Interviews  / Stories

In the spotlight winner of the month: Model Egith van Dinther

Lees hier haar eigen Modellenland magazine

 

 

Kun je ons iets vertellen over jou?

Naast mijn modellen carrière heb ik altijd een grote passie voor de paardensport gehad. Jarenlang heb ik mee gedraaid in de springsport. Helaas heb ik op dit moment geen tijd meer om te rijden maar elke keer als ik Nederland ben, probeer ik weer op m'n paard te klimmen. Doordat ik jarenlang paard heb gereden kon ik mijn bachelor op de Johan Cruijff University behalen. Hierdoor heb ik in Dubai voor Philip Morris International gewerkt. 

 

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?
Als ik iets aan mezelf zou kunnen veranderen dan is het physiek misschien mijn stevige paardrij benen. Ik heb ze altijd te gespierd gevonden voor de high fashion industrie. Maar naarmate ik ouder word ga ik ze steeds meer waarderen en krijg ik er juist complimenten over. Ik probeer nu meer tevreden te zijn met wat ik van moeder natuur heb gekregen. We moeten niet te veel klagen, daar is het leven veel te kort voor. Geniet en probeer je niet te druk te maken om je uiterlijk.

Photo: Mohammed Jasem

Photo: Mohammed Jasem

Photo: Bob Mans

Hoe ben je begonnen als model?
Ik ben begonnen door vrienden van mij die een schilders bedrijf hadden en een model zochten voor hun Brochure. Natuurlijk wilde ik dat wel doen. De fotograaf die de foto's schoot, pikte me er gelijk uit en stuurde mijn foto's gelijk door naar zijn hoofdkantoor in London. Vanaf daar is het balletje gaan rollen.

 

Wat denk je van het werk als model?

Ik denk dat veel mensen het beroep Model onderschatten. Het is veel meer dan gewoon mooi zijn op een plaatje. Je moet zelfvertrouwen en een sterke persoonlijkheid hebben om te surviven. Soms kan ik echt genieten van mijn job als ik omringt ben door creatieve mensen en dat we samen iets moois neer zetten. Maar ik heb er natuurlijk ook dagen bij zitten dat ik geen webshop shoot meer kan zien. 

Photo:Alexia van der Meijden

Photo:Alexia van der Meijden

Photo: . LovesickLa & Manny Canseco

zelfportret

Wat is uw schoonheid regime?

Ik zweer bij s'ochtends en s'avonds mijn huid goed reinigen. Elke dag opnieuw. Mijn nieuwe verslaving is scrubben en daarna mijn gehele body insmeren met coconutolie. De smell alleen is to Die for. 

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Ik woon nu in LA omdat dit de place to Be is als je naast modellenwerk ook wilt acteren. Hier volg ik acteer lessen en probeer zo mijn Engels ook wat op te krikken. 

MY GOAL IN LIFE:

getting rich with doing what I love, fall in love with a beautiful soul and delete my Instagram.

Model: . LovesickLa & Manny Canseco

Model: . LovesickLa & Manny Canseco

Model: . LovesickLa & Manny Canseco

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Mijn beste ervaring was toch wel samen werken met George Clooney, of shows lopen voor grote namen als Ralph Lauren en Guess. Maar ook uit kleine portfolio Shoots haal ik veel voldoening. Mooie foto's maken met een story dat doe ik graag.

 

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Sterk in je schoenen staan. Niet naïef zijn. En je niet klein laten maken door iemands mening. Iedereen heeft een andere mening over uiterlijk schoon. Geloof in jouw ware beauty

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Ik vind het magazine een erg mooie uitstraling hebben en vooral goed voor startende mensen in de fashion industrie.

 

https://www.facebook.com/egith.vandinther

 

Photo: Mohammed Jasem

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Model: Ceca (Trend Models)

Photo: Selma Gurbuz

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

bottom of page