top of page

Interviews  / Stories

 

Kun je ons iets vertellen over jou?

Elene Vernijns, made in Belgium 1994. Een mix en match van twee heel verschillende, maar zeer knappe ouders. Gepassioneerd door kunst, design, en architectuur uit alle continenten, streken en gedachten. Een open-minded studente interieurarchitectuur in haar laatste jaar, wachtend tot ze de wereld verder kan gaan ontdekken. Dat alles, samen met een vleugje van speelse ondeugd, is een beknopte omschrijving van wie ik ben.
 

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Heel eerlijk, zijn er wel meerdere dingen die ik aan mezelf had willen veranderen in het verleden. Maar door de jaren heen heb ik mezelf aangeleerd om minder naar deze complexen te kijken in de spiegel en meer naar de eigenschappen waar ik wél trots op ben. Ik ben niet flawless maar we moeten mensen aanleren, dat het de on - perfectheden zijn die een persoon vormen, interessant en mooi maken.

 

Hoe ben je begonnen als model?

Zo’n vier jaar geleden vroegen vrienden van me of ik model zou willen staan voor hun opdrachten tijdens de opleiding fotografie. Ik vond het super om te doen en sindsdien werd ik ook steeds vaker gevraagd. Soms spreek ik ook zelf fotografen aan als hun werk me echt aanspreekt.

 

Wat denk je van het werk als model?

Ik heb altijd al die passie gehad voor creativiteit. En voor mij is de combinatie van fotografie en modellenwerk één van de puurdere vormen van creativiteit. Het is inspirerend om te zien hoe een model kan transformeren tijdens een shoot en de fotograaf er de ‘perfect shot’ kan uithalen.

 

Mijn 1 meter 79 heb ik aan papa zijn genen te danken, en van nature ben ik slank gebouwd. Ik heb nooit problemen gehad met mijn gewicht waardoor ik dus geen speciale diëten moet volgen. Wat zeker en vast niet betekend dat ik ongezond ga leven. Ik probeer een aantal keer per week te fitnessen en ik verkies “healthy-food” boven fastfood! 

Ik heb daarbij ook een heel ochtend en avond ritueel als het aankomt op mijn huid. Ik zal bijvoorbeeld nooit gaan slapen zonder mijn gezicht te reinigen en te ‘moisterizen’. 
 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Na mijn masterjaar, dat er nu toch bijna opzit, ga ik nog verder studeren. Ik wil zeker nog modellenwerk blijven doen, en steeds verbeteren, maar dit altijd als hobby. Naast mijn studies, zoals ik al vermeld heb, wilt ook blijven leren van het leven door veel te reizen naar nieuwe bestemmingen.
 

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?
Intussen al bijna 1 jaar geleden besloot ik een droom waar te maken, ik nam mijn koffers en vertrok voor een half jaar naar Hong Kong om daar te gaan studeren. Opzich al een wow ervaring, maar wat het nu net de moeite waard maakt om dat te vertellen in dit interview is dat ik ook daar nog modellenwerk gedaan heb. Ik werd tussen duizenden krioelende mensen regelmatig aangesproken met de vraag “excuse me, are you a model?” waarna ze me dan vroegen of ik model zou willen staan voor opdrachten. En, uiteraard, kon ik nooit anders dan met een bescheiden lachje ja te knikken en er dan gecharmeerd op in te gaan. Op deze manier had ik niet enkel meer portfolio materiaal, en een extra zakcentje, ik heb hierdoor veel nieuwe mensen leren kennen, en plaatsen ontdekt die ik ander nooit gezien zou hebben.

 

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Ik heb een tijdje bij een modellenbureau gezeten in Amsterdam maar ik had zelf bijna niets te zeggen en moest me houden aan hun voorwaarden, waardoor ik er bij ben weggegaan. Als je een oncomfortabel gevoel hebt bij een bureau, een fotograaf, noem maar op, is het oké om voor jezelf te kiezen en om voor jezelf op te komen. 

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?
Ik vind het zeker een leuk initiatief wat ervoor kan zorgen dat fotografen en modellen elkaar kunnen ‘spotten’.

 

https://www.facebook.com/elene.vernijns

Model Elene Vernijns (Belgium)

Ronals Cools

Tracey Tsoi_mua Monique Kaiyan

Kurt Liefsoons

Marike De Meester_ mua Marike De Meester.

Gunther Frans - mua Marike De Meester

Kim Nijs - mua Lauren Olaerts

Elias Gubbels - mua Joek Janssens

Chunman Lai and Tracy Tsoi

Gunther Fran

Kim Nijs

Christian Bailleul

Dena Huys, PlayHouse campaign

bottom of page