Interviews  / Stories

Interview: Model Esther Dijkstra (Netherlands)

Kun je ons iets vertellen over jou?

Naast mijn studie communicatie heb een eigen communicatiebureau waarmee ik leuke opdrachten vanuit het hele land binnen sleep. Op dit moment ben ik werkzaam in de energietransitie, de nieuwbouwbranche en het vastgoed. Daarnaast doe ik af en toe acteerklussen.


Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Uiterlijk of innerlijk? Als het in het onmogelijke mag zijn, zou ik willen dat ik als persoon nog meer kan hebben. Het is menselijk om na een werkweek van 60 uur eens moe te zijn. Toch zou ik maar al te graag willen dat ik dit dan niet was om lekker te kunnen blijven doorgaan met werk, studie en het zien van mijn vrienden en familie.

Lichamelijk zou ik soms mijn voeten wel willen veranderen. Ik heb vroeger te vaak kleine hakken gedragen tijdens modellenopdrachten, waardoor ik nu een bult op één voet heb. Maar ja, als dat alles is.

 

Wat zijn je goede eigenschappen, en je minder goeie?

Onduidelijkheden zijn er wat mij betreft niet. Ik ben duidelijk in wat ik wil, werk hard en blijf optimistisch. Ik heb veel overwonnen in mijn leven en laat me daardoor niet meer snel het veld uit slaan. Mijn minder goede eigenschappen zijn dan tegelijkertijd dat ik soms niet weet van stoppen. Ik plan mijn dag vrij vol en ben teleurgesteld in mezelf als ik eens een dag niet toe kom aan sport. Soms moet ik leren gewoon trots en tevreden te zijn. Rust pakken daarnaast zal me best goed doen.


Hoe ben je begonnen als model?

Vroeger stond ik voor pyjama’s in de Livera tijdschriften. Op een gegeven moment wilde ik eens een stap verder en had ik me ingeschreven voor de Elite modellook. Van de 1700 inschrijvingen belandde ik bij de laatste 40. Dit gaf me natuurlijk een enorme drive om dit verder te ontwikkelen.


Wat denk je van het werk als model?

Het werk is dankbaar. Je inspireert vrouwen door producten te verkopen met jouw catwalk performance of foto’s en daar word ik altijd erg trots van. Toch vind ik de high fashion industrie te gek. Op een zeer jonge leeftijd wil je daarin eigenlijk niet terechtkomen. Ondanks zware tegenslagen in het modellenwerk, ben ik een ontzettend sterke dame geworden die niet meer zomaar opzij deinst voor iemand.


Wat is uw schoonheid regime?

Elke ochtend en avond reinig ik mijn huid met Babor Cleaning. Omdat ik een droge huid heb, smeer ik een goede dagcrème met zonnebeschermer op mijn huid van Susanne Kaufman. Als dit na 5 minuten goed ingetrokken is doe ik make-up van Sleek op.


Wat zijn je plannen voor de toekomst?
Mijn liefde voor modellenwerk is nooit echt verdwenen. In de toekomst hoop ik hier iets mee te mogen blijven doen. Echter heeft modellenwerk me ook veel geleerd in hoe je jezelf dient te presenteren (personal branding). In de toekomst wil ik dat ook zeker blijven doen. Daarnaast zie ik mezelf werken bij een groot bedrijf waar ik me mag bemoeien met onderhandelingen. Door mijn geringe maar fijne ervaring in de politiek heb ik de smaak daarin te pakken gekregen. Een combinatie met externe communicatie, politiek en presentatie lijkt me fantastisch. Blijf me volgen op Instagram om te kijken wat ik uitspook: https://www.instagram.com/fit_esther/

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Op het gebied van modellenwerk is dat mijn reis naar Dubai en de klussen die ik vanuit modellenwerk heb gekregen in de reclamewereld. Ook het werk van Addy van den Krommenacker showen is voor mij nog altijd een favoriete ervaring, omdat je mensen echt kippenvel bezorgd.

Naast modellenwerk ben ik een jaar fractievoorzitter geweest van een studentenpartij. De onderhandelingen, het lobbyen en het woordvoerderschap in een goed geolied team maakte me zo enthousiast en ons alles zo succesvol, dat we er allemaal met een glimlach op terug kijken.

 

Wat zou je graag nog doen als model?

Ik word heel blij van commerciële klussen. Laat mij maar op de set dartelen van een kleding of verzorgingsproducten reclame. Of het nou gaat om acteren, een fotoshoot of een catwalk show, de ervaring vind ik heerlijk.


Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Volg je hart en focus je niet blind op je droom. Iedereen weet dat veel mensen model willen worden en mensen kunnen daar flink misbruik van maken. Als jij je ogen en oren niet openhoudt en je gaat akkoord met voorwaarden waar je gevoel eigenlijk niet goed bij zit, dan moet je duidelijk zijn en niet tekenen. Onthoud dat je van je werk houdt, maar respecteer jezelf ten alle tijden. Doe geen naakt shoot als dat van tevoren niet overeengekomen is. Ga niet akkoord met vreemde handelingen en bescherm je privacy.

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?
Dit is een gaaf magazine! Ik vind het heerlijk om door te neuzen en tijdens het reizen een blog te lezen of een video te kijken.

 

https://www.facebook.com/dijkstra.e.m