top of page

Interviews  / Stories

Model Eva Mae (Netherlands)

Kun je ons iets vertellen over jou?
Mijn naam is Eva Mae, ik ben 26 jaar oud en woon in Hellevoetsluis. Ik ben geboren in Denemarken en woon nu ongeveer 17 jaar in Nederland. Van origine ben ik half IJslands en half Nederlands. Ik ben bijna klaar met mijn opleiding (Culturele & Maatschappelijke vorming) aan de Hogeschool Rotterdam en verder werk ik 3 tot 4 dagen in de week op een servicecenter van een grote organisatie. Personeelszaken, HR-zaken, facilitaire dingen… echt van alles! Laten we het daar maar niet teveel over hebben, haha. Vroeger was ik best een feestbeest, maar dat is een periode die ik wel achter mij heb gelaten. Sinds 2,5 jaar ben ik erg veel in de sportschool te vinden. Ik train 5 á 6 keer in de week. Vooral krachttraining, afgewisseld met wat cardio. Daar kan ik heel erg mijn ei in kwijt. Ik ga ook heel graag zwemmen en snowboarden, maar jammer genoeg niet zo vaak als ik eigenlijk zou willen.

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?
Ik ben van mezelf soms een beetje chaotisch. Dat probeer ik al jaren te veranderen, maar ik denk dat dat ook wel bij mijn persoonlijkheid hoort. Verder heb ik (net als denk ik elke vrouw dat wel heeft) ook zo mijn onzekerheden. Of dat een reden voor mij is om te veranderen? Nee, dat niet. Ik ben nou eenmaal zoals ik ben, en daar ben ik eigenlijk best tevreden mee…

Wat zijn je persoonlijke eigenschappen, waarmee onderscheid je je van anderen?
Ik  hoor vaak dat ik wel een spontaan persoon ben met veel energie. Mensen vragen me weleens of ik ADHD heb, maar dat is niet zo, haha. Ik ben ook wel een doorzetter en heb een sterke eigen wil. Ik ben vrij autonoom en daar draaf ik soms misschien een beetje in door. Verder ben ik best ruimdenkend en creatief ingesteld.  

Hoe ben je begonnen als model?
Ik had er zelf nooit aan gedacht om model te worden. Het is gewoon een beetje zo gelopen. Nog niet eens zo gek lang geleden (2 jaar terug ongeveer) werd ik benaderd door een fotograaf of ik interesse had in een fotoshoot. In eerste instantie had ik daar een beetje een hard hoofd in. Ik vond mezelf absoluut niet fotogeniek. Na rondvraag met modellen waar hij regelmatig mee samenwerkte, besloot ik het toch maar te doen. Het ging om een lingerie-shoot. ‘Misschien wel leuk voor later’, dacht ik. Toen ik de foto’s kreeg, vond ik ze toch wel mooi en besloot er 2 op mijn Facebook te delen. Al best snel kreeg ik meer vriendschapsverzoeken van andere fotografen, waarvan ik met een aantal ook geshoot heb.
Vanaf daar is het balletje eigenlijk een beetje gaan rollen.

Wat is uw schoonheid regime?
Mijn nummer 1: goed en gezond eten, veel trainen en goed slapen.  Ook zweer ik bij kokosolie en argan-olie. Dat gebruik ik echt voor alles, mijn gezicht, mijn haar en mijn lichaam. Ik gebruik dagelijks een hydraterende dagcreme met UV-filter en voor het slapen gaan een nacht-serum. Dat is het eigenlijk wel zo’n beetje… verder doe ik niet zoveel bijzonders.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?
Afstuderen en mijn diploma halen heeft voor mij nu de hoogste prioriteit. Verder plan ik liever niet te ver vooruit. Ik zie wel wat er op mijn pad komt… ik laat me graag verrassen, haha.

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?
Ik heb in een relatief korte periode zó ontzettend veel leuke (en verschillende) mensen mogen ontmoeten! Mijn favoriete ervaringen zijn er nogal wat hoor…  ik vind altijd wel heel leuk om model te staan tijdens workshops. Dat heb ik ook een paar keer mogen doen voor Hans Toonen en Hans Wientjens. Toen Hans Toonen dat aan me vroeg, viel ik echt van mijn stoel van verbazing. Dat vond ik echt een hele eer!
Ook vond ik het erg leuk dat ik laatst werd benaderd door Monique Sluyter. Zij vroeg of ik beschikbaar was voor een booking voor een nieuwe televisie serie. Ik vond het heel spannend, want ik had zoiets nog nooit gedaan, maar het was super leuk om te doen! Ik zou zoiets wel vaker willen doen!

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?
Ik denk dat het wel belangrijk is om een goed portfolio op te bouwen. Hierin kan jij laten zien wat je kan. Laat je niet gek maken en laat je ook niks aanpraten. Kom je afspraken na en doe geen dingen die niet goed voelen. En blijf gewoon jezelf.  

Wat vind je van het modellenland Magazine?
Ik vind het een mooi magazine! Ik zag het al een aantal keer voorbij komen op mijn news-feed op Facebook. Ik vind het erg leuk om de verschillende interviews te lezen en foto’s te bekijken van zowel fotografen als modellen. Wie zit erachter? Wie maakt die foto’s? Wat is de drive? Super leuk om te lezen! En natuurlijk vind ik het ook leuk dat jullie mij hebben gevraagd! Bedankt daarvoor!

https://www.facebook.com/profile.php?id=100004284887641&fref=ts

 

TW_workshop

MUAH: Tamara Sauer Workshop: Toonen & Wientjens Photography

Photo: Lenard Guldemeester

Photo: Lenard Guldemeester

Photo: Lenard Guldemeester MUA: Wanda Guldemeester - Seeuws

Photo: William Aponno Models: Tam Celeste Female & Eva Mae

William Aponno

William Aponno

William Aponno

William Aponno

Photo: Delano Sookha MUAH: Karen Krist

Photo: Lenard Guldemeester

Photo: Lenard Guldemeester MUAH: Wanda Guldemeester – Seeuws

William Aponno

William Aponno

bottom of page