top of page

Interviews  / Stories

Interview: Model Floortje Bunschoten (Netherlands)

Ik ben Floortje Bunschoten en ik ben 17 jaar oud. 

Ik zit nu in het 2e jaar van mijn opleiding marketing en communicatie. 

Naast mijn school en modellenwerk, werk ik ook nog als serveerster in een restaurantje in Amsterdam. De tijd die ik over heb besteed ik grotendeels aan sporten en uitgaan met mijn vrienden. 

 

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Ik ben een positief en gelukkig persoon. Ik zit goed in m’n vel en zou op het moment niks aan mijzelf of aan mijn levensstijl willen veranderen. Maar als ik dan toch ergens voor zou moeten kiezen dan wil ik wel iets gedisciplineerder zijn. 

 

Wat zijn je goede eigenschappen, en je minder goeie?

Ik ben positief, optimistisch en vrolijk. Ook denk ik dat ik van mijzelf kan zeggen dat ik redelijk wat mensenkennis heb. En de minder goede eigenschap heb ik hierboven ook al benoemd en dat is dat ik soms wel een stukje aan discipline mis. Ik ben nu druk met mijn opleiding bezig en werk daarnaast ook nog en dan vind ik het soms moeilijk om na een lange en drukke dag nog de sportschool in te gaan of constant op mijn voeding te letten. Maar daar doe ik wel hard mijn best voor. 

 

Hoe ben je begonnen als model?

Toen het modellenbureau Fresh Model Management nog bestond ben ik op mijn 14de een keer uitgenodigd door Mauro en Suzanne (huidige directors van Elite Model Management) om langs te komen bij het agency. Daar is het begonnen. 

 

Wat denk je van het werk als model?

Ik vind het ontzettend leuk werk. Ook ontmoet ik heel veel nieuwe inspirerende mensen.  Het is leuk dat ik met veel mensen waarmee ik weleens gewerkt heb nog steeds contact heb. 

 

Wat is uw schoonheid regime?

Ik probeer zo vaak mogelijk te sporten, op mijn voeding te letten en rust te pakken als het kan. Ook vind ik het heel belangrijk om iedere avond mijn gezicht helemaal schoon te maken voor het slapengaan. Daarnaast drink ik veel water en thee.

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Eerst wil ik mijn diploma halen en daarna wil ik heel graag fulltime modellenwerk gaan doen. En tussendoor nog even mijn rijbewijs halen ;). 

 

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Toen ik 14 was zijn we met een aantal modellen en ouders van Fresh MM naar Oeganda gegaan om vrijwilligerswerk te doen, wij hebben daar een school opgeknapt en daar een speeltuin gebouwd. Dit was een ervaring om nooit te vergeten. Het jaar daarop ben ik voor anderhalve maand naar Tokyo geweest om modellenwerk te doen. Ik ben hier heel zelfstandig van geworden. Heb een super leuke tijd daar gehad en ontzettend veel geleerd.

Qua opdrachten is mijn hoogtepunt de shoot met David Mushegain voor de Japanse Vogue een aantal maanden terug. Hij kwam hiervoor shooten bij mij thuis in De Rijp.

 

Wat zou je graag nog doen als model?

Er zijn zo ongelofelijk veel dingen die ik weleens als model wil doen. Maar als ik dan toch mag kiezen zou ik het geweldig vinden om het gezicht te worden van een luxe cosmeticalijn, of ik zou graag model willen worden voor een mooie bikini of lingerielijn. 

 

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Ik ben opgegroeid in een vrij nuchter gezin. Wij zeggen het loopt zoals het loopt en het komt zoals het komt. Wees niet te ongeduldig, vooral niet als je zo jong bent als ik J. 

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Ik vind het een mooi magazine met prachtige foto’s erin. Vind het heel leuk dat jullie mij gevraagd hebben voor dit interview. 

 

https://www.facebook.com/floortje.bunschoten.3

 

bottom of page