top of page

Interviews  / Stories

Interview: Model Gwenn Van Damme (Belgium)

Kun je ons iets vertellen over jou?

Ik ben Gwenn en ik ben 20 jaar.
Ik ben studente sociaal werk te Brugge. Ik ben trajectstudente, dus combineer het eerste en het tweede jaar. Buiten school spreek ik graag eens af met mijn vrienden en vriendinnen, intussen weet ik wel wie de personen zijn op wie ik echt kan rekenen.
Ook kan ik echt ontspannen van eens een boek te lezen. Ik kan me hier helemaal in opleven. Ook een film kan me wel tot rust brengen. Wat me ook enorm boeit is fotografie, niet alleen zou ik graag vaker voor de camera staan, maar ook eens erachter. Daar wil ik dan ook in de toekomst een cursus voor gaan volgen.

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Ik zou graag wat groter zijn en een meer afgetrainde body hebben. Groeien zal ik niet meer doen, maar aan die body kan ik zeker zelf werken!

 

Wat zijn je goede eigenschappen, en je minder goeie?

Ik ben zelf een heel sociaal persoon die graag nieuwe contacten legt. Ook ben ik een eerlijk persoon, ik zal zeggen waar het op staat of men dat nu wil of niet. Wel zorg ik ervoor dat ik dit op een respectvolle manier overbreng. Ook ben ik een heel bescheiden persoon, mij ga je niet horen stoefen over iets. Zelf heb ik een gloeiende hekel aan mensen met een dikke nek, dus dat wil ik zeker zelf nooit worden!
Minder positief is dat ik heel chaotisch ben, en ook wel wat lui. Sporten doe ik niet zo graag maar ik vind het wel een must. Ook ben ik heel onrustig, ik heb heel veel stress. En als ik even geen stress heb, dan vraag ik mij af waarom, en dan is dit een reden om terug in de stress te schieten. Bovendien heb ik wel eens last van een humeur.

Hoe ben je begonnen als model?

Het begon allemaal toen ik 16 jaar was. Mijn papa had contact met mensen die in een fotoclub zaten, en deze personen hadden enkele modellen te kort voor het shootmiddag in een kasteel. Daarop contacteerde een van die personen mijn papa met de vraag of ik dit niet zou zien zitten. De droom van elk meisje! Natuurlijk zei ik ja! Het was een fantastische namiddag. Wel wat onwennig stond ik naast een finaliste van Miss België en een finaliste van Miss Coast. Deze meisjes waren het al gewend om te poseren en ik stond daar als groentje tussen. In het begin was het wel wat onwennig om een eerste keer geshoot te worden, en dat direct door zeven fotografen tegelijk, maar na verloop van tijd vervloog die onwennigheid en ging ik volledig op in het poseren. Van de foto’s achteraf was ik ook superblij! Vanaf dat moment wist ik dat ik hierin wou verder doen.

Wat denk je van het werk als model?

Ik zou het heel leuk vinden moest ik hier mijn werk van kunnen maken. Maar ik zou ook wel wat onzeker zijn. Zekerheid is iets dat ik zeker nodig heb in mijn leven, en wetende dat er niet veel modellen van boven de 40 jaar rondlopen geeft niet echt zekerheid. Voor hetzelfde geld kan ik op mijn 30ste al ‘te oud’ zijn.
Wel vind ik het niet altijd even makkelijk. Tijd vinden als studente is nu niet altijd even evident. Ook heb ik al willen ondervinden dat je stevig in je schoenen moet staan, als je nee zegt moet je je aan je standpunt houden. Ik heb het toch al enkele keren meegemaakt dat ik een fotograaf heb moeten blokken omdat hij een bepaalde stijl die mij niet ligt (lingerie, naakt en bedekt naakt) teveel probeerde op te dringen. Maar al bij al vind ik het gewoon fantastisch om te shooten, en de mooie resultaten nadien kunnen mijn dag goedmaken.

Wat is uw schoonheid regime?
Ik ben wel redelijk veel met mijn uiterlijk bezig, dit komt hoofdzakelijk omdat ik nogal onzeker ben. Natuurlijk heb ik ook mijn rituelen, zo ga ik nooit slapen zonder nachtcrème en overdag draag ik ook een dagcrème. Ook zweer ik bij de organische Aloë Vera gel. Ik kan soms wel eens last hebben van acné, heel frustrerend. Daarom gebruik ik regelmatig wel eens een kleimasker en reinig ik mijn huid goed. Ook probeer ik toch iedere dag mijn 2 liter water te drinken en minstens 1 stuk fruit te eten.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Graag zou ik een job hebben waar ik veel onder de mensen kom en hen ook help. Vooral jongeren zijn een doelgroep die me interesseert. Verder zou ik graag een gezin stichten bij iemand waar ik 100% mezelf kan zijn. Ook zou ik graag wat meer reizen, de wereld gaan ontdekken en nieuwe mensen leren kennen.

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Mijn eerste fotoshoot zal mij toch altijd bij blijven, het was het begin van iets nieuws, en intussen heb ik wat ervaring opgedaan en iets gevonden die mij echt interesseert!

 

Wat zou je graag nog doen als model?

Graag zou ik mezelf nog willen zien verschijnen in een magazine, al dan niet op de cover. Ook zou ik graag op een affiche of flyer komen om reclame te maken voor een bepaald merk. Dat moet daarvoor geen groot merk of kledingwinkel zijn, voor mij is de Bel&Bo ook al goed. Maar hoe bekender hoe beter natuurlijk!
 
Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Als je het niet probeert kan je het niet weten. Je hoeft geen maatje 34 te hebben om voor de lens te staan. Het belangrijkste is dat je fotogeniek moet zijn en je volledig kan laten gaan, dus je er ook van kan genieten!

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Ik vind het een goede plaats om nieuwe samenwerkingen te bekomen. Een heel leuk initiatief dus!

 

https://www.facebook.com/gwenn.vandamme

bottom of page