top of page

Interviews  / Stories

Interview: Model Heather May (Netherlands)

Kun je ons iets vertellen over jou?
Buiten mijn bezigheden als model heb ik nog een baan en een gezin.Hier vertel ik verder niet veel over,omdat ik er voor gekozen heb privé en model gescheiden te houden.


Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?
Ik heb niet de vereiste lengte om echt als model werkzaam te kunnen zijn richting fashion,dus als ik wat zou kunnen veranderen zou het dat zijn.


Wat zijn je persoonlijke eigenschappen, waarmee onderscheid je je van anderen ?
Omdat ik niet aan de lengte eis van modellen voldoe ben ik al snel werkzaam gegaan richting het vrije werk voor kunstzinnig werk,dan zijn de eisen anders en gaat het meer om of je in staat bent het beeld weer te geven wat de artiest graag wil.Al van jongsaf aan heb ik klassiek ballet gedanst en deze danservaring was vaak een mooie aanvulling om mij te onderscheiden van andere modellen.Dit heeft bijv. gezorgd voor het dansers lichaam dat ik heb en ik kan mij goed expressief uitdrukken,omdat ik gewend ben mijn lichaam te gebruiken als een instrument.


Hoe ben je begonnen als model?
Mijn eerste modellen klus was poseren voor een kunstschilder en daarna heb ik mij ingeschreven bij een online platform voor fotografen en modellen en zo ontstonden er meer samenwerkingen.


Wat denk je van het werk als model?
Het is erg leuk om te doen en ik vind de bijzondere ontmoetingen met zoveel verschillende fotografen en modellen en visagisten altijd enorm leuk.Het brengt je ook op plekken waar je anders niet gauw komt,maar wat ik ook geweldig vind is om samen met de fotograaf de uitdaging aan te gaan een bepaald beeld te willen maken en als dat dan gelukt is geeft het een enorme kick,ik geef dan ook niet gauw op voor het gelukt is,al moet ik er soms behoorlijke fysiek inspanning voor leveren,wat met een dansfoto soms het geval kan zijn.


Wat is uw schoonheid regime?
Ik verzorg mijn huid erg goed en daarnaast sport ik twee keer per week in de sportschool,doe ik aan Aerial-yoga op een yoga school en daarnaast doe ik thuis nog mijn lenigheidsoefeningen.Verder zorg ik dat mijn voeding en genoeg slaap in balans is.


Wat zijn je plannen voor de toekomst?
Ik hoop hier nog een tijdje mee door te gaan,vind het veel te leuk en dat ik nog meer interessante mensen zal ontmoeten om mee samen te werken.Er zijn nog genoeg uitdagingen die ik graag zal willen doen,bijv wat meer shoots in het buitenland zou ik erg leuk vinden.


Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?
Dat zijn er genoeg,teveel om hier allemaal te noemen,maar ik vind bijv. het doen van een shoot op een urbex lokatie altijd erg gaaf.Ik hou van die verlaten plekken met een sfeer van vroeger,erg inspirerend.


Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?
Kom altijd je afspraken na en kom op tijd,wees duidelijk in wat je wel en niet wil in je communicatie met de fotograaf over de shoot,dat scheelt misverstanden en frustratie aan beide kanten.En verder geniet gewoon van de mensen en wat je doet en ben jij die bofkont met de ideale lengte en maten,schrijf je in bij een bureau en go for it girl.


Wat vind je van het modellenland Magazine?
Ik kende het nog niet en ben het gaan lezen na de uitnodiging om zelf hier aan mee te werken. Vind het een mooi initiatief om op deze manier mensen uit de modelfotografie een platform te geven iets over zichzelf te vertellen.Ik heb zelf ook met veel plezier de interviews van anderen in vorige magazine’s gelezen.

 

https://www.facebook.com/heather.nova.3

 

Daniel Chorup

Daniel Chorup

Daniel Chorup

Martin Wilmsen

Michel Schmitt

Alex Timmermans

Martin Wilmsen

Olof Wessels

Martin Wilmsen

Martin Wilmsen

Gust Flik

bottom of page