top of page

Interviews  / Stories

Interview: Model Jackie-Lou Bussing (Loulou) (Netherlands)

F&PArtPhotografics

F&PArtPhotografics

F&PArtPhotografics

F&PArtPhotografics

F&PArtPhotografics

F&PArtPhotografics

F&PArtPhotografics

F&PArtPhotografics

F&PArtPhotografics

F&PArtPhotografics

F&PArtPhotografics

F&PArtPhotografics

F&PArtPhotografics

Kun je ons iets vertellen over jou?

Buiten model zijn ben ik in het dagelijks leven heel erg gericht op mezelf, maar schrik niet! Dit ben ik zeker niet op een egoïstische manier. Ik ben altijd bezig met mezelf verbeteren en om verder te groeien. Dat hoeft niet eens zo zeer te zijn als model, vaak is dit Make-up Artieste waar ik in eerste instantie mee ben begonnen. Nu heb ik twee beroepen dat ik geweldig kan combineren en mij elke dag weer gelukkig maakt!

Ook focus ik me vaak op mijn innerlijk. Dit klinkt misschien een beetje gek uit de mond van een make-up artieste / model, maar het is echt alles voor mij. In een hectische wereld zoals deze raak je jezelf al snel makkelijk kwijt. Ik zelf ben heel visueel en spiritueel ingesteld en ik heb gemerkt hoe moeilijk het soms kan zijn als je geen houvast hebt. Ik vind het belangrijk om dicht bij jezelf te blijven, je ziet vaak hoe mensen zichzelf ruïneren puur omdat ze niet tevreden kunnen zijn over zichzelf. Ik ben op een zeer jonge leeftijd begonnen, en ik weet dus ook hoe belangrijk het is om van jezelf te houden en te blijven waarderen.

 

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Niks! Dat is hem nou juist.. Dit probeer ik veel jonge meisjes duidelijk te maken, je hoeft jezself niet te veranderen. Het enige wat je moet kunnen doen is van jezelf houden. Of dit egoïstisch is? Zeker niet! Als jij niet van jezelf houdt, hoe ga je dan ooit van een ander kunnen houden?Ik ben bezig met een gezonde levensstijl: ik let op mijn voeding en eet gezond, ook ben ik aan het sporten. Dit doe ik niet omdat ik mijzelf wil veranderen, ik doe dit omdat ik mijzelf wil blijven verbeteren op een gezonde manier. Dat is een groot verschil wat veel mensen moeilijk onder ogen kunnen zien.

 

Wat zijn je goede eigenschappen, en je minder goeie?

Wat ik heb gemerkt aan mijn eigenschappen is dat ze in elke situatie op een andere manier je voor en tegen kunnen werken. Ik heb dus geen ‘goede’of ‘slechte’eigenschappen. Ik ben bijvoorbeeld een hele erge doorzetter, vooral als het gaat om doelen die ik echt wil bereiken. Hier door heb ik al veel bereikt in de afgelopen jaren wat ik nooit had durven dromen. Maar soms ben ik veelste veel bezig met hetgene wat ik dan zó graag wil bereiken, dat ik vergeet om rust te nemen. Ik ben dan net een motor die maar door blijft draaien zonder bij te tanken. Is die eigenschap dan echt zo goed? Of werkt het mij dan eigenlijk tegen? Vandaar heb ik mijzelf voorgenomen om mijn eigenschappen niet meer zo zwart op wit te beoordelen. Elke eigenschap heeft zijn goede en slechte kant!


Hoe ben je begonnen als model?

Ik ben begonnen als visagiste. Naarmate ik vaker op de set achter de schermen begon te werken, kreeg ik steeds vaker te horen dat ik net zo goed model had kunnen zijn. Wat een mooi compliment dacht ik dan altijd! Dus ik dacht, why not? Give it a try. Zeker goed voor je zelfvertrouwen. En zo ben ik er een beetje in gaan rollen. Er was me ook een keer gebeurt dat ik aan kwam op de set, en ze dachten dat ik een model was. Ik dacht, dat het wel duidelijk was dat ik een mua ben met mijn koffertje etc. Dus ik meelopen. ‘Je bent lekker snel’, zeiden ze. Ik ben wel wat vroeg ja.. maar dat is toch gewoon normaal? Dacht ik. En toen stond ik ineens voor een camera man.  Hij stelde zich voor en begon met instructies geven.. ‘Hó, even ik ben de make-up artieste hoor!’, zei ik. We hebben er nog heel lang om kunnen lachen!

 

Wat denk je van het werk als model?

Ik vind het een prachtig beroep en ik doe het ook echt met passie. Je leert steeds meer mensen kennen, je komt op hele mooie plekken en je kan je creativiteit erin kwijt! Ik houd van vernieuwing in mijn leven. Ik ben gezegend dat ik mijn beroep als uitlaatklep kan gebruiken. Maar ik ken de keerzijde. Ik weet hoe meisjes zichzelf uithongeren en verwaarlozen. Ik weet ook hoe erg modellen moeten oppassen met de mensen waarmee ze werken en moeten denken aan wat zij zelf willen, en niet aan wat alleen anderen van hun willen. Het is belangrijk om voor jezelf als model grenzen te stellen.

 

Wat is uw schoonheid regime?

Skincare. Always skincare. Ik heb een heel uitgebreide huidverzorgings routine. Het is de basis van de make-up. Ik zal ook mijn routine binnenkort publiceren op mijn blog. Maar echte schoonheid zit natuurlijk van binnen!


Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Door blijven groeien en mezelf blijven verbeteren. Ik heb grote dromen en serieuze doelen voor mijzelf gesteld. Ik heb hele leuke plannen gepland staan! Zowel als in Nederland, als in het buitenland..


Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Ik heb niet één favoriete ervaring.. Maar strand shoots blijf ik toch wel altijd het leukste vinden! Dan voel ik me echt helemaal vrij en kan ik lekker helemaal mezelf zijn. En als het dan nog een mooi weer is ook.. dan is mijn dag helemaal compleet!

 

Wat zou je graag nog doen als model?

Ik heb nog heel veel leuke moodboards die ik uit wil werken.. Ik zit altijd helemaal vol met plannen en creatieve ideeën! Ook wil ik meer naar het buitenland aan het werk gaan.. Meer van de wereld zien, in andere culturen terecht komen en je ziet ook hoe anderen mensen daar dan weer te werk gaan.


Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Voor modellen die er serieus mee aan de slag willen gaan.. Weet waar je aan begint. Naast alle glitter en glamour is het een harde en moeilijke wereld. Mooi zijn is niet alles. De vraag is of je het mentaal aan kan. Kan je tegenslagen aan? Als je kritiek krijgt, kan je dat dan hebben zonder jezelf dan gelijk te kort te doen? Weet wat je wilt en weet wat je niet wilt, daarnaast is het ook belangrijk om dat dan dus ook duidelijk aan te geven. Denk niet alleen aan je uiterlijk, denk ook aan hoe jij je van binnen voelt. Modellen hebben ook gevoelens. Zorg er voor dat je er van binnen net zo klaar voor bent als van buiten. En laat je nooit door iemand vertellen dat je iets niet kan of ergens niet goed genoeg voor bent! Dromen zijn er om waargemaakt te worden.

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

I love it! Een geweldig magazine waarmee je mensen in de modellenwereld met elkaar in contact kunt brengen, en / of natuurlijk, in de spotlight kunt zetten.

 

https://www.facebook.com/MindofaShopaholic

 

bottom of page