top of page

Interviews  / Stories

Kun je iets over jezelf vertellen?
Ik ben freelance model naast mijn parttime baan. Het modellenwerk is zo`n zes jaar geleden begonnen als hobby en nu uitgegroeid tot een bijna volwaardige baan. Het fijne aan freelance werken is dat je eigen baas bent en geen dingen moet: ik bepaal zelf met wie ik samenwerk, onder welke voorwaarden en wanneer. Deze vrijheid spreekt mij erg aan en geeft mij de ruimte om selectief te zijn, zo blijft het modellenwerk leuk en steeds verassend. Verder hou ik mij bezig met sporten, duursporten zoals hardlopen hebben mijn voorkeur en ik reis graag dat is gelukkig goed te combineren met modellenwerk.


Als je iets aan jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?
Ik ben iemand die meer geraakt wordt door iemands innerlijk dan iemands buitenkant. Je kan heel veel bereiken met make-up en andere kunstgrepen, maar uiteindelijk draait het om de persoon die eronder zit. Accepteer hoe je bent, dat wil ik iedereen meegeven.


Hoe ben je begonnen als model?
Toen ik een cursus fotografie deed bij een bevriende (product)fotograaf, nam hij mij in vertrouwen en hij vroeg aan mij of ik misschien voor hem wilde poseren. Dat poseren beviel zo goed dat ik sindsdien geen tijd meer heb gehad om zelf achter de camera te kruipen, dat zegt denk ik genoeg. Mocht ik genoeg krijgen van het modellenwerk dan ga ik mij (weer) toeleggen op mijn fotografie, inmiddels heb ik heel veel inspiratie en ideeën opgedaan.


Wat denk je van het werk als model?
Allereerst de leuke kanten: je komt met heel veel verschillende mensen in aanraking, nationaal en internationaal, je bezoekt uiteenlopende plaatsen, de ene keer een zonnig strand of een penthouse, de andere keer een vies, koud verlaten pand. Het is niet altijd even glamorous om model te zijn zoals vaak geschetst wordt: vroege vluchten, lange shootdagen, koude omstandigheden, etc. Daartegenover staat dat het nooit hetzelfde is, elke shoot is een ervaring op zich.


Wat is uw schoonheidsregime?
Eigenlijk het bekende riedeltje: eet gezond, beweeg en sport regelmatig, zorg voor voldoende slaap en drink veel water. En wees in balans dat wil zeggen werk aan jezelf. Een mooi gezond lichaam is belangrijk, maar een krachtige uitstraling net zo, `True beauty comes from within`zeggen ze niet voor niets.


Wat zijn je plannen voor de toekomst?
Blijven shooten nationaal en internationaal, veel reizen en werken op bijzondere locaties. Door omstandigheden heb ik het afgelopen anderhalf jaar geen verre reizen kunnen maken dus dat staat zeker in de planning.


Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?
Teveel om op te noemen, elke shoot heeft z`n eigen charme.


Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?
Begin met het opbouwen van een goed portfolio, dit kost tijd maar zie het als een investering dat zich later zal terugverdienen. Ga na waar je sterke kanten liggen, er bestaan vele soorten modellen dat wil zeggen in elke maat en van elke leeftijd kom je ze tegen, zoek naar je `niche`. Verder stel je professioneel op in je communicatie en als je naar een shoot gaat dat wil zeggen kom op tijd, wees verzorgd en voorbereid.


Wat vind je van het modellenland magazine?
Allereerst `Modellenland magazine`gefeliciteerd met jullie eenjarig jubileum en het is een eer om in dit speciale nummer te mogen verschijnen. Ik vind `Modellenland magazine`een leuk initiatief en een aanwinst op het gebied van modelfotografie, ga zo door!

 

https://www.facebook.com/jade.engels

Model Jade Engels (Netherlands)

Thierry Goovaerts

Thierry Goovaerts

Henny Sep

Henny Sep

Deepak Harkhoe

Deepak Harkhoe

Fred Loosen

Fred Loosen

Henny Sep

Henny Sep

Jan Cornelis

Jan Cornelis

Mark van Velsen

Mark van Velsen

Thierry Goovaerts

Thierry Goovaerts

Thierry Goovaerts

Thierry Goovaerts

Roland Smeets

Roland Smeets

Pancho van Kasteren

Pancho van Kasteren

Mark van Velsen

Mark van Velsen

bottom of page