top of page

Interviews  / Stories

Interview: Model Jaimé Tieman (Netherlands)

Kun je ons iets vertellen over jou ?      
Ik ben Jaimé Tieman 15 jaar oud, en ik ga nu mijn laatste jaar van de mavo in. Wat ik buiten modellen werk om doe is sporten in de sport school en veel tijd door brengen met vrienden en familie.

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het dan zijn? 
Het zou echt top zijn als ik net nog iets langer word want ik ben nu 1,70 en een paar centimeter erbij zou geweldig zijn.

Wat zijn je goede eigenschappen, en je minder goeie?
Mijn goede eigenschappen zijn dat ik sociaal ben en er van hou om met mensen om te gaan. 
Mijn slechte eigenschappen zijn dat ik heel kritisch ben op mijzelf en de foto's die ik gemaakt heb.

 

Hoe ben je begonnen als model?

Mijn tante is fotografe en maakte vroeger altijd al foto's met mij en mijn zus, dus voor de camera staan vond ik altijd al leuk. In 2015 ben ik naar The Dutch Model Event geweest. Daar was ik een aantal keer gescout, en heb ik Sandro M. Villaueva leren kennen. En bij Sandro heb ik mijn eerste echt shoot gedaan met visagie en kleding. Sinds dien shoot ik vaker bij Sandro en bij andere fotografen. Daar ben ik Sandro heel dankbaar voor.

 

Wat denk je van het werk als model?

Ik vind het modellen werk fantastisch. Ik heb altijd al gehouden van make up en kleding. En ik vind het gewoon heel leuk om voor de camera te staan ik heb het altijd naar mijn zin onder een shoot. En op de catwalk lopen vind ik ook heel leuk.

 

 Wat is uw schoonheids regime?

Ik let goed op mijn huid, maar omdat ik natuurlijk jong ben heb ik af en toe last van jeugd puistjes want dat heeft iedereen. Maar daarom drink ik veel water eigenlijk heel de dag door, en haal ik altijd mijn make up er af voor het slapen gaan en reining ik mijn gezicht goed. En altijd 1 of 2 dagen in de week doe ik een maskertje op mijn gezicht en in mijn haar om dat ook mooi te laten glanzen. Kokosolie doet wonderen.

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Mijn plannen voor de toekomst zijn: eerst mijn laatste jaar van de mavo afmaken en dan naar een vervolg opleiding. Waarschijnlijk de vervolg opleiding schoonheidsspecialiste omdat mijn interesse daar ligt. En dan zou ik altijd nog later een cursus visagie daarbij kunnen nemen omdat ik dat ook heel er leuk vind. En als ik dan mijn vervolg opleiding af heb hoop ik door te kunnen gaan met modellen werk en misschien wel naar het buitenland te mogen. Maar als dat niet lukt zou ik altijd proberen modellen werk er naast te blijven doen omdat ik het gewoon zo leuk vind.

 

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe ?

Het begon allemaal bij The Dutch Model Event en dat was al een hele ervaring, we waren daar met zoveel meiden en jongens te gelijk en iedereen voelde de zelfde spannen dat was wel een hele leuke ervaring.

Laast mocht ik ook een shoot doen voor het mode merk House of Byfield dat was ook een hele leuke ervaring. In de mooie jurken met nog 2 andere gezellige modellen.

En nog een mooie ervaring was dat ik model van de maand was geworden bij Escarscha Models. En dat vond ik echt heel gaaf!

 

Wat zou je graag nog doen als model?

Ik zou heel graag nog een modeshow in het buitenland willen lopen dat lijkt mij echt een hele mooie ervaring.  Of een modeshow op BMW Fashionweek Amsterdam.

 

Heeft u nog advies voor wie als model wil starten?

Ja, als je iets wil altijd blijven vechten en niet opgeven op een moment lukt het je ooit gun het tijd en geef alles. Maar let ook goed op jezelf en doe de dingen die je leuk vind.

 

Wat vind je van het modellenland magazine?

Ik vind het een goed blad jullie geven de beginnende modellen en fotografen en MUA's een kans om zich voor te stellen, en dat fijn.

 

https://www.facebook.com/jaime.tieman.3

bottom of page