top of page

Interviews  / Stories

Interview: Model Jaquemijn de Man (Netherlands)

Kun je ons iets vertellen over jou?
Naast het modellen heb ik een fulltime baan. Ik ben hiernaast een verpleegkundige. Laatste tijd is het lastig om fulltime model te zijn je moet regelmatig geboekt worden. Doordat het aanbod in professionele modellen is verhoogd is er veel keuze en diversiteit.

Ik hou erg van dansen wat natuurlijk helpt mijn lichaam slank te houden voor modellen ook door dansen leer je zo te bewegen dat poses een soort natuur worden. Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

fysiek. Wat elke vrouw wil een snellere stofwisseling zodat ik veel kan eten en snoepen zonder dik te worden haha.  Ook zou vollere lippen er mooi zijn of een grotere bips haha ( niet dat dat bevordelijk is in de fashion modellenindustrie). Ik ben iedergeval blij met wat ik nu heb.

 

De fashion industrie heeft me mentaal zo sterk gemaakt dat ik me totaal niks meer aantrek van wat andere mensen van mij vinden. In de fashion industrie krijg je zoveel kritiek de ene keer ben je te dik de andere keer ben je te dun ect.  Je leert gewoon tevreden te zijn met hoe je bent . Dat is de grootste levenles die ik heb geleerd trek je niet teveel aan wat mensen over je denken of zeggen leef je leven.

 

Wat zijn je goede eigenschappen, en je minder goeie?

 

Mijn goede eigenschappen zijn dat ik dankbaar ben voor alle fotografen die wat in mij zagen en met mij hebben geshoot en willen shooten.

Ik ben erg gemotiveerd en heb alles over voor mooie foto's ik lig in de bosjes voor een mooie foto ik lig in het glas als het moet. Ik doe zelfs een vuilniszak om als het moet.

Mijn minder goede eigenschap is dat ik soms teveel wil kwa shooten wat niet kan kwa mijn fulltime baan en het zijn ploegendiensten en weekend diensten. Wat voor mij lastig is.

 

Hoe ben je begonnen als model?

Ik ben gescout in een club en werd gelijk gesigned voor een modellenbureau vanaf daar ging het balletje rollen. Ik werd vandaar uit bij meer modellebureau's gesigned en kreeg veel shoots en betere foto's. Vandaar uit kreeg ik publicaties en waardoor ook geld. Ik vond het zo leuk. Mijn ouders wilde wel dat ik mijn opleiding af ging maken als verpleegkundige zodat ik altijd wat achter de hand had. Dit was maar goed ook want het is lastig om een fulltime salaris te krijgen in de fashion industrie, want soms heb je veel werk en soms heel weinig het is maar net wat de fashion industrie mooi vind op dat moment. Het geld van de publicaties komt meestal 3 maanden als niet langer is binnen en vaak moet je er nog achteraan gaan ook, of je krijgt het helemaal niet meer te zien.

 

Wat denk je van het werk als model?

De shoots zelf zijn heel vermoeiend je bent op dat moment een mooi poppetje maar je moet steeds en contineu poses bedenken wat mooi zou zijn voor de foto. Daarnaast moet je veel bewegen. Iedereen onderschat vaak hoeveel energie het kost maar als ze het zelf moeten doen dan ervaren ze dat ook.  Ik vind het zo leuk dat ik met liefde al mijn energie erin stop. En op dat moment ben ik even iemand anders dan ben ik de stralende middelpunt. Ik noem het altijd even jaqui time. Dat voelt als een voldoening. Vooral als je de foto's terug ziet dan heb ik even een wauw moment dat doet mij goed dan voel ik me zo speciaal.


Wat is uw schoonheid regime?

Als ik eerlijk ben heb ik die niet. Haha. Ik eet veel junkfood en veel cola en energiedrank daarnaast rook ik ,allemaal slechte gewoontes dus. Gelukkig behoud ik mijn maat 36 nog altijd.

Alhoewel ik nu een hele droge huid heb gebruikt ik kokosolie om mijn huid te voeden, want als je foundation op een droge huid smeert is dat erg lelijk. Daarnaast ben ik verslaafd aan mijn waisttrainer, ik zelf hou van een wespentaille en door de waisttrainer blijft mijn taille slank zonder oefeningen. Ik doe geen extra dingen om er mooier uit te zien of me haar glazend te maken. Je neemt me maar zoals ik ben denk ik dan. Flaws and all. Of je photoshopt al mijn flaws  weg dat kan ook haha.

 

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Mijn leukste ervaringen tot nu toe  zijn de publicaties en mijn werk terug vinden in de bladen dan is je werk ook gewaardeerd. Vooral ben ik blij met mijn 7 covers bij verschillende bladen en veel spreads in magazine's.

Dit is voor mij een prestatie elke keer weer want niet veel modellen krijgen de kans op een cover te komen vooral niet internationaal .

Ik ben altijd blij met de magazine's die met mij willen werken  en vertrouwen in je tonen. Veel publicaties brengt ook veel haat teweeg bij andere modellen maar dat neem ik voor lief.

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Ik wilde eigenlijk stoppen maar kan het modellenwerk niet loslaten en het gevoel wat ik erbij krijg. Laatst vroeg een magazine of ik alstublieft nog een shoot wilde doen voor de magazine. Daar zeg ik echt geen nee op. Ik denk dat ik het heel moeilijk zou kunnen loslaten want heb gemerkt dat ik het heel erg ga missen.

Ik denk dat ik  nog meer covers wil bereiken ik wil mijn werk verspreiden in allemaal verschillende landen. Ik wil met nog zo veel meer verschillende fotografen werken en zoveel mogelijk aparte concepten uitwerken.hoe aparter hoe beter. Ook vind ik het heel interessant samen te werken om met designers samen te werken met hele aparte designs.

 

Wat zou je graag nog doen als model?

Mijn droom is victoria secret model worden. Ik vind het erg geweldig om me een echte ultieme vrouw te voelen. Ik ben erg sensueel  ik het verleiden van een man een uitdaging en dat geeft mij veel voldoening. In de ogen van een man wil ik ook de ultieme vrouw zijn.

Ik denk met victoria secret heb je de ultieme setjes om je mooi in te voelen en sexy. Daarnaast heeft het naast glamour gevoel ook een fashionachtige sfeer dus dat zou mijn ideale job zijn.

 

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Eerst moet je erachter komen of je er alles voor over. Als dit niet je droom is kap dan meteen alstjeblieft. Je moet de juiste maten hebben doe er alles aan om daaraan te komen.

Leer veel poses leer snel te blijven bewegen dus oefenen oefenen en nogmaals oefenen.

Kijk naar magazine's wat voor poses hun doen en daar mee oefenen totdat het tweede natuur voelt voor je lichaam.

Betaal nooit voor een modellenbureau astublieft dit is verloren geld. Als je niet bij een modellenbureau gesigned word, zorg dan dat je zulke goede shoots doet dat je het in hun gezicht kan wrijven. Oftewel bewijs hen dat je het wel kan.

Doe je research in fotografen alstjeblieft of ze wel betrouwbaar zijn en kijk naar hun werk of je dat mooi vind. Blijf altijd op zoek naar een trapje hoger mooier werk eventueel publicaties.

Trek niks aan van wat de fashionindustrie tegen je zegt!!! je bent mooi zoals je bent.

Geef je 100% motivatie stop er alles in wat je kan. Geef niet op!!

Wees dankbaar voor alle fotografen die met je willen werken laat je danbaarheid zien, zonder hun kom je nergens.Hierbij heel erg bedankt voor mijn fotografen en magazine's die geloof in mij hebben!!! zonder jullie was ik nergens en kon ik mijn droom niet leven.

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Ik vind het geweldig dat wij modellen fotografen en designers make up artist ons verhaal kunnen delen en onze ervaringen. Dat vind ik geweldig.

Maar ook het lezen van ervaringen van andere daar kan je veel van leren.

Maar ook ons ondersteund in de industrie dat geeft een goed gevoel.
Geweldig dat we de kans krijgen om ons creatief te uiten.

De diversiteit in stijlen is ook erg leuk van fashion naar glamour naar nudes.

Iedergeval mijn complimenten blijf zo doorgaan

 

https://www.facebook.com/jaquemijn.deman

fotograaf luc grobben en mua sharon grobben

fotograaf luc grobben en mua sharon grobben

fotograaf mila mua shashi styling nienke

fotograaf tarefo mua en styling rinat drake

fotograaf tarefo mua en styling rinat drake

fotograaf richard bakker model jaquemijn de man styling anneliese

fotograaf giel domen

Foto: joke schaper

fotograaf np malina

fotograaf mila mua shashi styling nienke

fotograaf raul sugiet mua: petra overduijn

fotograaf anouk morgan

bottom of page