top of page

Interviews  / Stories

Model Joy Tandt (Belgium)

Kun je ons iets vertellen over jou?

Ik doe heel veel dingen dit moment, waardoor ik allemaal kansen krijg om nog meer van het leven kan proeven. Zoals studeren voor opticien/optometrist, zit momenteel in mijn laatste jaar.

Ik volg ook nog avondschool verbale vorming en voordracht. Ik geef vaak pianolessen en zanglessen. Soms vind ik nog wat tijd om te delen met mijn vrienden en een gezellig boek te lezen in rustig caféke.


Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Soms wil ik niks missen en van alles leren/ervaringen op doen in het leven. Ik neem soms teveel hooi op mijn vork en dat weegt vaak door. Dus ik moet leren doseren, maar ja kansen komen soms maar 1 keer hé. Leren kiezen is mijn grootste werkpunt want als je niet kiest kan je soms alles verliezen, dus werk aan de winkel ;).

 

Wat zijn je persoonlijke eigenschappen, waarmee onderscheid je je van anderen?

Als model werk ik ook nog als modeshowstyliste, het is zeker niet de bedoeling om concurrent te worden voor de modellenbureels. Maar als een winkel graag iemand heeft die een planning opmaakt, choreo opstelt, beginnende modellen voorstelt en een opleiding geeft dan kunnen zij dit allemaal vragen aan mij. Ik organiseer graag en zo leer ik nog meer van mezelf. Ik zing en speel ook piano, ook doe ik veel verschillende thema’s in de fotografie. Waar andere modellen vaak niet voor openstaan.  

Verder ben ik ook heel flexibel en creatief om oplossingen te vinden bij problemen. Het is nu eenmaal iets dat ik heel graag doe, dan kan ik daar veel voor over hebben.


Hoe ben je begonnen als model?

Dit is allemaal begonnen door mijn nieuwsgierigheid te volgen, zo kwam ik terecht bij Miss Fashion. Na mijn titel Miss Fashion West-Vlaanderen zag ik deze verkiezing als een instapschooltje om kennis te maken met de modewereld. Natuurlijk is de wereld die ik nu ken helemaal anders dan een miss verkiezing. Maar daar heb ik mijn eerste stapjes geleerd.

Door mijn drive kracht ben ik verder gaan zoeken hoe ik hier nog in kon groeien door bureels te contacteren en te investeren in mijn portfolio. Dit vroeg soms veel tijd en energie maar nu kan ik daar de vruchten van plukken. Ik blijf ook investeren in mijn portfolio want dit zorgt natuurlijk voor nog betere opdrachten.

Wil altijd maar beter en beter worden, altijd het meeste uit het vak halen. Ook naar de klant toe, want jij zorgt namelijk een deel voor hun verkoop.

Dan begint de sneeuwbal te rollen hé ;). Je mag er gewoon niet vanuit gaan en blijven aan uw contacten werken.


Wat denk je van het werk als model?

Om uw carrière als model te maken heb vooral een dosis motivatie nodig. Je moet ook met de voetjes op de grond blijven staan en nuchter naar de zaken kijken. Zo blijf ik ook gaan voor mijn diploma opticien/optometrist. Ik wil hierna ook nog acteerlessen volgen om nog andere elementen uit mijn vak te halen.

Het is een leuke job, want je maakt samen met een heel team een beeld en deelt een passie waar je elk een element van bent om 1 geheel te vormen: mode.

Het is leuk om in verschillende rollen te kruipen wanneer de camera draait of de muziek begint als je op het podium loopt.


Wat is uw schoonheid regime?

Mode gaat grotendeels over uw uiterlijk, uw lijf is uw product. Klanten kiezen u ook daarom of juist daarom niet. Blijf gewoon altijd zeker over uw karakter want dit heb je in de hand. Uw uiterlijk ben je uiteindelijk wie je bent en kan je enkel het beste er uit halen door gezond te leven. Maar wees zeker niet ongelukkig omdat je bv. niet geschikt bent voor die 1ne opdracht.


Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Nu ik zelfstandig ben in bijberoep had ik nooit verwacht dat het zo druk ging worden. Normaal wilde ik nog na mijn studies een academie jaar volgen voor voordracht/ stemtrainingen/drama/…. .

De kansen komen maar op mij af, dus we zullen zien hoe het word na mijn vakantie job. Ik denk er zelfs aan om 1 jaar alles te geven voor mijn muziek en modellenwerk, hier dan ook de nodige bijlessen voor volgen. Voor een jaar academie zal het misschien te druk worden.

Want jammer genoeg is het moeilijk om modellenwerk te combineren met een vaste job, zeker als je uw flexibel wilt opstellen voor de last-minute opdrachten. Ik zal eerst 100procent de focus houden op mijn examens en vakantie job.

 

 

Verder zijn mijn plannen gewoon gaan voor mijn hobby’s dat ik kan blijven werken en mij volledig vrij kan voelen omdat ik dan kan leven van wat ik graag doe. Dit klinkt misschien onrealistisch maar als je er niet in gelooft zal het ook nooit lukken. Met de voetjes op de grond, wil ik deze moto zeker een kans geven.

 

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Dit jaar heb ik verschillende ervaringen gehad. Ervaringen die op de moment zelf leuk waren en de kick gaven. Zoals bij modeshows, artistieke naakt fotografie met een paard,… .

Sommige wat minder leuk maar achterna veel bijgeleerd.


Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

‘Stay foolish, stay hungry and don’t settle.’

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Ga er voor mannen! Het is altijd leuk om de resultaten van de anderen eens te volgen. Deze wereld boeit mij enorm, dus een tijdschrift is altijd fijn ;). Het is ook leuk om eens een interview te doen voor jullie. Als we maar mekaar kunnen helpen! (Bedankt)

https://www.facebook.com/joy.tandt

Kurt Van de Velde

Kurt Van de Velde

Vincent Degraeve

Vincent Degraeve

Vincent Degraeve

Vincent Degraeve

Phil Tubbax

Phil Tubbax

Stephan Fouckaert

Stephan Fouckaert

Vincent Degraeve

Vincent Degraeve

Phil Tubbax

Phil Tubbax

Modeshow FashionMove

Modeshow FashionMove

Marco LG

Marco LG

Marco LG

Marco LG

Modeshow FashionMove

Modeshow FashionMove

Phil Tubbax

Phil Tubbax

Marco LG

Marco LG

Marco

Marco

Peter Van Poucke

Peter Van Poucke

Mariska

Mariska

Modeshow FashionMove

Modeshow FashionMove

Phil Tubbax

Phil Tubbax

Modeshow FashionMove

Modeshow FashionMove

Kurt Van de Velde

Kurt Van de Velde

Kurt Van de Velde

Kurt Van de Velde

Kurt Van de Velde

Kurt Van de Velde

Kurt Van de Velde

Kurt Van de Velde

Jirko

Jirko

Jirko

Jirko

bottom of page