top of page

Interviews  / Stories

Interview: Model Lene Vlassak (Belgium)

Photo: Morgane Giele, Styling: Laurien Raeymaekers

Photographer: Raoul Le Mans MUA: Nicol Reiding Styling: Martina Mareková Kuipers

Photo: Gunther Frans, MUA: Sandrine Coutelier

"Avarice" : Photo: Valentino Zharkovsky MUA: Emma Decock’

Photo: Gunther Frans, MUA: Sandrine Coutelier

Photo: Morgane Giele, Styling: Laurien Raeymaekers

Photo: Mehdy Nasser, MUA: Lili Glavan

Photo: Mehdy Nasser, MUA: Lili Glavan

Photo: Mehdy Nasser, MUA: Lili Glavan

Photo: Mehdy Nasser, MUA: Lili Glavan

Gunther Frans, MUA: Sandrine Coutelier

Valerio Tripod, Styling & Mua: Nicole Peijnenborg, Hair: Lotje Wels

Valentino Zharkovsky, Mua: Evara Collin

MUA: Edlynn Herrmann, photo: Ingrid Bergs

Photographer: Eva Wijnant, Mua: Leyla van Hassel

Photographer: Eva Wijnant, Mua: Leyla van Hassel

Photo: Sasha Oleksiichuk

photo: Hannes Pinoy, MUA: Annelies Maes

Kun je ons iets vertellen over jou?
Ik ben Lene Vlassak, ben 22 jaar en afkomstig van Noord-Limburg, België. Ik ben gepassioneerd door literatuur, reden waarom ik onder andere Taal- en Letterkunde heb gestudeerd. Schoonheid zit voor mij niet alleen in een foto, kunst is breed. Ik hou me veel bezig met schrijven, vooral poëzie. Ook steek ik veel tijd in onze feministische facebook pagina ‘Womansworth’, aangezien gelijke behandeling iets is wat mij heel erg aan het hart gaat. Verder ben ik ook een enorme dierenliefhebber en ben ik bezig met te verhuizen naar Nederland samen met mijn vriend.

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?
Als Curve Model krijg je vaak te maken met kritiek vanuit de modewereld maar deze business is nu eenmaal kritisch voor iedereen, haha. Mijn bureau zegt wel eens dat mijn gezicht niet commercieel genoeg is voor een plus size model, maar ik zie dit eerder als een voordeel. Niets mis met wat diversiteit. Verder heb ik ook heel wat littekens verzameld doorheen de jaren maar die zijn ook deel van mij geworden. Zou ik deze willen veranderen? Ik denk het niet.

Wat zijn je persoonlijke eigenschappen, waarmee onderscheid je je van anderen?
Goh. Ik ben een enorme perfectionist en details zijn voor mij heel belangrijk. Ik kan eenzelfde foto 20 keer opnieuw doen voor ik tevreden ben met het resultaat. Een sok die te ver afzakt kan voor mij een shot bederven. Daarmee dat ik bij een shoot liever mijn tijd neem dan alles in een half uur af te hebben. Ik heb liever 4 hele goede foto’s dan 10 halfgoede en mijn beste samenwerkingen zijn met MUA’s en fotografen die er net zo over denken.
Ik hou ook van uitdaging en ben altijd in mijn nopjes als er een shoot voorbij komt waarbij ik uit mijn comfortzone word gehaald en waarbij ik nieuwe dingen kan proberen. Daarom dat ik het liefst editorial werk.
Als ik shoot ben ik ook erg gefocust, ik ga echt ‘in the zone’. Voor- of achteraf is het vaak dikke lol maar op het moment dat de camera tevoorschijn komt bestaat er maar 1 ding en dat is de foto zo juist mogelijk krijgen.
Wat is uw schoonheid regime?
Ik probeer mijn figuur te onderhouden (niet altijd even makkelijk, haha) en ik pluk iedere dag aan mijn wenkbrauwen.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?
Ik hoop een goede balans te vinden tussen een vaste baan en modellenwerk. Misschien dat ik in een verdere toekomst ook switch van model naar fotografe, dat valt te zien.  

Hoe ben je begonnen als model?
Een kennis van mijn ex-vriendje was een hobbyfotograaf en had ons eens gevraagd of we het zagen zitten om samen voor de camera te staan. Nadien bleken de foto’s meer dan ok en zei hij me dat ik ze eens moest opsturen naar een bureau. Ik had nooit aan modellenwerk gedacht aangezien de meeste modellen een smal maatje hebben en ik dat nooit heb gehad. Ik wist toen nog niet dat er zoiets was als plus size of curve modellen. Eenmaal de foto’s opgestuurd mocht ik al snel langskomen voor een gesprek en wat polaroids en zo is de bal een beetje aan het rollen gegaan.

Wat denk je van het werk als model?
Het is een onzekere business. Ik merk dat je er serieus en gedreven mee bezig moet blijven wil je er iets van maken. Omgaan met stress en tegenslag is ook iets wat je hierin moet leren. Je kunt last minute gebeld worden om ergens op een shoot te verschijnen of te horen krijgen dat het niet doorgaat. Dat hoort erbij en leert je doorzetten. Als je dat eigen maakt kun je ook tot fantastische resultaten komen en het maakt de shoots, de samenwerkingen en de foto’s er sterker op.

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?
Ik heb enorm veel fijne mensen leren kennen en leuke ervaringen opgedaan. Iedereen heeft een andere werkwijze en zo heb ik geleerd me hieraan aan te passen. Ik vergeet bijvoorbeeld nooit meer dat ik heb kunnen shooten met authentieke Victoria’s Secret-vleugels die in een van de eerste shows zijn gebruikt.

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?
Zorg voor een goede en vooral veilige basis. Neem niet iedere shoot aan die je aan kan nemen. Je moet niet bang zijn om een bepaalde standaard voor jezelf te zetten.

Wat vind je van het modellenland Magazine?
Ik vind het een hele leuke magazine, vooral voor inspiratie op te doen en nieuwe contacten te leggen. Ik heb er ook al eens ingestaan met een beautyshot en ik hoop dat dit ook zeker niet de laatste keer is!

 

http://www.facebook.com/lene.vlassak

 

 

bottom of page