top of page

Interviews  / Stories

Interview: Model Lieneke Smits (Netherlands)

Kun je ons iets vertellen over jou?

Languages student aan de HvA. Daarnaast ben ik in mijn vrije tijd ook graag tussen de paarden te vinden. Modellenwerk is gelukkig voor mij goed te combineren met school. Vaak doe ik dit in het weekend en doordeweeks spendeer ik aan de studie.

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?
Er zijn zoveel dingen die je aan jezelf kan veranderen. Allemaal puntjes die wel wat veranderd kunnen worden. Aan de andere kant zijn soms ook je verander puntjes juist dat wat je uniek maakt of iets wat juist heel positief kan zijn. Op gebied van uiterlijk zijn er altijd kenmerken die je als persoon liever anders zou zien, ik geloof dat niemand zichzelf als perfect beschouwd. Het gaat erom dat je blij bent met dat wat je hebt, en dat ben ik zeker! Soms denk ik had ik maar een mooie bos krullen, maar dan hoor ik weer van meiden met zo´n mooie bos dat stijlen gewoon niet te doen is. Ik ben niet perfect maar wel blij met hoe ik er uit zie en met wie ik ben.

Wat zijn je goede eigenschappen, en je minder goeie?
Ik ben enorm punctueel. Ik haat het om te laat te komen bij een fotoshoot. Ik zorg dat ik altijd op tijd vertrek en leg alle spullen vaak een dag van de voren klaar. Daarnaast hou ik enorm van gezelligheid, als een shoot gezellig is dan zijn de foto´s vaak ook top.
En wat betreft slechte eigenschappen, soms plan ik te veel in en vooral als het via Social Media loopt dan raken berichtjes snel onderop en vergeet ik soms te reageren. Vooral vervelend voor de andere persoon maar veel mensen weten dat ze me soms even een reminder moeten sturen mocht ik niet binnen een dag reageren.

Hoe ben je begonnen als model?
Het is eigenlijk heel grappig, via een vriend en een vriendin van mij ben ik het wat gaan oppakken en er een beetje ingerold. Die vriend van mij zocht een model om samen mee te gaan poseren voor zijn portfolio en heeft toen mij gevraagd. De fotografe kende ik nog van de paarden fotografie en daardoor was de sfeer ook heel ongedwongen en gezellig. Daarna ben ik het wat meer gaan doen en heb ik beetje bij beetje mijn portfolio opgebouwd tot wat het nu is.

Wat denk je van het werk als model?
Ik vind het geweldig en vooral altijd een gezellige dag. Ik denk ook dat je het op die manier ook moet doen, met veel plezier. Ik zie het altijd als een leuk dagje weg vol nieuwe ontmoetingen. Ik let ook wel goed op met wat voor team ik shoot, er zitten helaas ook in de fotografie wereld een stel rotte appels tussen die het voor de rest verpesten. Over het algemeen heb ik alleen maar goede en leuke ervaringen en heb ik al veel nieuwe vrienden leren kennen.

Wat is uw schoonheid regime?
Water! Ik was altijd mijn gezicht met water en zonder tonic of andere face cleansers. Ik heb zelf een hele gevoelige huid en hoe meer chemicaliën, hoe slechter mijn huid wordt. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van je eigen huidtype, de een kan er beter tegen dan de ander.
Daarnaast drink ik ook veel water, soms met een smaakje. Dit is niet alleen gezonder dan frisdranken maar is ook goed voor je huid.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?
Voor mij is modellenwerk een hobby, tenminste dat is de naam die ik er aan geef. Ik vind het hartstikke leuk en hoop dat ik het op deze manier nog een aantal jaar kan doen er staan nog veel fotografen en visagisten op mijn wishlist wat betreft samenwerken.

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?
Sommige samenwerkingen zijn echt super geweest. Fotografen waar bij je je op je gemakt voelt en makkelijker uit je comfort zone komt hebben vaak de beste resultaten. Een tijdje terug ben ik in België bij Thierry Goovaerts gaan shooten en was Nina Pistorius mee als visagiste. Ik ben al eerder bij Thierry geweest en de sfeer bij hem is super relaxed, niks moet en alles mag. Hij heeft 1.000 ideetjes altijd en er komt elke keer weer iets moois uit! De samenwerking die dag was echt super, de sfeer, de visagie etc. Alles voelde goed en de foto´s zijn ook echt prachtig geworden.
Daarnaast wat ik ook een hele ervaring vond was de reis naar Cyprus, ik was nog nooit op dit eiland geweest en we hebben toen echt op hele mooie locaties geshoot.

Wat zou je graag nog doen als model?
Ik heb nog zoveel ideeën en er is nog zoveel dat ik wil uitwerken. Op mijn wishlist staat nog wel een shoot samen met een mooi wit paard. Paard heb ik, alleen zoek ik daarvoor echt een top team om het mee uit te werken en het liefste een styliste, haarstyliste, en alles er bij om er echt een once in a lifetime shoot van te maken. Ik weet zeker dat ik op een dag zoiets ga uitwerken.

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?
Shoot niet zomaar met elke fotograaf en bouw een sterk portfolio op. Zeker voor meiden die echt serieus zijn is een goed portfolio onmisbaar en dat betekend ook investeren in jezelf, kies voor goede fotografen en werk samen met goede visagistes. Ik krijg vaak berichtjes van meisjes die het als droom hebben en dan geen portfolio hebben of een portfolio dat bestaat uit selfies. Dat is zo zonde, zeker de meiden die wel echt potentie hebben. En als je het echt wil lukt het ook, geloof in jezelf en neem de tijd.

Wat vind je van het modellenland Magazine?
Ik vind het een top blad, veel mooie plaatjes, modellen en ook de kans om wat meer te weten te komen over de personen die je normaal alleen op Social Media tegen komt.

 

https://www.facebook.com/lieneke.smits

 

bottom of page