top of page

Interviews  / Stories

Interview: Model Lincy Maatman (Netherlands)

Kun je ons iets vertellen over jou?

Hoi, ik ben Lincy Maatman en ben 16 jaar. Ik zit in het 4e en tevens laatste jaar van het VMBO. Als ik mijn diploma heb gehaald ga ik de opleiding kraamzorg volgen. Naast mijn school heb ik ook een bijbaantje in een kinderkledingzaak. Mijn hobby is handbal, ik train 2x in de week en speel elk weekend een wedstrijd. Ik vind het ook leuk om te bakken, schilderen en shoppen.

 

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Als ik iets aan mezelf zou veranderen, zou ik wel een paar cm groter willen zijn. Voor de rest ben ik tevreden met mezelf.

 

Wat zijn je goede eigenschappen, en je minder goeie?

Ik ben positief, vrolijk en heb veel doorzettingsvermogen. Ik ga ervoor om mijn doel te bereiken en geef niet gauw op. Mijn minder goeie eigenschap is dat ik soms een bevestiging nodig heb.


Hoe ben je begonnen als model?

Ik heb het altijd leuk gevonden om voor de camera te staan. Door rond te kijken op internet heb ik informatie gevonden hoe ik moest beginnen. Eerst heb ik wat foto’s laten maken bij fotografen om zo een begin te maken aan mijn portfolio. Nu doe ik veel shoots op tfp basis om mijn portfolio uit te breiden.

 

Wat denk je van het werk als model?

Het lijkt me ontzettend leuk.  Je wordt opgemaakt en aangekleed, dat vind ik superleuk en natuurlijk het poseren. Je leert veel nieuwe mensen kennen. Elke keer is het weer spannend hoe mijn foto’s eruit komen te zien.

 

Wat is uw schoonheid regime?

Ik sport veel, let goed op mijn voeding en hygiëne vind ik erg belangrijk. Verder blijf ik altijd lekker mezelf. Ik hou van mijn sproeten en volle lippen.

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Ik hoop veel leuke opdrachten te krijgen, vooral commercieel en fashion. Natuurlijk staan plezier en lol voorop. Maar mijn diploma halen, vind ik ook erg belangrijk.

 

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Mijn eerste betaalde shoot voor een campagne. Het was voor een goed doel, stichting ‘geef haar een kans’. Mijn foto heeft een week op verschillende grote stations in Nederland gehangen. Dit was een erg leuke ervaring. Ook heb ik model mogen staan voor een stylebook, dit was een leuke ervaring mede omdat ik hier met hele professionele mensen heb mogen werken.

 

Wat zou je graag nog doen als model?

Ik zou nog graag een keer willen mee werken aan een reclameshoot. Dit staat bovenaan mijn lijstje. Ook lijkt mij het leuk om een keer een fashionshow op een catwalk te lopen.

 

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Als je echt wil, moet je ervoor gaan! Veel ervaring opdoen dus veel shooten. Ben je jong neem dan altijd een ouder mee want niet iedereen is te vertrouwen. Het is wel belangrijk dat je tegen kritiek kunt en af en toe moet je ook veel geduld hebben.

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Ik vind het een supergaaf magazine. Ik wil jullie bedanken voor deze leuke kans!

 

Facebook: Lincy Maatman

Instagram: linn_maa

Ronald Mengerink

Ronald Mengerink

www.elizabethkoning.com

www.elizabethkoning.com

Michiel Fischer

Michiel Fischer

Ten Broek Fotografie

Ten Broek Fotografie

Ten Broek Fotografie

Ten Broek Fotografie

Nathan Maas

Nathan Maas

Robin Sommers

Robin Sommers

Robin Sommers

Robin Sommers

Caily Oude Groeniger

Caily Oude Groeniger

Nathan Maas

Nathan Maas

Nathan Maas

Nathan Maas

Nathan Maas

Nathan Maas

Robin Sommers

Robin Sommers

Suseela.nl

Suseela.nl

bottom of page