top of page

Interviews  / Stories

Kun je ons iets vertellen over jou?

Ik ben Marthe Van der Hoogerstraete, 19 jaar oud. Momenteel zit ik in mijn laatste jaar economie moderne talen en volgend jaar ga ik psychologie studeren. Buiten de fotoshoots ben ik te vinden in de kledingwinkel waar ik werk of bij mijn vriendinnen en vriend.

 

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Er is niet echts iets wat ik zou willen veranderen aan me zelf maar moest ik toch iets moeten kiezen zouden het mijn maten zijn. Ik heb de doorsnee maat maar met een 34/36 heb je natuurlijk meer kansen.

 

Hoe ben je begonnen als model?

Een fotograaf Marieke Penne had me aangesproken om eens een shoot te doen. Wat bleek was dat ik wel fotogeniek was maar niet de perfecte maten had voor internationaal niveau. Ik dacht dat er toen geen hoop meer was maar toen de foto's van deze shoot online kwamen stuurden er nog fotografen mij om eens testshoots te doen. Zo ben ik dan toch in het wereldje terechtgekomen. Nu zit ik bij het bureau Flag Models.

 

Wat denk je van het werk als model?

Model zijn is een fantastische ervaring. Je leert zoveel nieuwe mensen kennen en je krijgt veel kansen. Wel is er ook een downside aan het model zijn. Je moet veel geduld hebben en je moet er tegen kunnen als je niet gekozen wordt op een casting. Dit is niet altijd leuk maar je mag het zeker niet persoonlijk opnemen.

 

Wat is u schoonheidsregime?

Ik heb niet echt een schoonheidsregime wel gebruik ik altijd dag en nacht crème, lippenbalsem en probeer ik genoeg te drinken ( wat niet altijd lukt..)

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Master psychologie halen en hopelijk nog een tijdje als model blijven werken.

 

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Ik werk nog niet zo heel lang als model. Maar de tofste ervaring tot nu toe was de catwalkshow lopen voor het KASK in Gent. Dit was de eerste keer dat ik een catwalk liep en het gevoel achteraf was zo geweldig. De groepsfeer en de nieuwe vrienden die ik toen heb gemaakt waren een ervaring die zeker een tijdje bijblijft. Ook heb ik enkele maanden geleden een shoot gedaan met Elien Jansen voor U.magazine. Het was een retro shoot met een caravan en bijhorende kleding. Echt iets voor mij en vond het dus een zeer toffe opdracht. Ik sta open voor veel nieuwe samenwerkingen dus hopelijk zijn die er ook in de toekomst!

 

Heeft u nog advies voor wie als model wil starten?

Zeker nooit opgeven. Het is niet omdat je niet de perfecte lengte of maten hebt je geen model kan worden. Probeer fotografen te contacteren voor testshoots zodat je verschillend materiaal kan voorleggen aan bureaus. Ervaring is zeer belangrijk ! Hoe meer shoots je doet hoe gemakkelijker het wordt je poses en gezichtsuidrukkingen onder controle te hebben. Andere modellen contacteren kan ook altijd een hulp zijn.

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Ik vind het een heel goed magazine om nieuwe fotografen, mua's en modellen te leren kennen.

 

https://www.facebook.com/marthevdh

Model Marthe Van der Hoogerstraete (Belgium)

Kevin Vandenberghe

Ben De Smedt

Marieke Penne Fotografie

Laura Knipsael

Claudia Raymat

Claudia Raymat

Dacid uzochukwu

Kevin Vandenberghe

Kevin Vandenberghe

Kevin Vandenberghe

Kevin Vandenberghe

Kevin Vandenberghe

Kevin Vandenberghe

Kevin Vandenberghe

bottom of page