top of page

Interviews  / Stories

Maylee Putman

Kun je ons iets vertellen over jou?

Ik ben Maylee Putman. Op 24 juni word ik 18 jaar. Ik ben dus laatste jaar, maar ga daarna zeker nog verder studeren.

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Mocht het kunnen, zou ik graag het spleetje van tussen mijn tanden halen. Ik weet dat dit een schoonheidsideaal is, maar ikzelf vind het niet zo mooi.

 

Hoe ben je begonnen als model?

Toen ik 12 jaar was, werd ik ‘ontdekt’ in de wachtrij om het concert van Justin Bieber binnen te kunnen gaan. Daar kreeg ik van een vrouw van het bureau Dominique Models een kaartje en ze vroeg me om eens langs te komen naar het bureau. Dat heb ik dan gedaan en zo ben ik er een beetje ingerold.

 

Wat denk je van het werk als model?

Ik denk dat vele mensen dit onderschatten, je moet jezelf als het ware kunnen verkopen. Momenteel zit ik niet meer in het bureau, omdat ik ‘te dik’ ben. Ik vind het zeer jammer dat men eist dat de modellen zo mager moeten zijn, want ik vond dit zeer leuk om te doen. Nu ga ik vaak nog naar shoots van mensen die me vragen. Gelukkig dat ik het zo nog een beetje kan doen en dat ik niet volledig ben afgeschreven.

 

Wat is uw schoonheid regime?

Ik ben niet een persoon die heel erg op haar eten hoeft te letten, ik eet vrij gewoon. Wel probeer ik eerder een stuk fruit te nemen dan een koekje. Ook zorg ik ervoor dat ik mijn huid iedere avond reinig, want er is niets zo mooi als een gezonde huid.

Photo: Kevin Vandenberghe - Mua: Alexandra Lareu

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Ik zou graag willen afslanken en terug naar het bureau Dominique Models gaan, om te tonen dat ik het kan en dat ik er echt voor wil werken. Dit is echt wat ik wil doen.

 

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Ik heb ooit in het stadhuis van Antwerpen een show van Tim Van Steenbergen mogen lopen. Op deze show werden er dan verschillende foto’s genomen. Één foto waar ik op stond, werd geselecteerd om als reclame te dienen. Ik heb dan enkele maanden aan grote pilaren mogen hangen in de luchthaven van Zaventem. Dat vond ik echt een eer.

Ook heb ik verscheidene keren in boekjes gestaan. Ik vond dit altijd zeer leuk om mezelf in een boekje te zien.

 

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Als dit echt iets is wat je echt wil, dan moet je er zeker voor gaan! Zorg er wel voor dat je zeker je school niet verwaarloost, dat je altijd nog ergens op terug kan vallen. Een diploma hebben is zeer belangrijk!

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Ik vind het een zeer mooi concept! Het is zeker leuk voor de mensen die starten in deze fashion industrie.

 

https://www.facebook.com/maylee.putman

Photo: Kevin Vandenberghe

zelfportret

Model: Ceca (Trend Models)

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

Photo: Selma Gurbuz

bottom of page