top of page

Interviews  / Stories

Interview: Model Monica van der Mark (Netherlands)

Kun je ons iets vertellen over jou?

Mijn naam is Monica van der Mark, 22 lentes jong en kom uit Tilburg. In mijn vrije tijd ben ik een echt meisjes meisje. Ik houd er dan ook van om mijzelf goed te verwennen. Lekker een gezichtsmaskertje op zijn tijd of een bezoekje aan de sauna is voor mij genieten. Ik houd ervan om goed verzorgd te zijn. Daarnaast ben ik, wat dan ook niet mag ontbreken, verslaafd aan lingerie en sieraden. Ik heb dan ook samen met mijn mannetje Martijn Koolwijk een flinke unieke collectie lingerie opgebouwd waarvan ik een deel in beslag heb genomen hahaha. Je kunt het zo gek iet bedenken of wij hebben het in huis. Want zeg nou zelf, welke vrouw wil dit nu niet?!

 

Als je iets aan jezelf zou kunen veranderen, wat zou dit dan zijn?

Ik denk dat ieder model wel zijn of haar onzekerheden heeft. Onzekerheden of dingen die je niet mooi vind aan jezelf, hoeven niet perse verkeerd te zijn. Ik denk dat veel mensen de definitie van modellenwerk verkeerd inschatten en vaak voornemen dat een model er perfect moet uitzien terwijl dit helemaal niet hoeft. Juist die onzekerheden of dingen die jij niet mooi vind aan jezelf, kan een fotograaf juist heel mooi naar voren halen. Perfect zijn kan niemand, maar waarom zouden we dit willen? Ik ben blij met hoe ik eruit zie want er is tenslotte maar één ik.

 

Wat zijn je persoonlijke eigenschappen en waarmee onderscheid je jezelf van anderen?

Ik denk toch wel mijn positieviteit en humor. Het is in dit wereldje heel belanrijk om positief te blijven, omdat mensen toch snel een mening over je vormen. Soms zitten daar ook negatieve reacties tussen en op de één of andere manier, moet je daar toch tegen kunnen. Veel positief denken en kijken naar de leuke reacties helpen mij daar dan ook bij. Ik denk vooral aan de leuke dingen in het modellenleven en de negatieviteit laat ik achter me.

 

Hoe ben je begonnen als model?

Het is allemaal begonnen, vier jaar geleden toen ik voor de eerste keer mee deed aan een modellenwedstrijd. Het was eerst een online contest waar ik een foto voor moest opsturen. Mensen konden stemmen d.m.v. mijn foto te liken en de 20 meest gelikete foto's gingen door naar de volgende ronde. Ik zat daar toevallig bij. Uiteindelijk ben ik doorgegaan naar de finale en vanuit die finale was ik één van de winnaars. Zo kreeg ik een plekje in de Typisch Tilburg Kalender met een Dollydots shoot. Vanuit daar is het balletje gaan rollen en ben ik begonnen met modellenwerk.

Nu zijn we inmiddels 4 jaar verder waarvan ik twee jaar professioneel model ben.

 

Wat denk je van het werken als model?

Het is heel hard werken en het model zijn word zeker door velen onderschat. Het is niet alleen maar mooi zijn of lief  en in de houding staan maar keihard samenwerken met de fotograaf en/of een heel team! Ik vind het geweldig om samen met de fotograaf en/of team naar een prachtig eindresultaat toe te werken.

 

Wat is uw schoonheids regime?

Dat heb ik eigenlijk niet. Ik ben van nature een gezonde eter en ik fiets en sport regelmatig waardoor ik alles in balans houd.

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Ik ben van plan om nog heel wat nieuwe artistieke platen van mij te laten zien. Daarnaast staan er een hoop workshops en andere samenwerkingen op de agenda, waarvan jullie nog een hoop van voorbij zullen zien komen. Er staan daarnaast nog een aantal publicaties op de planning maar die ga ik nog niet verklappen haha. Dat is nog even een verrassing!

 

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

®Playboy was voor mij een groot hoogtepunt waar ik ontzettend veel gelachen en geleerd heb. Daarnaast vind ik model staan bij de Workshops van Arjan Groot ook altijd een super ervaring. Telkens leer ik weer leuke nieuwe mensen kennen en de locaties zijn adembenemend! Daarnaast sta ik natuurlijk erg graag model bij mijn lieve mannetje Martijn Koolwijk die mij altijd geholpen en gecoached heeft. Mede door hem sta ik waar ik op dit moment sta en hij maakt nog eens prachtige platen ook!

 

Heeft u nog advies voor wie als model wil starten?

Éen tip die ik heb voor modellen die willen starten heb ik zéker. Meerdere zelfs;

1) Doe je huiswerk!

 Verdiep je in de do's en dont's, weet waar je aan begint. Model zijn ben je niet van de één op andere dag. Het is namelijk keihard werken.

 

2) Kijk goed uit met wie je samen werkt!

Kijk goed naar de portfolio's van fotografen en vraag eens rond bij andere modellen of het vertrouwd is om ergens naar toe te gaan.

 

3) Betaal nooit voor castings en/of modellen bureaus!

Als zij potentie zien in jou, investeren hun maar al te graag en kost bvb een casting helemaal niets.

 

4) Ga geen skype gesprekken voeren in bvb je blootje. Ook al wordt hier om gevraagd en zou je zo een opdracht binnen kunnen slepen, weet dat dit bij een normaal gesprek en/of casting nooit zo werkt! Stuur ook nooit zomaar naakt foto's op. Uiteraard ligt dit bij artistieke fotografen met een goede naam anders. Hun kunnen je vragen om een voorbeeld van je vormen. Weet dan dat het niet gaat om vunzige foto's, maar puur een impressie zodat de fotograaf kan bepalen of jij in zijn totaal plaatje past.

 

5) Blijf vooral jezelf!

Doe niet arrogant of uit de hoogte, maar blijf lekker normaal.

 

Wat vind jij van modellenland magazine?

Ik vind modellenland magazine een geweldig platvorm, wat modellen, fotografen en muahs met elkaar verbindt. Jullie houden het vooral spannend door dat er elke maand weer andere artikels en foto's aan de lezer word gepresenteerd! Jullie verbinden creatieve mensen met elkaar. Ga vooral zo door, dit heeft absolute potentie!

 

https://www.facebook.com/monica.vandemark

Fotograaf Guido De Muynck

Martijn Koolwijk

Martijn Koolwijk

Guido De Muynck

Aik van L3

Arjan Groot

Aik van L3

Gunther Frans

Martijn Koolwijk

Martijn Koolwijk

Martijn Koolwijk

Ben Ernst

Martijn Koolwijk

Gunther Frans

Martijn Koolwijk

bottom of page