top of page

Interviews  / Stories

Kun je ons iets vertellen over jou?

Mijn naam is Monique Aartsma, 23 jaar oud, een van de modellen van the models (www.themodels.eu).  Woon in Harlingen en ben de jongste uit het gezin. Ik zit in het tweede jaar van de opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg. In mijn vrije tijd ben ik veel bij mijn vriend, familie en vrienden. Verder ben ik in de weekenden werkzaam in de pizzeria Roma te Harlingen.


Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Ze zeggen wel echt schoonheid zit van binnen maar dat is ook zo. Als je tevreden bent over je uiterlijk dan zal je dat ook uitstralen. Ik ben blij zoals ik ben en ik zou niks aan mezelf willen veranderen,

 

Wat zijn je persoonlijke eigenschappen, waarmee onderscheid je je van anderen?

Als ik iets wil bereiken dan ga ik er 100% voor. Verder ben ik erg nuchter in dingen. Ik kan dingen makkelijk loslaten om weer verder te gaan.


Hoe ben je begonnen als model?

Ik ben op mijn vijftiende begonnen als model. Ik werd toen gevraagd voor een fotoshoot en ben er toen met mijn zus heen geweest. Daarna had ik me ingeschreven bij een modellenbureau en ik was dol gelukkig toen ik voor gesprek mocht komen. Ik heb toen een gesprek gehad met een fotoshoot erbij. Ik was nog erg jong en had amper ervaring. Er is toen uit het gesprek gekomen dat ik een soort training moest gaan doen, maar dit koste veel geld. Ik heb er toen voor gekozen om het niet te gaan doen en ben toen verder gegaan met school.

Ook heb ik veel contact gehad met mensen die mij allemaal opdrachten aanboden maar heb er nooit meer wat van gehoord. Hierdoor heb ik de fotoshoots laten liggen en heb me gericht op mijn studie. Sinds een jaartje ben ik weer echt bezig om mijn portfolio op te bouwen bij Martin Reschad van MRX MEDIA en the models (casting en modellenbureau) te Gouda, waar ik ook een model van ben. Veder ben ik twee keer bij de voorrondes geweest van Hollands Next Topmodel wat erg leuk was.


Wat denk je van het werk als model?

Het is leuk om model te staan voor fotoshoots. Ik heb nu een vaste fotograaf wat ik erg fijn vind. Ik denk dat je eerst de juiste mensen om je heen moet hebben als model want niet iedereen is te vertrouwen.


Wat is uw schoonheid regime?

Veel water drinken en je huid in de morgen en avond goed wassen. Verder 1x in de week schrubben en een maskertje.


Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Ik ga mijn opleiding afmaken en daarna nog een jaar studeren. Verder hoop ik veel te leren en mijnzelf op te bouwen in modeling en veel ervaring krijgen, zo dat ik me in een top niveau als een fashion model nationaal en internationaal kon presteren.


Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Ik heb een fotoshoot gedaan met ballonnen. Alles stond klaar en we gingen naar buiten en kregen een dikke regenbui op ons hoofd. Ik was helemaal doorweekt en mijn haar zag er niet uit. Het klinkt niet als een leuke ervaring maar ik kon er wel om lachen.


Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Neem altijd iemand met je mee naar een fotoshoot. Vooral als je diegene nog nooit hebt gezien. Verder mocht iemand je vragen naar een opdracht zoek zoveel mogelijk informatie over diegene op. Wees vooral jezelf en doe geen dingen die je niet wilt.

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Super leuk, ieder model heeft nu de kans op te laten zien wie hij of zij is.

 

https://www.facebook.com/monique.aartsma.3

 

Photos by: MRX MEDIA

Model Monique Aartsma (Netherlands)

bottom of page