top of page

Interviews  / Stories

Interview: Model Nathalie van Barneveld (Netherlands)

Kun je ons iets vertellen over jou?

Mijn naam is Nathalie, 23 jaren jong en ben een freelance tattoo model.
In het alledaagse leven besteedt ik veel tijd aan het werken in de jeugdzorg. Ik begeleidt autistische jongeren op een woongroep. Werk wat ontzettend dankbaar is, gezien je toch een groot deel uitmaakt van de jongeren hun leven.

Mijn interesses liggen al sinds het begin van de middelbare school, bij body modification (piercings en tattoo’s). Ik gebruik mijn eigen lichaam als canvas en laat mezelf als het kan het liefst helemaal vol tatoeëren.

Naast dat ik vaak aan het werken ben of in de piercing/ tattoo shop zit, hou ik er ook zeker van om met m’n vriend op de bank te ploffen en te relaxen. En feestje zo nu en dan kan ook geen kwaad natuurlijk.

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Dat ik me wat minder zorgen moet maken over bepaalde zaken en nog meer moet gaan genieten van de leuke dingen J

Wat zijn je goede eigenschappen, en je minder goeie?
Mijn goede eigenschappen zijn dat ik veel empathie heb, goed naar mensen kan luisteren, gezellig ben, humor heb en gewoon lekker mezelf durf te zijn. Een minder goed eigenschap is dat ik af en toe nogal chaotisch kan zijn.

Hoe ben je begonnen als model?
Heel cliché, maar vroeger leek het me heel tof om model te zijn of om een catwalk te lopen. Vroeger was ik nou niet zozeer een meisje zoals de meeste meisjes wel waren, ik was anders. Mijn eigen stijl, doe wat ik cool vind en loop zeker niet mee met de mainstream mens. Daardoor dacht ik zelf dat dit een pad was wat ik nooit zou kunnen bewandelen.

Ik heb de afgelopen jaren zeker geen makkelijke tijd gehad.
Mijn moeder overleed ongeveer 2 jaar geleden. Ze heeft 3 jaar lang gestreden tegen melanoom kanker, wat uiteindelijk door haar hele lichaam uitgezaaid was. Het was een zeer heftige periode.

Mijn vader is afgelopen januari plotseling overleden. Het blijft nog zo onwerkelijk. Hoe bizar een leven ineens kan lopen en je er zelf niks aan kan veranderen.
Ik was door alle gebeurtenissen behoorlijk in een dip gevallen, maar ik ben aan het verbeteren.

Toen ik met modellenwerk begon merkte ik dat ik weer stappen kon maken, het was toch weer een soort lichtpuntje voor me. Ik vind het zo vet om te zien wat ik kan.
Na alle heftige gebeurtenissen ben ik al weer even bezig met het werk in de modellenwereld, naast mijn andere baan. Ik probeer mezelf hier ook al meer tijd voor te gunnen.
En dat is voor mij zeker een voldoening, ’t voelt goed om te doen waar je van houdt.
Ik probeer veel diverse fotoshoots te doen om mezelf nog meer te ontwikkelen en nog meer te knallen in deze branche.

Wat denk je van het werk als model?
Het modellenwerk heeft me een ontzettende boost gegeven. Ik was vroeger behoorlijk onzeker over mezelf. Vond mijn haarkleur afschuwelijk, mijn lichte huid te wit en was het niet eens met mijn lichaam. Sinds ik ben gestart met fotoshoots doen, is mijn zelfvertrouwen behoorlijk gestegen. Voor mezelf is het een voldoening te zien wat ik kan en presteer.

Wat is uw schoonheid regime?
Ik ben geen make up genie en draag in het alledaagse leven alleen wat mascara. Het heeft me nooit echt geïnteresseerd om veel bezig te zijn met make up. 
Dat haalt natuurlijk niet weg dat de vrouw in me het wel erg leuk vind om opgemaakt te worden voor een fotoshoot of andere speciale gelegenheid.
Ik sport zo’n 2 a 3 keer per week in de sportschool wat me lekker fit en energiek houdt.
En gezond eten blijft belangrijk. Gelukkig vinden mijn vriend en ik koken erg leuk om te doen en proberen we vaak gezond en gevarieerd te koken.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?
Mijn plan voor de toekomst is dat ik nog meer gave fotoshoots uit ga werken en me weer lekker in mijn vel ga voelen. Maar dat ik ook zeker nieuwe tattoo’s heb mogen toevoegen op mijn lichaam en dat ik nog grotere sprongen ga maken naar de tattoo modellen wereld.

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Eén van mijn eerste shoots begon bij MRX Media in Gouda. Dat eerste moment, dat ik best onder de indruk was van wat ik gepresteerd had, is een groot favoriet. Het was toch altijd al dat stemmetje die zei dat ik het gewoon een kans moest geven. Je moet doen wat jou gaaf lijkt en je eigen passie volgen. Het heeft mij me beter naar mezelf durven kijken.
Het moment dat ik voor het eerst voor een designer mocht werken en ik nu het ginger model van Bartinki ben.
De belangrijkste is dat anderen jou werk waarderen, mensen contact met je zoeken om samen te werken en je gewoon heel veel gave ervaringen op doet en nieuwe dingen leert.

Wat zou je graag nog doen als model?
Voor mezelf vind ik het belangrijk dat ik altijd meer leer en doorgroei in wat ik doe. Ik vind het tof om nieuwe mensen te ontmoeten en om samen onze ideeën uit te werken tot een mooi resultaat. Daarom wil ik in de toekomst nog vele verschillende ideeën uitwerken met diverse fotografen, designers, stylisten, visagisten etc.

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Mijn advies voor beginnende modellen is wees vooral lekker jezelf. Pak de klussen aan die jou aanspreken en doe het omdat dit is wat je geweldig vind.

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Modellenland magazine is een tof initiatief! Het geeft de lezers de kans om verhalen en het werk van diverse modellen te bekijken en lezen. Ieder heeft zo zijn eigen beleving en ervaringen in het modellen land.
Het is super dat ik hier ook mijn verhaal mag doen en hier deel van uit mag maken!

 

https://www.facebook.com/Nathalie-van-Barneveld-325338134315391/?pnref=lhc

Photographer: Raoul Le Mans Styling/ designer: Martina Mareková Kuipers at Bartinki Muah: Lotte Bolder, Babs Christant-gerichhausen Headpiece: Mirka Mg of mirkin

Photographer: Raoul Le Mans Designer/ make-up: Martina Mareková Kuipers at Bartinki

Photographer: Raoul Le Mans Designer: Martina Mareková Kuipers at Bartinki Muah: Femina Beauty Salon

Photographer: Raoul Le Mans Designer: Martina Mareková Kuipers at Bartinki Muah: Femina Beauty Salon

Photographer: Martin Reschad at MRX Media Muah: Francis van Essen

Photographer: Bjorn Laterveer Muah: Angela Boedhoe

Photographer: Raoul Le Mans Designer/ make-up: Martina Mareková Kuipers at Bartinki

Photographer: Raoul Le Mans - Styling/ designer: Martina Mareková Kuipers at Bartinki

Photographer: Allard Kamermans Designer: Odd Territory Mua: Francis van Essen

Photographer: Raoul Le Mans Designer: Martina Mareková Kuipers at Bartinki Muah: Femina Beauty Salon

Photographer: Allard Kamermans Designer: Odd Territory Mua: Francis van Essen

Photographer: Raoul Le Mans - Styling/ designer: Martina Mareková Kuipers at Bartinki

bottom of page