top of page

Interviews  / Stories

Interview: Model Nina Colada (Netherlands)

Kun je ons iets vertellen over jou?
Hi! Ik ben Nina, 27 jaar afgelopen zomer geworden en naast modellenwerk werk ik officieel voor justitie in dienst van DJI. Dit doe ik part time zodat ik nog genoeg tijd over heb voor mijn passie, modellenwerk! Ook ben ik bezig met een eigen kledinglijn te ontwerpen, maar dat staat nog in kinderschoenen en ga ik aankomend jaar serieuzer mee aan de slag. Naast de kledinglijn zou ik mijn DJ skills nog uit willen breidden. Vorig jaar kerst heb ik een professionele Pioneer set cadeau gekregen maar helaas nog veel te weinig gebruikt. Muziek is ook een passie van me! Ik ben verder een een energiek en sociaal persoon. Eerlijkheid en oprechtheid staat bij mij hoog in het vaandel. Zo nu en dan hou ik van een feestje en omring ik mij graag met vrienden en gezelligheid. Ik zie mezelf als uniek en ben bezig mijn spirituele kant te ontwikkelen en mijzelf echt te ontplooien als mens. Ik probeer uit elke situatie iets positiefs te halen hoe rot de situatie ook is, het leven wil ons vaak iets leren maar door de bomen zien we het bos niet meer.

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?
Het continu chaotisch zijn! Ik ben een ontzettend bezig bijtje en probeer vaak teveel hooi op mijn vork te nemen waardoor ik nog al eens wat vergeet. Dus ja iets meer geordend zijn zou wel fijn zijn maar aan de andere kant kan ik wel vaak om mijn ‘vergetigheid’ lachen. De mensen om mij heen alleen helaas niet haha. Begrijpelijk. Ik doe mijn best.
Qua uiterlijk had ik wel een kleiner neusje gewild, wellicht zal ik een correctie ondergaan. Voor de rest ben ik prima tevreden over mijn uiterlijk. Ik sport veel en eet gebalanceerd.

Wat zijn je goede eigenschappen, en je minder goeie?
Goede eigenschappen zijn dat ik erg goed kan luisteren en graag voor mensen klaar sta. Ik ben ook heel creatief al zeg ik het zelf en zit vol met kunstzinnige ideeen die nog uitgewerkt moeten worden, ik laat mij graag inspireren, daar krijg ik vaak een onwijze boost van. Ook ben ik erg geduldig, all good things come to those who wait ;) en vooral to those who stay positive. Positiviteit trekt positiviteit aan. That’s just the law of attraction.
Mijn minder goede eigenschappen zijn dat ik dus chaotisch ben, soms te lief voor mensen die het niet verdienen en nogal een gat in mijn hand heb wat betreft geldzaken. Ook ben ik beetje een doordrammer. Als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb dan moet dat ook gaan gebeuren… ik weet niet of je dat als slechte eigenschap kan zien maar zo ervaart mijn vriend dat wel af en toe haha.

Hoe ben je begonnen als model?
Pfoe, dan praten we over 12 jaar geleden alweer, als meisje van 15 had ik toen mijn eerste shoot op het strand in bloemendaal, na die keer vond ik het zo geweldig dat ik het ben blijven doen dmv mij in te schrijven op dutchheaven, dat was vroeger een soort modellenplatform voor beginnende modellen. Later ging het balletje rollen toen ik mij inschreef bij anti models, daar heb ik  een aantal leuke klussen gedaan. Ik zocht vaak zelf naar opdrachten online met succes! Ik heb o.a. de cover van de panorama gestaan, op grote campagne billboards gestaan op o.a. schiphol voor Wannahaves, voor Axe een internet filmpje geschoten en in verschillende videoclips gespeeld. Toen ik een aantal jaren terug was begonnen met tatoeages moet ik wel zeggen dat de (high) fashion industrie daar niet voor openstond en zijn de opdrachten in aantallen gedaald. High fashion doe/deed ik stiekem wel het liefst en merk wel dat fotografen iets milder worden wat betreft mijn body art. Het wordt steeds minder een taboe. De tattoos zijn een deel van mij en ik heb ondanks de beknopte visie van de modellen industrie  nooit spijt gehad van mijn keuze.

Wat denk je van het werk als model?
Tegenwoordig door de opkomst van social media platforms zoals instragram en facebook denken veel mensen al gauw dat ze model zijn of zetten zich neer als model. Er is zoveel aanbod van meisjes die graag model willen worden en zich hier zonder vergoeding voor aanbieden dat het de markt zodanig verpest heeft dat professionele modellen hier de dupe van zijn. Steeds meer bedrijven skippen modellenbureau’s of prof modellen omdat er zoveel leuk uitziende meisjes zijn die genoegen nemen met wat bekendheid of om hun droom om als model aan de bak te komen te kunnen doen waarmaken. Ze vergeten hier dat het vaak om iets eenmaligs gaat ten koste van zichzelf. Niemand mag ooit denken dat modellenwerk maar gratis gedaan mag worden en dat het geen echte baan is. Net zoals dat mensen vaak denken dat ze commercieele opdrachten ook wel even onder het mom van ‘tfp’ kunnen uitvoeren door welwillende fotografen en modellen. Ik vind dat gewoon not done als er een (beginnend) bedrijf van profiteert en winst maakt maar het team wat keihard heeft gewerkt voor mooie platen niet wil betalen.

Wat is uw schoonheid regime?
Schoonheid regime? Ja eigenlijk is hygiene het belangrijkst. Ik maak mijn gezicht elke ochtend en avond goed schoon en gebruik biologische cannabis olie als basis en doe daar hydraterende creme van vichy overheen. Deze 2 werken ongelofelijk goed tegen huidveroudering en uitdroging. Bijna niemand weet dit maar cannabis olie is het beste anti huidverouderings middel wat er bestaat! Het is goed voor zoveel kwaaltjes een ziektes en zat vroeger in bijna elk middeltje wat je van de dokter kreeg.
Een andere routine is het zo min mogelijk wassen van mijn haar. Ik was mijn haar maximaal 1 x in de week. Daardoor blijft het ontzettend hard groeien en ziet het er door behoud van eigen natuurlijke vetten (die in balans zijn) glanzend dik en lang uit. In shampoo zitten veel chemische producten die je hoofdhuid naar de klote helpen en je haar broos en droog maakt. Ookal gebruik je de duurste shampoo, dat maakt allemaal niet uit door het wassen van je haar haal je de balans van natuurlijke vetten overhoop daarom wordt het ook snel weer vet 2 dagen later.
Ik gebruik al met al zo min mogelijk chemische middeltjes. Alhoewel ik zweer bij de heerlijke geur van victorias secret body lotion.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?
In nov doe ik mee aan een  nieuw tv programma waar ik nog helaas niets over mag zeggen maar ik kan alvast verklappen dat het waanzinnig gaat worden in het buitenland wordt opgenomen! Ergens eind voorjaar wordt het uitgezonden op rtl5. Ik hoop door mijn bekendheid in het programma een breder netwerk op te kunnen bouwen en sneller mijn kledinglijn te laten lanceren mede dankzij het BN’er status wat ik stiekem hoop te werven. Ook lijkt het me te gek om te draaien op grote feesten en hoop ik als einddoel lekker weg te gaan hier ik ben nederland echt zat. Mij zie je veel gelukkiger ergens waar het klimaat warmer is. Eerst maar eens even een half jaar reizen en dan een eind bestemming kiezen.

Wat zou je graag nog doen als model?
Ik wil meer high fashion opdrachten en en al met als meer modellenwerk. Het stond even op een laag pitje afgelopen 6 maanden maar ik ben weer helemaal fit en klaar voor nieuwe samenwerkingen!

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?
De modellen industrie is een keiharde wereld wie serieus wil beginnen als model. Je krijgt wellicht een hoop afwijzingen. Laat je daardoor niet uit het veld slaan. Weet je sterke punten en breng die tot uiting. Laat zien wat jou speciaal maakt en onderscheid van andere modellen. Verbreed je horizon. Misschien ligt het animo voor jou looks wel in het buitenland.

Wat vind je van het modellenland Magazine?
Super tof blad ik vind het inspirerend om ander werk te zien van fotografen en modellen.
Ik doe graag inspiratie op en ben vaak verbaast hoe proffesioneel ‘amateur’ fotografen en modellen bepaald werk afleveren. Top prestaties.

https://www.facebook.com/nina.colada020

Mark Tevin

gwh photography

SvM photography

fotograaf Dani Gutierrez

fotograaf Dani Gutierrez

fotografe Jennifer Remme, Styling anneliese van Buren mua: Nancy de Rijke

fotografe Jennifer Remme, Styling anneliese van Buren mua: Nancy de Rijke

fotografe Sacha van Maanen mua and hair Yente Eijsker

fotografe Sacha van Maanen mua and hair Yente Eijsker

fotograaf Dani Gutierrez

fotografe Sacha van Maanen mua and hair Yente Eijsker

SvM photography

bottom of page