top of page

Interviews  / Stories

Interview: Model Renata Keller (Netherlands)

Kun je ons iets vertellen over jou?

Mijn naam is Renata Keller ik ben 24 jaar en kom uit Amersfoort. Ik werk nu 6 jaar in de oudere zorg voornamelijk avond en nachtdiensten. Dit doe ik met veel plezier geen dag is het zelfde het contact met de bewoners vind ik erg leuk. Ook heb ik een opleiding gevolgd in handel en administratie, deze opleiding heb ik netjes afgemaakt maar was er al snel achter het niet leuk vond. Een goed gevoel en plezier in je vak vind ik namelijk heel belangrijk.

 

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Haha een paar centimeter in de lengte zal erg welkom zijn en iets langer haar ook wel. Verder ben ik over mijn uiterlijk best tevreden.

 

Wat zijn je goede eigenschappen, en je minder goeie?

Mijn goede eigenschap is mijn enorme doorzettingsvermogen, als ik iets wil zal ik er ook voor werken om dat voor elkaar te krijgen. Daarnaast ben ik ook erg koppig als ik iets in mijn hoofd heb doe ik dat ook gewoon. Iets wat niet iedereen even leuk vindt. Je moet met erg goede argumenten komen om mij van gedachten te laten veranderen. Dit is mijn sterke punt maar ook gelijk mijn valkuil, alleen krabbel ik altijd wel weer op.

 

Hoe ben je begonnen als model?

Ik heb begonnen als model eind 2015. Ik was uitgenodigd door een hobbyfotograaf Walter Pluk om eens een shoot te komen doen, echt iets wat nog op mijn bucket list stond. Dat album kwam op Facebook te staan. Giga veel commentaar daarop gekregen. Het ging om een sensuele shoot, dat doe je toch niet!? Ik wel, gewoon omdat dat kan. Al snel kreeg ik berichten van andere fotografen voor een samenwerking waaronder een uitnodiging van Hans Toonen voor Panorama. Sinds die tijd hoor ik de mensen niet meer negatief over mijn foto’s.

 

Wat denk je van het werk als model?

Ik vind het werk als model heel leuk. Leuk om te reizen en op gekke en mooie locaties te komen. Ik bewonder het werk van de visagisten ook altijd heel erg. Mezelf ik de spiegel zien en denken “wow ben ik dat?” Ook vind ik creativiteit en vele mogelijkheden heel leuk en om samen uit te werken. Wat ik alleen jammer vind is dat ik vaak afgewezen wordt op mijn maten, ik ben 170cm lang heb maat 38 een mooie cup D en een paar goede ronde billen. Maar helaas ben ik vaak te klein en te dik om het maar grof te zeggen. Dus ik ben eigenlijk nog op zoek naar een juiste doelgroep en modellenbureau die met mijn lichaamsbouw wel betaalde opdrachten kan leveren.

 

Wat is uw schoonheid regime?

Mijn schoonheid ritme is eigenlijk vrij simpel. Ik draag in mijn vrije tijd bijna nooit make-up want je poriën elke dag dicht smeren is voor mij zonde van de tijd. Verder föhn ik mijn haar liever niet omdat het dan zo statisch wordt en snel dood gaat. Ik zoek alleen de gouden tip nog tegen drogen lippen. Gevarieerd en niet te vet eten vind ik ook heel belangrijk. Ik let ook op weinig suikers en zout, zo drink ik bijna nooit frisdranken. Ik ga elke dag op mijn oma fiets naar mijn werk de Amersfoorte berg op. Verder heb ik 10 jaar Latin en Ballroom gedanst, maar ik ben helaas zonder danspartner komen te zitten. Vroeger heb ik ook een tijd aan judo gedaan dus ben ik nu weer op zoek naar een leuke vechtsport. Sporten doe ik het liefst in een gymzaal of een dansvloer, de gewone sportschool motiveert mij niet.

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Mijn toekomst plan is eigenlijk wel een goed en betrouwbaar bureau vinden voor leuke nieuwe opdrachten. Het is jammer dat er veel foute mensen tussen zitten die het verpesten. Verder zie ik wel wat er op mijn pad komt. Ik vind het elk geval erg leuk om te doen. Ik durf te dromen en zal leuk zijn als ze waar worden.

 

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Mijn leukste ervaring tot nu toe toch de publicatie van Panorama. Toen ik de studio binnen kwam lopen bij de heren Toonen en Wientjes voelde ik mij meteen op mijn gemak, een super leuk, gezellig en lief team waar mee gewerkt word. Ook vind ik het leuk dat mijn foto op een expositie heeft mogen hangen en model heb mogen staan voor het goede doel.

 

Wat zou je graag nog doen als model?

Ik wil als model graag groeien en beter worden. leuke opdrachten krijgen. Model voor een reclame staan lijkt mij ook erg leuk. Ik ben veelzijdig en flexibel en vind veel dingen leuk om te doen.

 

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Voor beginnende modellen adviseer ik vooral te doen wat je leuk vind. Lekker shooten en elke keer het niveau omhoog te schroeven. Als je de fotografen tagd beland je vanzelf in het wereldje. Vraag een fotograaf om zijn website en portfolio. Ik let op de site of er contact gegevens en een adres te vinden is. Ook kijk ik op Facebook of ik modellen in de vriendenlijst terug kan vinden. Bij mensen die beweren dat ze een hele grote naam zijn moet je gewoon even googelen. Bij twijfel kan je altijd een model vragen met wie de fotograaf samen heeft gewerkt hoe deze samenwerking was. Ook is de Facebook pagina meldpunt modelfotografie een pagina waar gewaarschuwd wordt voor foute types. Wees ook voor jezelf kritisch en durf gewoon nee te zeggen als je iemand zijn potfolio niet jou smaak is.

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Ja ik vind het een leuk blad met een leuk doel, zo kan men hun visitekaartje afgeven. Ik had al eens eerder kan het blad gehoord maar niet verwacht er zelf in te komen staan, super leuk natuurlijk!

 

Facebook: https://www.facebook.com/renata.keller2

Portfolio/Website: http://myalbum.com/album/pNgunih6suuc

Instagram: https://www.instagram.com/renata_m_keller/

Fotograaf Walter Pluk. MUA .Mosty Styling & Conceptsn. Model Renata Keller

Fotograaf Walter Pluk. MUA .Mosty Styling & Conceptsn. Model Renata Keller

Fotograaf Sheila Smith. Model Renata Keller. Locatie Studio34x.com

Fotograaf Richard de Wit. MUA Edita Simonyan. Model Renata Keller

Fotograaf Peter van der Wal. Model Renata Keller. Vissagist Yira Pimentel Mua.. Haarstyliste Sema Bas. Dress Lola Khodjaeva

Fotograaf Paul van der Zwan. MUA Mooi By Milou. Model Renata Keller

Fotograaf Patrick Arthur Treffers. Model Renata Keller

Fotograaf Patrick Arthur Treffers. Model Renata Keller

Fotograaf Patrick Arthur Treffers. Model Renata Keller

Fotograaf Patrick Arthur Treffers. Model Renata Keller

Fotograaf Patrick Arthur Treffers. Model Renata Keller

Fotograaf Paul Hallmann. MUA Greeta Visa. Model Renata Keller

Fotograaf Patrick Arthur Treffers. Model Renata Keller

Fotograaf Hans Toonen & Hans Wientjes. MUA Tamara Sauer. Model Renata Keller. Panorama 2016

Fotograaf Fotostudio Wijchen Twan Reijnen. No Make-up. Model Renata Keller

Fotograaf Fotostudio Wijchen Twan Reijnen. Model Renata Keller

bottom of page