top of page

Interviews  / Stories

Interview: Model Ruga Veneno (Netherlands)

Kun je ons iets vertellen over jou?
Ik ben 22 jaar, op school heb ik verschillende richtingen gedaan, van sport tot schoonheidszorg & psychologie, wat ik altijd al gecombineerd heb met modellenwerk. Uiteindelijk ben ik op mijn 17e gestopt met school, een beslissing waar ik snel spijt van kreeg, en heb dan alsnog toen ik al werkte nog een diploma behaald, nu werk ik als markeur in de haven van Antwerpen, ik werk als enige vrouw tussen zo’n 40-tal mannen. Een echte mannenwereld, waar ik me op en top thuis voel, een groot contrast met het model zijn, waar ik me minstens even goed bij voel.

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Zonder pretentieus over te komen, maar eigenlijk helemaal niets, ik zat vroeger boordevol complexen, maar ik heb me in de loop der jaren gerealiseerd dat niemand perfect is, maar wel uniek, en dat is zoveel meer waard dan perfectie, dat is wat iedereen een prachtig persoon maakt, gewoon jou zijn. Het komt vooral door naaktfotografie dat ik met andere ogen naar mezelf kon kijken.

Wat zijn je goede eigenschappen, en je minder goeie?
Mijn beste en mijn slechtste eigenschappen zijn vrijwel dezelfde, ik heb een nogal vurig karakter, wat me al vaak vooruit geholpen heeft doordat mijn hart op mijn tong ligt & ik zeer vastberaden ben doelen te bereiken, anderzijds is mijn flapuit zijn soms ook een vloek, niet iedereen apprecieert die ongezouten meningen die er meestal uit zijn voor ik het kan denken, daarbij is tact ook niet mijn beste kant.

 

Hoe ben je begonnen als model?
Ik ben begonnen als model rond mijn 14e, toen voornamelijk voor kappers en dergelijke, echt shooten ben ik mee begonnen op mijn 16, en dat is al snel een uit de hand gelopen hobby geworden, door omstandigheden heb ik het later even op een laag  pitje moeten zetten, maar ben nu sinds twee jaar bezig.


Wat denk je van het werk als model?
Ik hou er enorm van, het is een manier van zelfexpressie, en je helpt mee aan het overbrengen van kunst. Het is een uitlaatklep & zoveel meer dan dat.


Wat is uw schoonheid regime?
Helemaal niets, ik leef zoals ik het wil & hou er gewoon omdat ik mij daar ook mentaal beter bij voel, er een zo gezond mogelijke levensstijl op na, eet gezond, slaap voldoende, drink nooit frisdrank, gewoon omdat ik het niet lust. Ik heb op mijn werk gigantisch veel lichaamsbeweging, en een zeer actieve hond.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?
Ik overweeg om ooit mijn geluk elders op te zoeken, een kleine stap heb ik al gemaakt met van België naar Nederland te verhuizen.
Hopelijk veel nieuwe ervaringen op doen & veel mensen leren kennen, door zoveel mogelijk te reizen, als ik daarbij echt uitbreek als model, is dat mooi natuurlijk, maar het belangrijkste doel in mijn leven is gelukkig zijn & vooral dat blijven.


Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?
Kan stom klinken, maar allemaal, elke ervaring is bijleren, mezelf leren kennen, elke ervaring is een beleving op zich.

 

Wat zou je graag nog doen als model?
Enorm veel, er zijn zoveel stijlen die ik nog niet ontdekt heb, en ik zit zelf ook nog vol ideeën die ik wil uitwerken.

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?
Blijf trouw aan jezelf, wees voorzichtig met wie je samenwerkt, stel doelstellingen en grenzen voor jezelf, laat je dus nooit ergens in mee slepen waar je je niet goed bij voelt.
Maar wees ook niet bang om eens een sprong in het diepe te wagen, dat kan soms resulteren tot een flop, maar even zeker in iets moois.
Luister eens naar Everybody's Free To Wear Sunscreen van Baz Luhrmann.

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?
Ik vind het een mooi blad, het is een bron van inspiratie en maakt modellen en fotografen ontdekken, die je anders misschien nooit zou vinden makkelijker, ik denk dat het voor sommigen wel deuren kan openen.
Belangrijk dat het gratis is, dit geeft iedereen de kans het te lezen & inspiratie op te doen.

 

https://www.facebook.com/pg/RugaVeneno

 

 

Dennis Claessens

Dennis Claessens

Dennis Claessens

Dennis Claessens

Philip Claeys

Philip Claeys

FOCAS

FOCAS

Bart Boodts

Bart Boodts

Bart Boodts

Bart Boodts

Andy Immens xcreations

Andy Immens xcreations

Andy Immens xcreations

Andy Immens xcreations

Andy Immens xcreations

Andy Immens xcreations

Andy Immens xcreations

Andy Immens xcreations

Andy Immens xcreations

Andy Immens xcreations

Andy Immens xcreations

Andy Immens xcreations

bottom of page