top of page

Interviews  / Stories

Interview: Model Silvy Sirius (Letland)

Kun je ons iets vertellen over jou?
Mijn leven is heel veelzijdig waardoor modelwerk niet het enige aspect is waarin ik mijn "ei" kwijt kan. De voorbije jaren was modelwerk eerder een uit de hand gelopen hobby. Drie jaar geleden ben ik afgestudeerd als verpleegkundige/ sociaal werker. Daarna heb ik mijn master of science in nursing diploma behaald. In september dit jaar ben ik afgestudeerd. Naast mijn studies werkte ik ook als sociaal verpleegkundige op een geriatrie afdeling in een ziekenhuis. Ik heb een grote empathie tegenover ouderen en zal mij voor de meest kwetsbaren levenslang inzetten. Na jarenlang studeren en mijn modelwerk op een laag pitje kwam te staan, heb ik sinds september besloten de draad omtrent modelwerk terug op te pikken en deze keer als full time model aan de slag te gaan. Ik heb een grote honger naar meer en beter en geloof wanneer het modelwerk mijn volle aandacht krijgt,
ik geweldig nieuwe kansen voor mezelf kan creëren.


Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?
Als 18 jarige wou ik zoveel aan mezelf veranderen. Een kleinere neus en grotere borsten zouden mij meer zelfvertrouwen geven dacht ik. Vanwege mijn modelwerk als naaktmodel heb ik mezelf leren bekijken. Jezelf vastgelegd op een beeld zien (emotioneel, sexy, grappig, kwetsbaar, ...) heeft ervoor gezorgd dat ik mijn imperfecties heb leren accepteren. Iedereen is streng voor zichzelf als het op zijn uiterlijk aankomt en als naaktmodel moet dat ook natuurlijk. Naaktfotografie heeft me zelfbewuster gemaakt maar op een positieve, menselijke manier.

Wat zijn je goede eigenschappen, en je minder goeie?

Ik ben een doorzetter en steeds positief ingesteld. Eenmaal ik aan een project begin (al is het mijn badkamer poetsen of een dag shooten) zal en moet ik de gewenste resultaten behalen. Een minder goede eigenschap aan mezelf is dat ik soms teveel hooi op mijn vork durf nemen. Ik kan niet op tijd stop zeggen. Ik tast graag grenzen en limieten af, maar dat heeft soms ook zijn keerzijde.


Hoe ben je begonnen als model?
Ik werd door een fotograaf uit het dorp waar ik afkomstig van ben gevraagd om eens voor zijn lens te komen staan. Ik had het een kans gegeven en kreeg de smaak te pakken. Heel snel ging de bal aan het rollen en combineerde ik al snel mijn studies en werk met modelwerk.


Wat denk je van het werk als model?
Modelwerk verschaft mij een vorm van vrijheid. Enkele uren per week alle remmen loslaten en gewoon doén. Heerlijk vind ik dat. Het in contact komen met verschillende soorten mensen en hun visies werken verruimend. Ik ben vooral blij dat ik van een hobby mijn job kan maken.


Wat is uw schoonheid regime?
Dagelijks een dag- en nachtcrème smeren en mijn lichaam hydrateren met body lotion. Daarnaast besteed ik niet heel veel aandacht aan mijn uiterlijk. Ik ga hooguit 2x/ jaar naar de kapper en beperk mijn make up tot het minimum of zelfs helemaal niets. Voor shoots maak ik graag een uitzondering en maquilleer ik me wel wat zwaarder.


Wat zijn je plannen voor de toekomst?
Het komende jaar ga ik in Europa rondreizen voor mijn modelwerk. Als alles goed verloopt hoop ik hier nog een tijdje mee door te gaan, zo niet, dan ga ik verder in hetgeen ik afgestudeerd ben. Ik zou graag een cursus lingerieontwerp- en vervaardiging leren in avondschool. Louter als hobby. Maar dit is iets wat ik mezelf de komende jaren wel zie doen.


Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?
Naar warmere oorden vliegen en mooie foto's nemen is altijd een bonus, zeker weten. Maar de meest fijne ervaringen zijn de vriendschappen die ontstaan zijn uit samenwerkingen. Zowel met fotografen als modellen. Een aangename en leuke samenwerking met een schitterend resultaat achteraf blijven voor mij de meest leuke ervaringen.


Wat zou je graag nog doen als model?
Mooie beelden creëren, leuke mensen ontmoeten en vooral plezier beleven!


Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?
Ik heb eigenlijk best veel advies voor wie als (naakt)model wil beginnen.
Een gouden raad die ik kan meegeven is: alles wat je doet in je leven heeft consequenties en het is aan jezelf om uit te maken of je die consequenties wil/ kan dragen. Eenmaal een foto op het internet staat, kan hij niet meer verwijderd worden. Het is daarom belangrijk om voor jezelf aan te geven wat je wel en niet laat fotograferen én je best wel kieskeurig mag zijn met wie je wel en niet samenwerkt.


Wat vind je van het modellenland Magazine?
Ik kende het magazine nog niet en vond het wel fijn dat jullie me vroegen voor een interview. Het magazine lijkt mij een fijne en best handige manier om nieuwe fotografen en modellen te leren kennen, niet enkel op gebied van hun portfolio, maar ook hun visie en gedachte bij het maken van.

 

https://www.facebook.com/sasha.gemini.90

Ivor Paanakker

Ivor Paanakker

Frank De Mulder

Frank De Mulder

Simon Bolz

Simon Bolz

Rene De Haan

Rene De Haan

Giovanni Lipari

Giovanni Lipari

Rene De Haan

Rene De Haan

Simon Bolz

Simon Bolz

Ivor

Ivor

Kevin Willems

Kevin Willems

Giovanni Lipari

Giovanni Lipari

Christian Bailleul

Christian Bailleul

Giovanni Lipari

Giovanni Lipari

bottom of page