top of page

Interviews  / Stories

Interview: Model Sharon van der Zwaag (Netherlands)

Kun je ons iets vertellen over jou?

Mijn naam is Sharon van der Zwaag, 19 jaartjes jong en ik doe als opleiding… de VeVa! Wat inhoud.. onderofficier in het leger! Ja dat is wat heel anders dan model zijn.. maar dat vind ik juist zo leuk aan m’n leven. De ene keer loop ik met camouflage op, draag ik een uniform en slaap ik onder een zelfgemaakt tentje van poncho’s in het bos, en de andere keer word ik opgemaakt, aangekleed en sta ik te poseren voor de camera! Ik heb daarnaast ook nog es een bijbaantje bij de 3 Gezusters in Groningen. In de bediening. Horeca vind ik ook erg leuk om te doen. Verder sport ik erg veel! Dit moet sowieso voor mijn opleiding maar ook om mijn lichaam een beetje in shape te houden. Gemiddeld sport ik zo’n 8-9 uur per week. Sporten vind ik heerlijk! Verder heb ik nog een hele leuke vriend waar ik zo nu en dan bij ben.. Kortom.. druk leventje!


Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Qua uiterlijk? Mijn lente! Haha.. ik ben 1.73.. Ik had graag 1.76 willen zijn.. zoiets. Wat betreft mijzelf zou ik wat minder direct kunnen zijn. Ik zeg meteen wat ik denk en dat is niet altijd slim.

 

Wat zijn je goede eigenschappen, en je minder goeie?

Zoals ik al eerder zei.. mijn minder goede eigenschap is dat ik vrij direct ben. Ik zeg meteen wat ik denk en laat dit ook merken. Een goede eigenschap is denk ik dat ik heel veel doorzettingsvermogen heb en wanneer ik een doel voor ogen heb, bereidt ben dit doel hoe dan ook te halen. Dit heb ik ook weer heel erg nodig in mijn opleiding maar ook zeker in de modellenwereld.


Hoe ben je begonnen als model?

Ik vond het sowieso altijd al leuk om fotoshoots te doen. Na een aantal shoots ben ik aangesproken door een fotograaf met de naam Reinhart Jansen. Deze foto’s werden zo goed dat ik door meer en meer fotografen werd aangesproken. Toen ik met Martin Bierman ging shooten, begon het allemaal pas echt te lopen. Ik werd steeds vaker gevraagd en heb alles met veel plezier gedaan. Zo ga ik ook lekker door en hoop nog verder te komen!


 Wat is uw schoonheid regime?

Qua huidverzorging gebruik ik altijd dag-en nachtcreme. Dit houdt mijn huid mooi en zorgt voor minder oneffenheden. Verder.. wees gewoon lekker jezelf. Wanneer je dat doet, komen er de mooiste foto’s uit.

 

Wat denk je van het werk als model?

Tja, ik vind het enorm leuk! Dat in de 1e plaats! Ik vind het heerlijk opgemaakt te worden, aangekleed te worden, te poseren en het mooie werk te zien dat eruit komt. Daarnaast kan het zeker zwaar zijn. Je meot tegen kritiek kunnen, want ze zijn keihard. Wanneer iets niet goed is wordt het afgekeurd

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Ik hoop zeker verder te komen in het modellenwerk. Meer opdrachten binnenslepen, grotere opdrachten binnenslepen, heel veel gaan shooten met verschillende fotografen.. en heel veel lol maken.


Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Ik kies dan toch wel voor de hair coiffure awards. Dit was een opdracht waarbij mijn haar werd geknipt (wat heel gaaf geworden is) en ik werd opgemaakt om daarna te gaan shooten. De uitreiking is in maart dus ik ben benieuwd!

 

Wat zou je graag nog doen als model?

Er is sowieso nog veel werk wat me leuk lijkt me eens uit te werken. Daarnaast zou ik nog wel eens naar Frankrijk of een ander heerlijk land willen om gave foto’s te maken. Gelukkig staad dit binnenkort ook op de planning (:

 

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Geef niet op! Ik weet het, je wordt misschien wel 1000 keer afgewezen maar blijf doorgaan! En vooral,.. ga heel veel shooten. Ervaringen opdoen. Grijp alle kansen die je pakken kan en dan beland je vanzelf in het wereldje.

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Heel leuk! En zeker fijn dat ik de kans kreeg er wat in te schijven. Bedankt!

 

https://www.facebook.com/sharon.vanderzwaag.7

 

 

bottom of page