top of page

Interviews  / Stories

Interview: Model Stefan Visscher (Netherlands)

Kun je ons iets vertellen over jou?
Jazeker! Ik ben Stefan Visscher, 21 jaar oud en ik woon in het mooie Vollenhove! Ik ben geregeld in de sportschool te vinden en ook doe ik aan hardlopen.

Ik heb op dit moment een tussenjaar met school om meer over mezelf te leren en me te focussen op mijn carrière als model. Verder ben ik graag onder de mensen en houd ik van gezelligheid!

 

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Als ik iets van mezelf zou kunnen veranderen, dan was ik graag een paar centimeter langer geweest om een meer ‘allround-model’ te zijn. Helaas is dit niet te veranderen en heb ik het maar te accepteren, zo simpel is dat. Ik focus me daarom ook op de dingen die ‘goed’ aan mij zijn als model en probeer die dan ook steeds verder te verbeteren!

 

Wat zijn je goede eigenschappen, en je minder goeie?
Mijn motivatie/doorzettingsvermogen voor het modellenwerk is groot, ondanks vele tegenslagen. Dit heeft mij alleen maar sterker gemaakt. Als ik echt iets wil bereiken, dan ga ik er voor! Verder ben ik een heel sociaal persoon. Ik maak gemakkelijk contact met mensen en ik ben een goede prater in de positieve zin van het woord. Ook ben ik een perfectionist. Dit bestempel ik als een goede en een minder goede eigenschap. Ik leg de lat hoog voor mezelf, omdat ik iets wil bereiken, maar dat kost dan wel veel energie!

 

Hoe ben je begonnen als model?
Ik ben begonnen als model toen ik 19 jaar oud was. Ik kreeg een fotoshoot als deel van mijn verjaardagscadeau omdat ik dit graag een keer wilde proberen. Ik vond het gelijk leuk om te doen. Het moet in je zitten. Fotogeniek zijn en geen angst voor camera’s hebben. Ik was trots op het resultaat en ben toen agencies gaan benaderen!

 

Wat is uw schoonheid regime?

Dit zijn een aantal dingen. Ik sport veel om in shape te blijven, ik heb een evenwichtig voedingspatroon en probeer altijd genoeg rust te pakken. Ik probeer altijd goed voor de dag te komen.

 

Wat denk je van het werk als model?
Ik vind het natuurlijk super gaaf om te doen! Ik haal veel positiviteit uit het werk. Maar wat mensen vaak denken is dat het zomaar aan komt waaien. Dit is echter niet het geval. Er zit veel tijd in het reizen, shooten en een goed netwerk opbouwen.

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Allereerst probeer ik om zo ver als mogelijk in de modellenwereld te komen. Kijken of dit te combineren valt met een leuke studie en/of cursus. En de rest van mijn plannen zijn nog geheim, haha!


Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Mijn eerste grote opdracht was voor Keune Haircosmetics. Ik moest voor 100 Zweedse kappers een show lopen, hiervoor werd mijn haar naar platinum geblondeerd. Ook heb ik in de clip Alvaro X Lady Bee ft. JeBroer ‘In Mijn Systeem’ gespeeld. Verder heb ik een aantal toffe coiffure shoots gedaan en was ik figurant bij Dance Dance Dance. Dit zijn wel mijn favorieten.

 

Wat zou je graag nog doen als model?

Als model zou ik graag meer internationale opdrachten willen doen. Eén van mijn doelen is dan ook dat ik door meer internationale agencies gecontracteerd word om dit te bereiken. Ik wil het liefst de wereld over gaan. Verder lijkt het me vet om voor een groot merk te mogen werken. Genoeg om nog aan te werken dus!


Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Allereerst moet je jezelf afvragen of je geschikt bent voor dit werk. Je moet tegen harde kritiek kunnen en afwijzingen niet te persoonlijk opvatten. Er wordt veel doorzettingsvermogen van een model gevraagd, zoals hierboven genoemd. Bouw een goed en breed portfolio op en ga altijd in gesprek met de mensen waar je mee shoot, dit levert vaak iets positiefs op in de zin van een nieuwe opdracht of connecties voor je netwerk. Dit zijn de tips die ik een startend model zou aandragen!

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?
Ik vind het Modellenland Magazine een goed initiatief van Peter Poucke. modellen en fotografen krijgen de kans om zichzelf  te promoten en de persoon voor en achter de camera eens goed te belichten! Ik wil Peter Poucke dan bij deze bedanken voor deze kans!

 

http://bradmodels.nl/my-product/brad-model-stefan-2/ BRAD Models Agency (Bussum, The Netherlands)

http://www.dutchmodelmanagement.com/tr/direct-b./erkek/stefan-v. Dutch Model Management (Izmir, Turkey) 

https://www.facebook.com/stefan.visscher.5

Richard Broekhuizen

Richard Broekhuizen

Richard Broekhuizen

Jesse Budel

Jesse Budel

Giel Domen

Bianca van Zwieten

Benny van Ravenhorst

Benny van Ravenhorst

Nikki Kirpestein

Richard Monsieurs

Gert Kist

bottom of page