top of page

Interviews  / Stories

Interview: Model Stella Dorrestein (Netherlands)


Kun je ons iets vertellen over jou?
Hoi allemaal! Ik ben Stella Dorrestein, 20 jaar oud en ik woon in Amstelveen. Momenteel zit ik (bijna) in het derde jaar van mijn studie Gezondheidswetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Naast een drukke studie heb ik ook veel baantjes! Naast mijn werk als caissière in een supermarkt doe ik nog modellen, hostess én promotiewerk. Hiernaast vind ik ook heel belangrijk om te werken aan mijn CV. Ik werk momenteel als floorsupport medewerker aan het elektronisch patiëntendossier in verschillende ziekenhuizen en binnenkort wil ik ook nog in de ouderenzorg gaan werken. Hiernaast draag ik met trots de titel Miss Beauty of Noord-Holland 2016.

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?
Dit vind ik een lastige vraag. Het is namelijk heel belangrijk om tevreden te zijn met jezelf. Uiteindelijk ben jij uniek en hier ligt je kracht. Toch zijn er natuurlijk een aantal dingen die beter kunnen. Waaronder het feit dat ik soms lastig vind om dingen goed te plannen. Dit is iets waar ik graag aan wil gaan werken. Het is heel belangrijk om constant het beste uit jezelf naar boven te halen.

Hoe ben je begonnen als model?
Al op jonge leeftijd kreeg in interesse in het modellenwerk. Dat kan natuurlijk niet anders met een hele lieve tante als fotografe. Op mijn 17e heb ik mijn eerste modellenklus gedaan, namelijk een show gelopen voor de toenmalige Miss Nederland. Vervolgens heb ik me ingeschreven bij een modellenbureau en toen is het balletje gaan rollen!

Wat denk je van het werk als model?
Modellenwerk vind ik echt heel leuk. Zodra ik voor de camera sta voelt het ook niet als werk maar meer als een hobby. Het is echt genieten. Het opmaken, het poseren en het uiteindelijke resultaat zien is een hele gave ervaring. Toch hebben heel veel mensen een verkeerd beeld van modellenwerk. Veel mensen denken dat het makkelijk is, dat je even voor de camera gaat staan en alles vanzelf gaat. Modellenwerk is ook hard werken. En al helemaal als je in een leuk jurkje buiten moet staan met het Hollandse klimaat…. ;)   


Wat zijn je plannen voor de toekomst?
Ik hoop in de toekomst altijd de vrijheid te houden om te doen waar mijn hart ligt. Natuurlijk hoop ik in de nabije toekomst de titel Miss Beauty of The Netherlands in ontvangst te nemen! Verder hoop ik later een goede, passende baan te vinden waar ik mijn passie in kwijt kan en waar ik alles wat ik geleerd heb tijdens mijn studie kan toepassen.


Wat is uw schoonheid regime?
Ik probeer elke avond én ochtend mijn gezicht goed schoon te houden. Ik raad iedereen aan om de juiste huidverzorging producten te kiezen en niet te gaan voor de goedkoopste optie. Het is namelijk wel je huid en vooral als model is het belangrijk dat je huid in goede conditie is. Wat mij betreft is een echte beauty musthave een exfoliant. Exfolianten zijn namelijk milder voor de gevoelige huid dan een scrub maar halen toch de dode huidlaag weg.


Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?
Een van mijn favoriete ervaringen was zeker weten de finale van Miss Beauty of Noord-Holland. Je voelt je zo trots als de hele avond goed is gegaan. We hebben een geweldige show neer weten te zetten. De kers op de taart was natuurlijk het moment dat ik mijn titel in ontvangst mocht nemen. Dat moment vergeet ik nooit meer! Qua modellenwerk vind ik dit heel lastig kiezen. Tijdens elke shoot heb ik wel een aantal interessante mensen mogen ontmoeten en dat vind ik iedere keer weer een hele bijzondere ervaring.

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?
Geef nooit op! Er zullen altijd wel obstakels en tegenslagen zijn, maar als jij een doel voor ogen hebt kom je er wel. Dit moet je vooral in gedachte houden en je niet uit het veld laten slaan als iets niet (gelijk) wil lukken. Verder moet je opzoek naar een goed bureau en als je minderjarig bent altijd een volwassenen meenemen naar een shoot.

Wat vind je van het modellenland Magazine?
Modelland Magazine vind ik een geweldige plek die het podium biedt aan alle verschillende soorten talenten in de modellenwereld.


https://www.facebook.com/stella.dorrestein?fref=ts

Fotograaf; Ton van Liempd MUAH; Kim Sarah Jurcka

Fotograaf; Ton van Liempd MUAH; Kim Sarah Jurcka

Fotograaf; Radu Carnaru MUAH; Nina Koleva

Fotograaf; Olga Simons Stylist; Ashley Deighton MUAH; Jeanette Waasdorp

Fotograaf; Olga Simons Stylist; Ashley Deighton MUAH; Jeanette Waasdorp

Fotograaf; M.e. Amrani MUAH; Anissa Ben

Fotograaf; M.e. Amrani MUAH; Anissa Ben

Fotograaf; Chris König MUAH; Elise van Beek

Fotograaf; Jelle Koehoorn

Fotograaf; Jelle Koehoorn MUAH; Janine van Helden

Fotograaf; Foto-Valerie MUAH; Roos Verweij

Fotograaf; M.e. Amrani MUAH; Anissa Ben

Fotograaf; M.e. Amrani MUAH; Anissa Ben

Fotograaf; M.e. Amrani MUAH; Anissa Ben

Fotograaf; M.e. Amrani MUAH; Anissa Ben

Fotograaf; M.e. Amrani MUAH; Anissa Ben

bottom of page