top of page

Interviews  / Stories

Interview: Model: Sylvie Kasten (Netherlands)

Kun je ons iets vertellen over jou?

Ik ben Sylvie, 25 en op het moment breng ik twee weken intern door in het Centre for Human Drug Research in Leiden. Dit is een geneesmiddelenonderzoekscentrum. Samen met 11 andere leeftijdsgenoten wordt er een middel ter verbetering van het denkvermogen op ons getest. We nemen elke dag een capsule in met het echte middel of een placebo. Er is een strict eetschema, we doen testjes, er wordt dagelijks bloed afgenomen, de bloeddruk wordt gemeten en ECG's worden gemaakt. Ik ben hier nu 4 dagen en nog niemand heeft echte klachten gehad. Na meer onderzoek en bij goede uitslagen zal dit middel gebruikt gaan worden om de bijverschijnselen van Alzheimer tegen te gaan. ' s Avonds maken we het gezellig in de woonkamer met spelletjes en wordt er heel wat afgelachen. Vanaf morgen mogen we het dakterras op en kunnen we een tafeltennis toernooitje organiseren. Ik houd er van om nieuwe dingen te ontdekken. Dit zie ik ook als een nieuw avontuur; ik wil het meegemaakt hebben. Ik werk al freelancer (model, hostess etc.) en in de zomer maanden zijn er minder beurzen e.d., dus op deze manier kan er wel een leuk bedrag verdient worden.

 

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Het lijkt mij heel erg leuk om goed te kunnen zingen. Soms loop je in huis rond en ben je een liedje aan het zingen totdat je bedenkt 'OEiii, dit klinkt waarschijnlijk héél verschrikkelijk'. In verband met mijn werkzaamheden zou het ook fijn zijn geweest als ik net een paar centimeter langer was geweest. Haute couture & high fashion is toch hetgeen dat ik heel erg vet vind, maar een minimale lengte van 1.78 is vaak een vereiste.

 

Wat zijn je goede eigenschappen, en je minder goeie?

Ik ben een echte doorzetter. Als ik iets wil dan ga ik er 100% voor. Ik ben een teamplayer en altijd in voor een goed gesprek. Een minder goede eigenschap is dat ik vrij ongeduldig ben.

 

Hoe ben je begonnen als model?

Een aantal jaren terug spoorden vrienden mij aan om iets in die richting te gaan proberen. Het past ook wel bij mij. Je begeeft je elke keer weer in een onbekende situatie en je komt heel veel verschillende soorten mensen tegen. Elke klus is een klein avontuur opzich.

 

Wat denk je van het werk als model?

Als je echt model wilt worden en verder geen werk in de hospitality of sales wilt doen heb je alleen kans als een top bureau je wilt vertegenwoordigen. Het is een beetje een gek wereldje, maar ik voel mij er wel in thuis. Als je ergens je inkomen mee verdient is het natuurlijk je werk, maar als je lekker aan het shooten bent voelt het niet als werk. Of misschien is het vreemd dat wij werk dan eigenlijk als iets negatiefs beschouwen. Als je werk ook je hobby is, is dat natuurlijk helemaal top. Als je mooie foto's terug krijgt van een shoot voelt dat heel fijn; alsof je een hoog cijfer hebt gehaald voor een belangrijke toets. Wat ik apart vind zijn de verschillen tussen vergoedingen die bureaus bieden of het vergeten te betalen van facturen..

 

Wat is uw schoonheid regime?

Ik gebruik eigenlijk geen dagcrempjes e.d. Ik ben ook nog nooit naar de pedicure of manicure geweest. Bij anderen vind ik het mooi staan, maar zoiets vind ik zonde van mijn geld. Ik zie er uit als een meisje-meisje, maar ik vind het ook heel erg leuk om bijvoorbeeld de klimmuur op te gaan of door de bergen te crossen op een mountainbike. Ik vind het wel leuk om een mooi make-upje op te doen. Ik ben van nature slank gebouwd, maar dat sporten schiet er nog wel eens bij in. Verder houd ik vooral van hartig eten en is snoep dus niet echt mijn ding.

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Verder bouwen aan mijn netwerk en proberen te genieten van de mooie momenten die het leven aanreikt. Na volgend jaar vervalt mijn belastingvoordeel, dus dan ga ik opzoek naar iets anders voor doordeweeks.

 

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Ik vind het heel erg leuk dat ik vorig jaar twee shows heb mogen lopen tijdens fashion week. Op een lange catwalk kan je echt even shinen.

 

Wat zou je graag nog doen als model?

Het lijkt mij heel erg leuk om over de grens wat klussen te doen en het zou natuurlijk heel erg cool zijn om een keer een covershoot te doen. Mijn vriend en dochtertje hebben ook een paar keer voor de camera gestaan; het zou heel cool zijn om een keer met zij drieën een campagneshoot te doen.

 

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Meet je maten en bedenk wat voor soort model jij zou kunnen worden. Je kan groeien, zowel in lengte als persoon en je kan veel sociale contacten opdoen, maar wees realistisch. Maak afspraken met fotografen om camera ervaring op te doen. Je kan als freelancer aan de slag gaan, zoals ik (kvk geregistreerd en in samenwerking met bemiddelingsbureaus) of je kan opzoek gaan naar een moeder agency. Denk niet dat je een sterren leven gaat leiden of de jackpot hit, dit is maar voor een enkeling weggelegd.

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Het is heel erg leuk om hier lekker te surfen. Ik vind het leuk om de verhalen te lezen van mensen die ik ben tegen gekomen in de business, zo leer je ze weer van een andere kant kennen. Je kan hier ook fijn inspiratie opdoen en fotografiestijlen vergelijken. Hartelijk dank dat jullie mij hebben benaderd voor dit interview!

 

https://www.facebook.com/pages/Sylvie-Kasten-Model/834298203281853?pnref=lhc

bottom of page