top of page

Interviews  / Stories

Kun je ons iets vertellen over jou?

Buiten het modellenwerk, ben ik voornamelijk met mijn 2 meisjes bezig. Zij zijn net 4 en 2 jaar, dus super druk. Ik probeer met hun veel te doen, ook nog veel te reizen, want hier houd ik heel erg van. Verder spreek ik graag met vriendinnen af voor een high tea of een bioscoopje om te relaxen.

 

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Doe dan maar gladde benen en oksels, hoef ik nooit meer te scheren.

Wat zijn je persoonlijke eigenschappen, waarmee onderscheid je je van anderen?
Ik ben relaxed, eerlijk, makkelijk, eigenwijs en precies. Met modellenwerk wel handig, want je moet vaak wachten. Hoort vaak last minute of je moet werken. Ik ben altijd op tijd, en zeur niet als ik de kleding of make up eens wat minder mooi vind.

 

Hoe ben je begonnen als model?
Mijn kapper heeft ooit foto's van me genomen toen ik 14 jaar was. Deze heeft hij naar een modellenburo gestuurd en zo is het balletje gaan rollen. Ik had zeker toen nog geen wekelijks werk, was ook erg verlegen, maar ook hierin groei je. In 2003 ben ik zelfs Miss Universe Nederland geworden en dan moet je toch wel wat makkelijker kunnen praten ook.

 

Wat denk je van het werk als model?
Ik vind het modellenwerk nog steeds heel leuk om te doen. Doe het nu ook weleens met mijn kids, Krijg natuurlijk andere soort opdrachten. Vroeger deed ik heel veel lingerie en nu word ik vaker als mama gevraagd. Het reizen vind ik zelf heel leuk, ben op veel mooie plekken geweest, maar je wordt ook vaak afgewezen, en dat is niet altijd leuk.

 

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?
Heb veel favoriete ervaringen. Tuurlijk was Miss universe in Panama heel gaaf. Het is weleens leuk om een maand lang als een soort koningin behandeld te worden. Met bodyquards en politiebegeleiding door de stad gereden. Bij geen stoplicht te hoeven wachten en de mensen kregen er vrij om naar ons te zwaaien en de president bezoeken. qua modellenjobs ben ik ooit in India geweest, waar ik helemaal alleen in de taxi op de snelweg naast de olifanten stilstond. Jamaica was super met de V8 meiden, waar we erna ook nog eens aan Fear factor mee gingen doen, in Argentinie, terwijl ik niets durf 😊 In nederland zijn ook genoeg leuke klussen hoor. Commercials vind ik super, ooit met Pieter van den Hoogeband in Sanex, zei hij houdt me maar even vast, zwem ik je naar de overkant. Zo dat ging echt snel.

 

Wat is uw schoonheid regime?

Ik drink veel water, nooit alcohol. Probeer mijn gezicht met koud water te wassen, maar mijn gezicht altijd schoon na opdrachten en ben fan v elisabeth arden, 8 hour creme.

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?
Hoop dit werk nog lang te mogen doen en mijn kids een goede zorgenvrije toekomst geven.

 

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Jazeker, altijd bij goede bureaus proberen aan de slag te gaan. Je hoeft echt niet gelijk te investeren in hele dure testshoots. Een bureau doet dat voor je als ze interesse hebben. Ook oppassen met opdrachten via social media,, je weet tenslotte nooit waar je terecht komt. En als je minderjarig bent, kan je echt gewoon je moeder meenemen, dat is normaal. Ik zou dit ook dan bij opdrachten. Niet de hele fam, maar 1 persoon is ok, vooral als je jong bent.

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Eerlijk gezegd kende ik het niet. Ik werd benaderd of ik een interview wilde geven. Ik vind het heel leuk dat er tegenwoordig voor andere meiden dingen online te lezen zijn. Toen ik begon, was dat er allemaal nog niet.

 

https://www.facebook.com/tessa.brix

Model Tessa Brix-Jurisich (Netherlands)

Talkies magazine

Talkies magazine

Stefano Raffa

Stefano Raffa

Peter Nackaerts www.fotobedrijf

Peter Nackaerts www.fotobedrijf

M-Image

M-Image

Jan Scherders

Jan Scherders

Manny Perez Miami photographer

Manny Perez Miami photographer

Afbeelding 145.jpg

Afbeelding 145.jpg

Jan Kager Photography

Jan Kager Photography

Cameron Hammond Australia

Cameron Hammond Australia

Cameron Hammond

Cameron Hammond

bottom of page