top of page

Interviews  / Stories

Interview: Model Toy Wuyts (Netherlands)

Wat kun je over je zelf vertellen?

Hey, ik ben toy en 15 jaar jong. Dingen die ik leuk vind zijn dansen, acteren, kickboksen en muziek maken. Verder werk ik als model, keukenhulp en heb ik een krantenwijk. Jaja ik ben een bezig bijtje! Oowja ik probeer ook nog mijn GTL diploma te halen, hopelijk nog maar een jaartje.

 

Als je iets van je zelf kunt veranderen wat zou dat zijn?

Hahaha, mijn leeftijd! Want als model kun je pas echt aan het werk als je 16 jaar en ouder bent. Maar ouder worden doe ik vanzelf, dus kan het alleen nog maar beter worden! Verder over mezelf ben ik eigenlijk best wel tevreden.

 

Wat zijn je goede eigenschappen? En je mindere?

Laten we met de mindere beginnen, heb soms een behoorlijk ochtend humeur. Maar dat is met muziek zo weer opgelost! Plannen is ook niet altijd mijn beste kant, handig zo’n lopende agenda(mijn moeder)! Nu maar gauw naar de goede eigenschappen toe. Ik ben leergierig, spontaan en kinderen zijn dol op mij. Verder ben ik behulpzaam, verantwoordelijk en oow danm dit gaat op een sollicitatie gesprek lijken!

 

Hoe ben je begonnen als model?

Ik mocht eens catwalk lopen bij een winkel bij ons in de buurt. Toen ik dit geproefd had  wilde ik natuurlijk meer en heb ik mijn ouders gevraagd of ik eens naar een modelbeurs mocht. Als verrassing had mijn vader een ticket gekocht en mocht ik er dus heen! Vanuit toen is het balletje gaan rollen voor mij. Ik ben op zoek gegaan naar fotograven die mijn portfolio kon aanvullen. Hier heb ik een hele hoop van geleerd en natuurlijk ook lol gehad.

 

Wat denk je van het werk als model?

Ik vind het super leuk om te doen! In het begin is het wel lastig, want dan moet je alles nog leren. Hoe vaker je het doet, hoe beter je erin word zeg ik altijd! De meeste mensen denken dat model zijn alleen maar mooi zijn is. Maar het is meer dan dat. De samenwerking met de fotograven is vaak ook leuk. Samen ideeën bedenken en natuurlijk de uitwerking.

 

Wat is jouw schoonheid regime?

Mijn schoonheid regime is goed en gezond eten, sporten maar doe niet te gek en zorg voor genoeg rust. Want je wil niet met wallen op de foto of op de catwalk staan en het is minder werk voor de visagiste!

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Ik hoop door hard te werken als model hier natuurlijk mijn hoofdinkomen van te kunnen maken. Maar natuurlijk maak ik mijn school ook nog af. Want een diploma op zak is ook wel handig.

 

Wat zijn sommige van je favoriete ervaringen tot nu toe?

Met een van mijn favoriete fotograven een strand shoot te doen. En dan lekker in de zee zwemmen met zijn allen! Met een andere fotograaf in de haven een duo shoot gedaan, toen het behoorlijk koud was het was wel super gezellig! En een catwalk gelopen in een geweldig mooie kerk! Ik heb er nog wel meer maar dat zijn er te veel om op te noemen.

 

Wat zou je graag nog willen doen als model?

Het zou voor mij een super uitdaging zijn als ik op een grote show in het buitenland mag lopen, een fotoshoot op een strand in een warm land zou ook super geweldig zijn.

 

Heeft u nog advies voor juniormodel?

Waar een wil is, is zeker een weg. Laat je vooral niet uit het veld slaan door negatieve opmerkingen!

 

Wat vind je van het modelland magazine?

ik vind het een leuk online magazine en kwam erachter dat jullie bestonden omdat mijn foto’s al eens geplaatst zijn met interview van een paar fotograven waar ik mee gewerkt heb. Nu krijg ik de kans om als model er zelf in te staan. Dankjewel daarvoor!

 

https://www.facebook.com/toy.mode.5

Robin Sommers

Robin Sommers

Robin Sommers

Rigardo Poggi

Rigardo Poggi

Rigardo Poggi

Robin Sommers

Rigardo Poggi

Rigardo Poggi

Rigardo Poggi

Robin Sommers

bottom of page