top of page

Interviews  / Stories

Vera Luijendijk (Los Angeles)

www.secondstagevintage.com

In 2011 ben ik begonnen met modellenwerk. 3,5 jaar lang heb ik de wereld over gereisd voor fotoshoots en catwalkshows.

In 2014 maakte ik een carrière switch. Samen met mijn collega en vriendin Elisah Baijens opende ik een vintage winkel; Second Stage Vintage.

 

We zijn begonnen met kleding van Liesbeth List en al snel volgden onder andere Kim-Lian van der Meij, Tineke Schouten en Wendy van Dijk.

 

Inmiddels hebben we de grootste collectie tweede hands haute couture van Nederland verzameld, zo’n 450 stuks.

 

Wij specialiseren ons met name in Nederlandse haute couture van o.a. Frans Molenaar, Frank Govers, Paul Schulten en Addy van den Krommenacker.

 

 

Onze dagen zijn heel verschillend. Sommige dagen zitten we de hele dag achter de computer te fotoshoppen, administratie bij te houden of zijn we bezig met website design. Andere dagen staan we in de showroom en helpen we klanten onder het genot van een glas wijn met het uitzoeken van een outfit die perfect bij hun past. Ook bezoeken we veel premières, hier vinden we nieuwe BN’ers waar we de kleding van verkopen.

 

Naast het werk aan onze webshop, www.secondstagevintage.com, en onze showroom in Hoevelaken organiseren we ook charity events.

Zo organiseert Second Stage Vintage in samenwerking met het het OogFonds de Bright Sight Gala Event.

Het event is de aftrap van de Bright Sight week op maandag 10 oktober. Het gaat om een lunch op een toplocatie in Amsterdam. Hier zal onder meer een veiling zijn van kleding van BN’ers. Het geld gaat naar wetenschappelijk onderzoek naar medicijnen om bijziendheid tegen te gaan en nieuwe behandelingen om op termijn blindheid en slechtziendheid te kunnen voorkomen. In Nederland dreigt namelijk een epidemie van bijziendheid. Van de zestigers is een kwart bijziend, van de veertigers een derde en van de twintigers maar liefst de helft. Als je als kind -6 of hoger hebt, is de kans dat je later slechtziend of blind wordt maar liefst 1 op de 3!

 

De winkel is nu iets langer dan een jaar geopend. Het loopt goed en we leren steeds sneller en efficiënter te werken. Binnenkort ga ik modellenwerk weer op pakken. Ik zou niet kunnen kiezen tussen beide beroepen. Het zijn twee totaal verschillende banen, maar mijn hart ligt bij ze alle twee.

bottom of page