top of page

Interviews  / Stories

Kun je ons iets vertellen over jou
In juni studeer ik af en heb ik ondertussen mijn derde diploma behaald als leerkracht.  Later zou ik graag les geven in het bijzonder onderwijs. Ik ben altijd graag met kinderen (met een beperking) bezig geweest en hou er van om mensen te helpen. Zo heb ik ook Vlaamse gebarentaal geleerd tijdens een stage in een leefgroep. Voorlopig combineer ik mijn studies nog met modellenwerk en een job als kinderverzorgster.

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?
Ik ben een echt gevoelsmens, wat maakt dat ik sommige zaken moeilijk van me kan afzetten. Dit kan op momenten een probleem vormen wanneer je model bent want mensen zijn vaak niet altijd even eerlijk en oprecht.
Anderzijds vind ik dat mensen die hun zwaktes durven tonen niet zwak zijn maar juist menselijk, dus ik heb er vrede mee genomen.

Wat zijn je persoonlijke eigenschappen, waarmee onderscheid je je van anderen?
Ik ben een harde werker en een perfectionist, je zal mij dan ook nooit zien zeuren, tijdens een opdracht heb ik altijd een glimlach tot achter mijn oren. (Tenzij het thema iets anders vraagt natuurlijk) (lacht) Ik ben creatief en zal altijd actief mee zoeken naar thema’s, locaties, kleding enz. Ik zet graag mijn eigen stempel onder een project, ik ben eerlijk dus je weet wat je aan mij hebt.

Hoe ben je begonnen als model?
Toen ik 18 jaar was heb ik mijzelf ingeschreven in een modellenbureau. Hier hebben ze mij financieel uitgebuit en het bureau is nu opgedoekt. Dit heeft mij echter niet tegengehouden om verder te zoeken naar fotografen die met mij wouden samenwerken. Dit was de eerste jaren op tfp basis omdat ik nog moest leren om mij op mijn gemak te voelen voor de camera. Wel werd er tijdens mijn allereerste shoot gezegd dat ik talent had en beschik over een doordringende blik. In het begin waren de fotoshoots een hobby maar geleidelijk aan begon dit uit te groeien tot een passie, en merkte ik dat ik er hoe langer hoe meer mee bezig was. Vorig jaar heeft een vriendin mij aangespoord om deel te nemen aan de Miss België verkiezing. Ik zij tegen haar dat dit niets voor mij was en dat ik toch niet “het mooiste meisje van België” was ofzo.. Echter de dag hierna had zij mij ingeschreven. Ik dacht toen bij mijzelf, oké het lot heeft gekozen we doen dit gewoon en zien wel hoe ver we geraken. Nooit had ik verwacht dat ik van de 220 deelnames bij de 30 finalisten zou geraken. Het was een mooi avontuur en ik heb er veel herinneringen en vriendinnen aan overgehouden.

Wat denk je van het werk als model?
Ikzelf vind het fantastisch om te doen, wanneer ik een shoot gepland heb denk ik dan ook actief mee. Ik bedenk mee een thema en vaak zorg ik er ook voor dat ik de juiste outfit ter beschikking heb. Ik hou er van om mij in verschillende personages in te leven (een beetje zoals een actrice) Ik wissel dan ook graag af van thema het moet niet altijd te gewoontes, hoe extremer soms hoe liever. Toch is het niet altijd even gemakkelijk, er is een bepaalde standaard waar je aan moet voldoen en voor sommigen kan deze druk hen te veel worden.    Er zijn dan ook erg veel meisjes die het doen dus de “concurrentie” is groot. Ook moet je als model oppassen met wie je samenwerkt, niet al de fotografen zijn altijd even betrouwbaar.

Wat is uw schoonheid regime?
Wanneer ik opsta eet ik eerst een gezond ontbijt, wat fruit en muesli ofzo, hierna ga ik joggen met mijn hondje. Dit is niet altijd even aangenaam (zeker als het regent) wanneer de workout gedaan is voel ik mij erg wakker en gezond, dat maakt het dan weer goed. In de avond doe ik thuis ook vaak een workout voor de benen en buikspieren. Ik tracht ook mijn huid en haar goed te verzorgen met de nodige “crémekes” en ik drink veel water.

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?
Ik hou er ook van om te reizen. De reis die wij naar Egypte maakten tijdens de Miss België verkiezing vond ik hellemaal het einde! In deze mooie omgeving werken, fotoshoots en (onder water) filmopnames dat was hellemaal mijn droom. De onderwater opnames met Tommy Vuylsteke van Blue Motion pictures waren dan ook erg goed terwijl dit ook mijn eerste keer was! Graag zou ik hier ook verder in groeien en meer onderwater shoots of opnames maken.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?
Ik hoop dat ik nog enkele jaren verder kan werken als model, als het maar iéts voor de camera is (onderwater) model of eventueel actrice in commercials en dergelijke dit is ook stiekem een droom van mij. Ook hou ik enorm van mode! Defilé’s lopen vind ik ook te gek, hierbij mag je mooie kleding dragen en deze dan nog eens showen aan de klant.

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?
Wanneer je het echt wilt moet je er ook voor gaan en wat je ook zeker moet onthouden, ze zoeken niet altijd “het mooiste meisje” maar vaak het meisje die iets speciaals heeft. Laat je dus niet afschrikken wanneer je bijvoorbeeld een litteken hebt in je gezicht, voor een bureau kan dit juist bezien worden als iets speciaals en maakt dit jou interessanter dan de anderen.   Je moet jezelf er op voorbereiden dat je vaak afgewezen zult worden. Dit betekend niet dat je niet goed genoeg bent maar dat zij gewoon een “ander type” model zoeken.

Wat vind je van het modellenland Magazine?
Ik had al van de naam gehoord maar nog nooit gelezen, ik lees dan ook niet vaak online magazines. Ik vind het wel interessant en via deze weg leer je ook nieuwe fotografen en mensen in deze wereld kennen.

 

http://www.facebook.com/yasmine.vossen

 

Model Yasmine Vossen (Belgium)

Robbert Poel

Robbert Poel

Robbert Poel

Robbert Poel

Robbert Poel

Robbert Poel

Gerrit Hoek

Olga Filenko

Gerrit Hoek

Olga Filenko

Olga Filenko

Olga Filenko

bottom of page