top of page

Interviews  / Stories

Interview: Model Yoni Blommaert (Belgium)

Kun je ons iets vertellen over jou?
Ik ben Yoni Blommaert en zit momenteel in mijn 4de jaar diergeneeskunde aan de Ugent. Ik ben absoluut verzot op reizen en spaar momenteel om 5weken door Thailand te trekken.


Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?
Niets. Ik ben vroeger wel wat onzeker geweest, maar heb mijzelf volledig geaccepteerd zoals ik ben. Mijn foutjes maken mij uniek. Ik vind het zeer belangrijk dat je goed in je vel zit, want dit straal je ook naar anderen uit.

 

Wat zijn je goede eigenschappen, en je minder goeie?

Ik kan zeer moeilijk iets los laten en ben ongelooflijk perfectionistisch. Dit is zowel een positieve als negatieve eigenschap. Ik zet enorm door, maar soms moet je ook eens aanvaarden als iets niet lukt.


Hoe ben je begonnen als model?

Toen ik 14 jaar was, zat ik op restaurant met mijn ouders. Een dame zat enkele tafels voor ons en was mij al een hele poos in het ook aan het houden. Op een bepaald moment loopt ze achter mij, toen ik mij naar het de uitgang begaf. Na een korte uitleg vertelde ze mij en mijn ouders dat ze een modellenscout voor Jillmodels was en vroeg mij of ik interesse had om als model aan de slag te gaan. Jammer genoeg zagen mijn ouders dit niet zo zitten en ben ik dan ook volledig voor mijn studies gegaan. Toch heeft het modellenwereldje mij blijven boeien. Uren heb ik voor de spiegel gestaan om poses te oefenen en plakboeken gemaakt van foto’s die ik uit magazine’s scheurde. Nu ben ik oud genoeg en kan ik het werk als free-lance model combineren met mijn zware studies.


Wat denk je van het werk als model?

Mensen onderschatten het vaak. Men denkt “goh eens mooi lachen op een foto, zo moeilijk kan dat toch niet zijn”. Maar het is zo veel meer dan dat. Mensen kijken nooit achter de schermen en zien niet dat je uren in de kou staat met niets meer aan dan een body. Ondertussen sta je te verkleumen en moet je op beeld overkomen alsof het 27° C is. Ieder deel van de foto moet kloppen : je blik , je houding , je mond mag niet te gespannen zijn en je mag absoluut niet geforceerd op de foto staan. Verder zie ik het ook niet echt als ‘modellenwerk’ maar eerder als een kunstvorm. Een fotograaf en model kunnen van iets simpel, als een oude brug en een lange jurk, en echt kunstwerk op beeld maken.


Wat is uw schoonheid regime?

Water water en nog eens water! Het spoelt alle giftstoffen uit je lichaam waardoor je een pak minder last hebt van onzuiverheden en een groot glas voor je eten, zorgt ervoor dat je een pak minder honger hebt. Ook is het belangrijk dat je jezelf alles toelaat, maar in mate. Als je enkel overleeft op salade en proteïne shakes, zal je een hekel krijgen aan je dieët. Eet nu en dan ook eens een chocolaatje bij de thee en durf eens een frietje mee eten.


Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Op dit moment laat ik mij wat verrassen door de dag. Ik grijp iedere kans die ik kan krijgen en geniet van het moment. Plannen heb ik niet concreet, maar als ik een mooi modellencontract zou aangeboden krijgen, zou ik er geen neen tegen zeggen.


Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Goh, moeilijk kiezen eigenlijk. Tot nu toe heb ik door het modellenwerk enorm veel levenservaring opgedaan. Je leert zo veel nieuwe mensen kennen.
Ongeveer een jaar geleden heb ik mijn eerste samenwerking gehad met fotografe Esmee Sarton. Ze is piepjong maar barst van het talent. De shoots met haar zijn altijd zo leuk en ontspannen. 50% van de tijd staan we gewoon te dansen en te lachen op de shoot.


Wat zou je graag nog doen als model?

Ik zou heel graag eens een onderwater shoot doen. Dat lijkt mij zo een uitdaging. Iedere keer als ik een gelijkaardige foto in een magazine zie denk ik “ hoe kan iemand  er zo elegant uitzien onder water, ondertussen dat ik er  als een vis op het droge uitzie als ik baantjes ga zwemmen in het stedelijk zwembad”


Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Doe het voor de passie van de kunst. Als je het enkel doet omdat je mooie foto’s van jezelf wil, begin er dan niet aan. Je wordt zeer vaak afgewezen en teleurgesteld.

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Ik volg het magazine al zeer lang en vind het een prachtig initiatief!
Het is enorm vernieuwend en ben ook ongelooflijk blij dat ik er eens mag instaan!

 

https://www.facebook.com/yoni.blommaert

Bert Bloemen

Frederik Cassiers

Kenneth Vanmaele

Frederik Cassiers

Kenneth Vanmaele

Kenneth Vanmaele

Bert Bloemen

Ken Pimontel

Ken Pimontel

Ken Pimontel

Ken Pimontel

bottom of page