top of page

Interviews  / Stories

Kun je ons iets vertellen over jou?

Mijn naam is Monique Tempelman en ik ben negentien jaartjes jong. Momenteel zit ik in het tweede jaar van de opleiding Bedrijfskunde & Agribusiness aan het CAH Vilentum te Dronten. Voor mijn studie ga ik dus ook vaak langs boerderijen om te kijken hoe het er aan toe gaat. Dat is ook hetgeen wat mij typeert, ik ben én een beetje boerin én een beetje model. Eén keer moest ik vlak na een shoot met mijn vader mee naar zijn werk, ook op een boerderij, terwijl mijn haar helemaal gestyled was, mijn nagels knaloranje waren en ik nog roze, paarse en groene oogschaduw op had. En ik dus met mijn oude kleren, vieze jas en werkschoenen aan naar de werkplaats. Jullie hadden die mannen moeten zien kijken!


Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Over het algemeen ben ik best tevreden over mezelf. Natuurlijk heb ik zo mijn minpuntjes en eigenaardigheden, waar ik vaak ook niet trots op ben. Dit maakt mij echter wel tot wie ik ben. Maar er is wel één ding wat ik echt graag zou willen veranderen, namelijk mijn lengte. Ik ben helaas maar 173 centimeter, wat het modellenwerk voor mij wel wat lastiger maakt. Graag zou ik ook in het buitenland opdrachten doen, maar daarvoor wordt ik helaas altijd afgewezen.

 

Monique Tempelman

Photographer: Ayla Van de Burgt - MUA: Ayla van de Burgt

Photographer: Ayla Van de Burgt MUA: Ayla van de Burgt

Photographer: Jeroen Zelle - MUAH: Ayla Klein Gunnewiek

Hoe ben je begonnen als model?

Als cadeau voor het behalen van mijn VWO diploma, mocht ik een fotoshoot doen, gewoon voor de lol. Hier kwamen een aantal mooie foto’s uit en deze plaatste ik natuurlijk op Facebook. Vlot daarna kreeg ik een berichtje van Ayla van de Burgt of ik niet op casting wilde komen bij een modellenbureau dat zij en Fréderique Goud net aan het opzetten waren. Toen ben ik dus naar Eindhoven afgereisd (ik woon in Beerzerveld) en werd ik aangenomen! Vanaf toen ging het als een lopende trein.


Wat denk je van het werk als model?

Het modellenwerk vind ik echt super leuk om te doen! Je ontmoet allemaal nieuwe mensen en leert zo ontzettend veel van ze. Zelf kom ik van het platte land en daarom vind ik het ook super leuk om naar de steden te gaan, want de mensen daar zijn zo anders! Het werk opzich kan soms best wel zwaar zijn, maar als je dan de resultaten ziet, is dat zo geweldig!


 

Photographer: Rock on Vintage

Photographer: Jeroen Zelle - MUAH: Ayla Klein Gunnewiek - Styling: Veniceland

zelfportret

Wat is uw schoonheid regime?

Eerlijk gezegd heb ik niet echt een schoonheidsregime. Ik probeer gewoon zo gezond mogelijk te leven, maar ik vergeet niet om van het leven te genieten. Dit houdt in dat ik in de basis erg gezond eet, dus veel groenten en fruit, maar daarnaast mag ik af en toe ook best wel snoepen. Je moet ook van het leven genieten, dus af en toe een stukje chocola of een lekker ijsje mag echt wel! Daarnaast probeer ik om drie keer in de week naar de sportschool te gaan en natuurlijk zoveel mogelijk fietsen i.p.v. met de auto en de trap i.p.v. de lift.


Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Allereerst wil ik graag mijn studie afronden. Misschien dat ik er nog een major achteraan doe, of een jaartje naar het buitenland. Daar ben ik nog niet helemaal over uit. Daarna gewoon een leuke baan als eventmanager of vertegenwoordiger hopelijk en een huisje voor mezelf. Natuurlijk wil ik daarnaast nog zoveel mogelijk modellenwerk blijven doen!

Photographer:Klaudia Molenda Photography MUA: Klaudia Molenda

Photography: Dorina van der Graaff - MUA: Natisha Bislip - Hair: Dagmar Hemmes

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Het hoogtepunt tot nu toe is zonder twijfel de trip naar Venetië. Via het bureau waar ik bij zat, kreeg ik de kans om met een fotograaf, Jeroen Zelle, en een visagiste, Ayla Klein Gunnewiek, drie dagen naar Venetië te gaan. Op dat moment was het daar ontzettend koud, dus het poseren in de jurkjes was best wel een uitdaging, maar we hebben zo veel lol gehad!


Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Doe niets waar je je niet goed bij voelt. Hierbij doel ik zowel op het proberen om de juiste maten te krijgen, als eisen die fotografen of andere belanghebbenden soms bij een shoot stellen.

 

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Modellenland Magazine is een ontzettend leuk blad, vooral omdat het zo toegankelijk is. Ik vind het prachtig om er doorheen te bladeren en alle foto’s te zien. Daar doe ik echt inspiratie uit op!

 

https://www.facebook.com/monique.tempelman.3

Photographer: Klaudia Molenda MUA: Klaudia Molenda

Model: Ceca (Trend Models)

Model: Julie & Annewil (Uniko Models)

Photo: Selma Gurbuz

Modellen: Tatjana Lauwers & Sarah Tommeleyn

Model: Joyce van der Wiel Make-up en haar: Sanne Visscher Fotografie: Roxanne Letterie

bottom of page