top of page

Interviews  / Stories

Interview: Model Carol-Ann Pietrons (Belgium)

Kun je ons iets vertellen over jou?
Hallo, ik ben Carol-Ann Pietrons, 27 jaar, naast modellenwerk ben ik ook begeleidster in een woongroep met personen met een mentale en/of een fysieke handicap. Ik werk daar nu al bijna 6 jaren en doe het echt graag. Andere bezigheden zijn het dansen en sporten, vooral thaibox.


Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?
Ik zou persoonlijk niet veel willen veranderen, zowel aan mijn fysiek niet als mijn persoonlijkheid niet. Maar de tijd zou wel stil mogen blijven nu, niet meer verouderen. Ook al voel ik mij nu veel beter in mijn lichaam dan 10 jaren geleden!
Wat zijn je persoonlijke eigenschappen, waarmee onderscheid je je van anderen?
Ik ben niet zo een groot model, maar 1m67, dus niet de gewone grote voor de mode-industrie. Maar ik werkte heel graag als model en ging dus hard aan het werk om toch een deel van mijn droom waar te kunnen maken. Ik leerde heel veel verschillende poses aan, ik durfde ook zotte poses te doen en dit werkte. Ik mocht dankzij mijn uitgebreid portfolio dan heel veel leuke opdrachten doen.


Hoe ben je begonnen als model?
Eerst werd ik gescout net na school, op een dag aan het station van Leuven, toen ik net 14 jaar werd, door een modelscout. Ik had daar eerder nooit bij stil gelegen. Ik ging er met mijn moeder naar het modellenbureau en deed er de polaroidfoto’s. Het ging allemaal goed maar zag het eigenlijk niet zitten om modellenwerk te doen, ik wou graag studeren, ik was heel verlegen en voelde me niet vrouwelijk, ik deed heel veel sport en zag niet wat zij in mij hadden gezien. Pas 1 jaar later ontmoette ik Daniel Doyen, fotograaf, en deden we enkele fotoshoots. Ik vond het zo leuk om een rol te mogen spelen tijdens de fotoshoots dat ik het modellenwerk echt leuk begon te vinden! Hoe zotter het thema was en hoe leuker ik het vond!


Wat denk je van het werk als model?
Het is niet te onderschatten! Het is een harde wereld en je moet er zelf heel hard voor werken als je het wilt maken. Maar toch ook zo een tof werk, je leert veel nieuwe mensen kennen, je leert ook zelf heel veel over jezelf!


Wat zijn je plannen voor de toekomst?
Ik hoop vooral dat ik nog enkele mooie jaren zal hebben als model in de mode-industrie en dat ik dat nog steeds zal kunnen combineren met mijn werk als begeleidster. Voor de rest laat ik de tijd zijn werk doen!


Wat is uw schoonheid regime?
Ik denk dat ik qua gewicht al veel geluk heb met de genen, mijn ouders zijn zelf groot en altijd slank gebleven. Nu ik eet heel graag groenten en fruit en bijna niets van vlees. Ik hou ook niet veel van fastfood! Ik zal bijna altijd lekkere slaatjes kiezen op restaurants, want dat eet ik echt graag! Maar af en toe een lekker pannenkoek of een muffin daar geniet ik ook wel van hoor. Ik heb ook mijn dagelijkse ritueeltjes voor mijn gezicht en lichaam met dag- en nachtcrèmes, de huid goed reinigen zowel ’s ochtends als ’s avonds, peeilings, mask, … En daarnaast ook wat sporten, vooral het dansen.

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?
Eigenlijk alles! Ik heb heel veel mooie fotoshoots mogen doen in verschillende steden in buitenland zoals New York, Amsterdam, Rotterdam, Parijs of de Dominicaanse Republiek, allemaal heel tof en steeds met nieuwe andere mensen op de set. Maar fotoshoots hier in België, dat het nu op locatie was of in de studio, alle ervaringen waren leuk!


Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?
Als je het echt wilt maken als model, werk er hard voor, leer steeds bij, neem kritiek aan en leer daarvan uit. Als je dit echt wilt doen zal je er wel geraken.


Wat vind je van het modellenland Magazine?
Ik vind het een heel tof magazine en heeft niets te benijden aan grote magazines! Ik leerde deze kennen via facebook en lees deze graag via internet. En hoop dat het ooit zoveel succes kan hebben als een internationaal magazine!

 

https://www.facebook.com/CarolAnnPietronsModel
 

 

bottom of page