top of page

Interviews  / Stories

Interview: Photographer Berry Lijesen (Netherlands)

 

Stel jezelf een kort voor aan onze lezers

Mijn naam is Berry Lijesen, 27 jaar en woonachtig in Amsterdam. Op dit moment zit ik in mijn laatste jaar van mijn opleiding In & outdoorstyling.
 

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?

Al is mijn opleiding voornamelijk gericht op styling, hier kreeg ik ook mijn eerste fotografielessen van mijn Docent Peter Cook. Hij is de gene die mij geïnspireerd heeft om te beginnen met fotografie. En na het zien van het werk van Lee Jeffreys wist ik het zeker, dit wil ik ook doen!
 

Wat is je juiste doel?

Een beeld maken waarbij mensen stil staan en een paar seconden de tijd nemen om het op zich in te laten werken.
 

Wat betekent fotografie voor jou?

Eerst was fotografie een hobby, daarna werd het een passie. En nu is het zo verstrengeld in mijn leven dat het een deel van mijn identiteit is geworden.


Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid?

Mijn werk is nogal In your face, What you see is what you get!
 

Waar haal je inspiratie vandaan?

Dat is heel verschillend, soms word ik geinspireerd door een film en de andere keer is het iets wat ik opstraat zie. Soms zijn het ook kleine stukjes herinneringen die zich opeens op miraculeuze manier samenvoegen tot één nieuw idee.
 

Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben?

De grote lijnen heb ik wel in mijn hoofd, alleen vind ik de samenwerking met het model zo fijn, dat ik ook genoeg ruimte wil openhouden voor haar input. Ik zeg altijd maar het is niet alleen mijn shoot. Ik vind het fijn dat als een model de foto's krijgt zij ook haar input terug kan zien in de foto's.
 

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?

Voor de post production gebruik ik Adobe Lightroom en voor het retoucheren gebruik ik Adobe Photoshop. Eigenlijk maak ik nog gebruik van manipulaties.


Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio?

Mijn voorkeur gaat uit naar Locatie, ondanks dat het veel gesjouw is met spullen vind ik toch dat er meer uit een goede locatie te halen is. Vaak is de context van beeld zo beter te behrijpen.
 

Wat voor locaties of onderwerpen spreken je het meest aan?

De mooiste locaties vind ik Industriële, ik hou er van als een plek/gebouw een ziel heeft en dat je kan zien dat het doorleefd is. Ook locaties met veel grafische lijnen vind ik ook prachtig.


Wat of waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen?

Een prachtige verlaten fabiekshal waar de apparatuur nog steeds te vinden is, helaas zijn in Nederland deze plekken schaars.
 

Wat is het belangrijkste wat je de afgelopen jaren geleerd hebt?

Dat is toch wel de communicatie en de klik tussen mij en het model, ik probeer een shoot altijd zo luchtig mogelijk te houden en zo waar kan ook humor in te brengen. Ik vind het belangrijk dat als iedereen het eind van de dag naar huis gaat. Ze het gevoel hebben een super leuke dag te hebben gehad.


Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten?

Na het afronden van mijn opleiding wil ik een opleidingen tot fotograaf volgen. Ik wil graag elke skill leren die ik als fotograaf nodig heb, ook lijkt het me leuk om met gelijk gestemde mensen in de klas te zitten en zo ook mijn netwerk uit te breiden.
 

Wat zoek je in de modellen waar je met samen werkt?

Ik vind vooral enthousiasme heel erg belangrijk en vind het ook wel fijn als een model een beetje brutaal is.
 

Wat vind je van ons nieuwe magazine?

Super nice, keep up the good work!
 

Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld?

Probeer zoveel mogelijk van je shoot te genieten, we hebben een prachtig beroep/hobby koester dat.

 

https://www.facebook.com/berry.lijesen

bottom of page