top of page

Interviews  / Stories

Interview: Photographer Bram Braeckevelt (Belgium)

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?

Ik ben Bram Braeckevelt een Belgische fotograaf van 25 jaar oud.

Het startte voor me allemaal in de winter van 2013. Men ex-vriendin deed al aan fotografie, uit interesse heb ik dan ook me een camera aangekocht en de wereld van fotografie had me meteen goed te pakken. Ik heb dan ook eerst wat gezocht naar wat men ding was, van urbex tot natuur heb ik geprobeerd. Maar ik miste altijd wel iets in die foto’s, daar was dan ook men antwoord… Model fotografie. Hierin heb ik me gestort, ik leerde elke shoot bij, leerde ook nieuwe technieken. En natuurlijk men grootste drijfveer was dat ik me creatief kon laten losgaan in men tal van ideeën. Nu 3 jaar later heb ik al een hele weg afgelegd, met vallen en opstaan. Maar elke keer steek ik men beste beentje voor en dat kan je denk ik zien aan de progressie van men werk. Voor me is fotografie geen hobby meer, maar een echte passie waar ik nog tal van jaren me heel hard ga tegenaan gooien om alsmaar de kwaliteit te verhogen.  

 

Wat is je juiste doel?

Men doel in fotografie is emoties leggen in foto’s, een verhaal brengen die voor iedereen toch anders is. Mensen aan het denken zetten en toch laten genieten van een foto. Want voor me is een foto zomaar geen foto, het weergeeft ook een beetje men persoonlijke emotie die dan naar voor komt.  

 

Wat betekent fotografie voor jou?

Fotografie is voor me begonnen als hobby zoals de meeste denk ik. Maar voor me is het al meer geworden dan zomaar een hobby, het is een echte passie geworden. Ik steek dan ook zeer veel tijd en energie om altijd het beste van mezelf te geven. En dat zie je hoop ik in het werk dat ik breng.  

 

Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid?

Wel ik zoek altijd unieke locaties op om men foto’s meer kracht te geven. Meer emotie, meer verhaal. En ik heb denk ik wel een eigenzinnige bewerkingsstijl die me wel typeert als fotograaf.   

 

Waar haal je inspiratie vandaan?

Een zeer groot voorbeeld voor me is een fotografe uit bosnie herzegovina. Namelijk “Maja Topčagić”, zij breng voor me een stijl naar boven die uniek is en me ook inspireert. Verder haal ik ook inspiratie uit het dagelijkse leven. Ik ga namelijk elke dag met de trein naar het werk. Waar ik soms zeer unieke kleding ’s stijlen zie voorbij komen waardoor men fantasie de vrije loop in gaat. En er dan ook ideeën uit omstaan.      

 

Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben?

Ik heb wel een duidelijke visie in wat ik graag wil op foto zetten. Ik bespreek dan ook alles met het model in kwestie. Van kleding tot haren tot locatie.

 

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?

Ik bewerk men foto’s wel om een bepaalde sfeer in de foto meer tot zen recht te laten komen. Ook bewerk ik de huid, maar ik ben wel van mening dat deze nog natuurlijk moet overkomen. Dus een imperfectie kan zeker wel bij me. Want zo heeft natuur ons eenmaal gemaakt.  

 

Wat voor locaties of onderwerpen spreken je het meest aan?

Voor me spreken vooral locaties met een verhaal me aan zoals een verlaten fabriek om er maar een op te noemen. Ook duik ik graag de natuur in omdat deze toch wondermooi is.  

 

Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio?

Men voorkeur gaat toch altijd uit naar een mooie locatie. Naar men mening brengt dit ook meer toe aan een foto dan een studio. Ik heb zelf een paar keer in de studio geprobeerd, maar na een paar keer begon het me toch te vervelen en kwam de honger om toch terug naar buiten te gaan. Ik heb dan ook veel respect voor mensen die ook enkel in de studio werken. Maar zo hebben we allemaal onze dingen en smaken.

   

Wat of waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen?

Een doel van me is zeker nog eens te gaan fotograferen in Amerika of IJsland. Deze landen spreken me enorm aan wegens de mooie natuur en zen cultuur die daar rond zit.

  

Wat is het belangrijkste wat je de afgelopen jaren geleerd hebt?

Dat niet alles zomaar van zelf gaat, voor je doel moet je heel hard werken. En met vallen en opstaan kom je ver en leer je ook de knepen van het vak.  

 

Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten?

Ik heb nog tal van ideeën in men hoofd. Maar sommige ideeën vragen eenmaal tijd en een grote voorbereiding. Zo ben ik al bezig met ideeën uit te werken voor 2017…   

 

Wat zoek je in de modellen waar je met samen werkt?

Ik zoek vooral mensen die hun ogen en emoties kunnen laten spreken/overvloeien op foto. Bij me moet een model zeker geen ervaring hebben. De meeste modellen die ik al mogen fotograferen heb zijn dan ook mensen die dit voor het eerst of tweede keer doen. Bij me is iedereen welkom die aan een idee kan bijbrengen.

 

Wat vind je van ons nieuwe magazine?

Mooi, net geschreven en vooral waar het allemaal om draait. Namelijk de gezamenlijke passie model fotografie !  

 

Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld?

Die heb ik zeker, aan iedereen die maar pas is begonnen met model fotografie of fotografie in het algemeen. Geef niet op omdat het eerst niet goed lukt, al doende leer men. En als je dit kan gaat er uiteindelijk een zeer mooie wereld voor je open.

 

https://www.facebook.com/Tuner111

 

 

 

bottom of page