top of page

Interviews  / Stories

Interview: Photographer Carine Belzon (Netherlands)

Model: Isis

Model: Gonnie - Haar en visagie: Anneke Akkerman

Model: Kaylie

Model: Jamie Gloudemans

Modellen: Jamie en Nienke

Model: Heleen ten Kate - Haar en visagie: Jacqueline Swart

Model: Fey - Haar en visagie: Wendy Woudstra

Model: Mika Franssen

Model: Silke van Vondel - Haar en visagie: Wendy Woudstra

Model: Rixt Rodenhuis - Visagie: Jenny Flower - Haarstyling: Debbie Warris

Model: Caroline Stellingerwerf Visagie: Rixt Zandberg Haarstyling: Debbie Warris

Model: Lonneke Vugts- Haar en visagie: Nathalie Talboom

Vertel eens wat over jezelf

Ik ben Carine Belzon, 53 jaar, geboren en getogen in Frankrijk en sinds bijna 30 jaar woonachtig in Nederland.

 

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?

Ik ben begonnen met fotograferen toen ik ongeveer 15 was. Toen ik op mijzelf ging wonen ben ik door gebrek aan tijd gestopt met fotografie en heb het 3 jaar geleden weer opgepakt.

 

Wat is je juiste doel?

Dit is een beetje een strikvraag.. mijn doel veranderd namelijk afhankelijk van mijn persoonlijke ontwikkeling op het gebied van fotografie. Toen ik fotografie weer oppakte, wilde ik graag van alles en iedereen fotograferen en veel thema’s uitwerken. Ik ben intussen een andere richting ingeslagen met fine-art fotografie en wil mijzelf graag nog meer daarin verdiepen.

 

Wat betekent fotografie voor jou?

Het is niet alleen mijn werk maar ook mijn passie. Ik kan mijn eigen creativiteit kwijt en kan mijzelf blijven ontwikkelen wanneer ik daar behoefte aan heb.

 

Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid?

You tell me… Ik hoor vaak dat modellen bij mij heel anders worden neergezet – er anders dan anders uitzien – als bij andere fotografen. Ik kan zelf niet precies uitleggen waar het aan ligt. Ik denk dat ik uit mijn gevoel fotografeer en dat dit gevoel over wordt gebracht in het totale plaatje. Technisch gezien zullen mijn foto’s misschien niet uitblinken maar ze brengen wel iets teweeg.

 

Waar haal je inspiratie vandaan?

Dit kan uit allerlei hoeken komen. Toen ik veel met thema’s bezig was, vooral uit Pinterest en Google. Voor mijn fine-art fotografie, ben ik veel bezig geweest met het bestuderen van de oude meesters. Op dit moment, zit ik in een fase waarin ik graag diepere gevoelens wil gaan aanspreken en dit in scene wil brengen door middel van fotografie.

 

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?

Alle mijn foto’s worden bewerkt. Wat ik eraan doe is afhankelijk van wat voor soort foto’s het zijn. Naast mijn fine-art series, waarvan de bewerking vrij eenvoudig is, fotografeer ik ook vaak voor kapperswedstrijden. Dit vraagt weer om hele andere retoucheertechnieken.

Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio?

Ik werk liever in de studio.

 

Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben?

Meestal wel. Ik werk graag met moodboards om zo de algemene sfeer van de shoot te bepalen. Vooral wanneer ik een oproep wil plaatsen voor een model en/of visagiste, werkt dit makkelijker.

 

Wat voor locaties of onderwerpen spreken je het meest aan?

Omdat ik veel minder thema’s uitwerk als 1 of 2 jaar geleden, ben ik niet echt meer bezig met locaties of onderwerpen. Ik ben van groot opgezet naar klein opgezet gaan denken en uitwerken. Lekker in de studio bezig zijn met 1 model en er iets moois van maken.

Fine-art of beauty portretten zijn wat ik het liefst doe en dit kan ik overal neerzetten.

 

Wat of waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen?

Momenteel geen wensenlijst (zie vorige vraag).

 

Wat is het belangrijkste wat je de afgelopen jaren geleerd hebt?

  • Dat je naast technische kennis ook behoorlijk doorzettingsvermogen moet hebben.

  • Doe waarvan je houd en ga niet twijfelen aan jezelf wanneer het even minder gaat (nog steeds van toepassing…)

 

Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten?

Mijn werk is momenteel zo “in beweging” dat ik nog geen toekomstplannen uitgezet heb. Ik ben zeer tevreden met wat ik nu doe en wil mij graag daarin nog verder gaan verdiepen. Ook het geven van workshops vind ik heel leuk en dit wil graag voortzetten en het aanbod uitbreiden.

Ik ga binnenkort wel een serie foto’s maken die heel anders is als wat ik normaliter doe. Meer kan ik nog niet over vertellen..

 

Wat zoek je in de modellen waar je met samen werkt?

Ik werk graag met modellen die veelzijdig zijn en in staat zijn om emoties over te brengen. Met standaard “fashion poses” kom je in dit geval niet heel ver. Daarom vind ik het ook belangrijk dat een model goed en makkelijk instructies op kan volgen. Voordat ik de foto neem is het beeld meestal al in mijn hoofd aanwezig en ik instrueer het model net zolang totdat ik haar naar dat beeld heb kunnen “vormen”.  Het model moet zich kunnen overgeven en dit is niet altijd even makkelijk.

 

Wat vind je van ons nieuwe magazine?

Heel mooi geworden met interessante interviews.

 

Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld?

Model zijn is meer dan alleen een mooi gezicht of  lichaam hebben. Je moet ook veelzijdig zijn en je kunnen onderscheiden van de massa andere mooie dames die modellenambities hebben. Dit bereik je alleen door je 100% in te zetten. Hard werken, dus.

Sprookjesverhalen bestaan …. in sprookjes… geloof dus niet iedereen die je gouden bergen belooft.

 

https://www.facebook.com/carine.belzon

 

 

bottom of page