top of page

Interviews  / Stories

Interview: Photographer Cindy Stegeman (Netherlands)

Stel jezelf een kort voor aan onze lezers
Ik ben Cindy, maar als fotografe beter bekend als Original Cin. Ik heb een grote passie voor fine-arts fotografie. Met fine-arts fotografie kan ik fantasie en realiteit samensmelten en kan ik mijn fantasie werkelijkheid maken op de foto. Mijn hart gaat sneller kloppen van expressieve foto’s met een sprookjesachtige vibe. Het liefste genomen op mooie locaties onder natuurlijk licht. En ook al zijn niet alle foto’s kunstzinnig bedoeld en gemaakt voor esthetische doeleinden, toch stop ik in elke foto elementen van mijn stijl. Bezielde foto’s met een Original Cin twist is waar ik voor sta.


Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?
Ik ben vroeger niet opgegroeid met veel geld. Hierdoor ben ik niet opgegroeid metcamera’s en zelf foto’s maken. Toch had ik altijd een fascinatie met beelden. In 2011 kreeg ik toch mijn eerste echte camera. Na twee jaar wat aanklooien begon ik mijn eigen stijl te ontwikkelen en ging ik echt spullen aanschaffen om mooie foto’s te maken. Ik had echt de smaak te pakken en wilde steeds meer. Projecten werden groter. Ik kon werken met steeds professionelere modellen. En mijn werk werd ook veel beter.


Wat is je juiste doel?
Ik wil dat mensen die naar mijn foto’s kijken even de realiteit kunnen vergeten door in mijn fantasiewereld te stappen.


Wat betekent fotografie voor jou?
In het leven loopt niet alles hoe je het wilt hebben. Met foto’s kan ik alles aanpassen zoals ik het wil hebben. Fotografie kan mij even in een andere wereld verplaatsen.


Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid?
Je ziet in deze tijd echt heel veel fotografen. Tegenwoordig kan iedereen foto’s maken. Dus ik dacht; ik moet er tussenuit springen. Met mijn stijl en fantasierijke aanpak probeer ik iets anders neer te zetten dan wat mensen gewend zijn.


Waar haal je inspiratie vandaan?
Op Facebook volg ik bepaalde fotografen en daarnaast ook veel kunstenaars. Fotografen zoals Rebeca Saray, Kindra Nikole en Brooke Shaden, maar ook kunstenaars zoals Luis Royo en Cyril Rolando. Ook kijk ik veel naar Fantasy films, waar ik veel inspiratie vandaan kan halen.


Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben?
In het begin had ik heel veel ideeën en fotografeerde ik zoveel mogelijk verschillende concepten als ik kon bedenken. Dan moest er altijd wel een goede tussen zitten. Tegenwoordig heb ik èèn duidelijk concept in mijn hoofd. Ik weet welk plaatje ik wil hebben en daar ga ik dan voor. Dan wordt het resultaat veel beter.


Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?
Foto’s bewerken is wel echt mijn ding. Zonder Photoshop zou mijn stijl bijna niet bestaan. Ik werk met veel contrast, mooie sprekende kleuren, retoucheren en filters. Het hangt altijd van het concept af, maar mijn foto’s zijn altijd uitgesproken. Voor echte Fantasy shoots fotoshop ik er vaak dingen bij. Bijvoorbeeld een andere achtergrond en attributen in de foto.


Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio?
Ik heb een grote voorkeur voor shooten op locatie. Er gebeuren dan veel meer dingen om het model heen die ook weer gebruikt kunnen worden. De wereld is namelijk zo mooi. Soms ook heel lelijk, maar dat kan ook weer mooi zijn. Dat moet er allemaal bij. Niet dat ik niet van studio foto’s hou. Maar op locatie is net iets spannender!


Wat voor locaties of onderwerpen spreken je het meest aan?
Hoe mysterieuzer, romantischer, meer verlaten met een tintje donker, hoe beter. Verlaten plaatsen hebben veel verhalen, waardoor ik beter een concept erbij kan bedenken. Ik hou vooral van oude gebouwen.


Wat of waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen?
Het lijkt me heel gaaf om met een in heel team naar Schotland af te reizen om een verfrissend en spannend concept uit te voeren.


Wat is het belangrijkste wat je de afgelopen jaren geleerd hebt?
Dat je met grote shoots vooraf heel veel moet regelen. Zo weer iedereen waar hij/ zij aan toe is. Zo hoef ik tijdens de shoot niet na te denken over wat ik of een ander moet doen. Elke shoot leer ik ook altijd weer iets omdat er altijd wel iets is waar ik niet aan gedacht had.


Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten?
In de verre toekomst wil ik graag mijn eigen studio hebben en fulltime bezig kan zijn met allerlei toffe projecten. Zo wil ik nog een keer voor een groot fashionmagazine een shoot doen. In modebladen vindt je vaak super gewaagde shoots en daar hou ik van! Daarnaast wil ik meer artwork maken zoals posters en cd-albums voor artiesten. Ik doe dat ook al, maar ik wil mij hier nog verder in specialiseren.


Wat zoek je in de modellen waar je met samen werkt?
Ik werk graag met modellen die in hun gezicht expressief zijn en emoties sterk uit kunnen beelden. Ik wil graag dat ze goed acteren. Zij moeten een verhaal kunnen vertellen met hun ogen maar ook hun lichaam goed in kunnen zetten. Het plaatje moet kloppen.


Wat vind je van ons nieuwe magazine?
Ik vind het erg leuk. De foto’s zijn mooi en het is erg leuk om te lezen over de fotografen en modellen. Zo blijf je goed op de hoogte van de talenten die er zijn!


Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld?
Van te voren altijd goed aangeven waar je wel en niet prettig bij voelt zodat je op je gemak voelt en zelfverzekerd bij de shoot bent.

https://www.facebook.com/OriginalCinPhotography?
www.originalcin.nl

 

Model: Jasmijn Reijntjes Mua: Flaw Baiss

Model: Clysou Anna Mua: Linda Brakenhoff

Model: Joy Boetekees mua: Bloos visagie

Model Shanou Elise Mua: Bernadetta Bandyga

Promise in the past: Model: Kimberly de Wit Mua: Stralend visagie & hairstyling Kleding + headpiece: Kimberly de Wit

Forgotten Bride: Model: Loes van Asten Mua: Barbara Loenen

Model: Hella Maenad Mua: Stralend visagie & hairstyling

Walking in the dark: Model: Marije Mae Mua: Josca Wuis Ketting: Yworld

Model: California Acid Mua: Flaw Baiss Headpiece: Maskarada - Masks & More Jurk + styling: ES Styling & Design

Model: California Acid Mua: Flaw Baiss Headpiece: Maskarada - Masks & More Jurk + styling: ES Styling & Design

Model: Manock van der Schouw Mua: Stralend visagie & hairstyling Headpiece: Maskarada - Masks & More Jurk + styling: ES Styling & Design

Dream Fairy: Model: Quincy Blommert mua: Barbara Loenen Vleugels: Fairywings Kleding: Dorien Van Zwienen Van de Roer

bottom of page