top of page

Interviews  / Stories

Interview: Photographer Diewertje Linders (Netherlands)

Stel jezelf een kort voor aan onze lezers
Hallo, Ik ben Diewertje en ik ben 26 jaar. Ik werk in de ouderenzorg en speel saxofoon in een blaasband. Verder woon ik in Brabant (NL)

 

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?

Ik begon met fotograferen bij mijn lievelings band Di-rect, vanuit daar ben ik gaan experimenteren met fotografie. Nu doe ik ongeveer 2 jaar aan fashion\model fotografie, en daarnaast soms nog festivals en concerten.

 

Wat is je juiste doel?

Mijn doel, ik wil natuurlijk steeds beter worden in het fotograferen en het bewerken.
Ik wil steeds nieuwe dingen uitproberen en met verschillende mensen werken om zo een verschillend mogelijk portfolio op te bouwen.

 

Wat betekent fotografie voor jou?
Fotografie betekent voor mij ontspanning en het is gewoon leuk om creatief bezig te zijn.
Als ik fotografeer op festivals was de combinatie van fotograferen en muziek perfect, omdat ik zelf ook muzikant ben. Je 2 hobby’s vallen dan samen en dan voel ik me geweldig.

 

Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid?

Dit vind ik wel een moeilijke vraag, ik ben steeds bezig om mijzelf te verbeteren en dingen uit te proberen in photoshop. Maar ik denk dat de mensen wel weten als ze een van mijn foto’s zien dat dat dan een foto van mij is, op een of andere manier.

 

Waar haal je inspiratie vandaan?

Ik haal de inspiratie vaak van internet, of ik zie andere ideën op social medi.

 

Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben?

Ik heb wel in mijn hoofd zitten hoe ik het er ongeveer uit wil laten zien, meestal klopt dit beeld bij wat ik in mijn hoofd had. Zo gebruik ik moodboards en andere foto’s van internet, die bij mijn thema passen van de fotoshoot.

 

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?

Ik bewerk mijn foto’s inderdaad. Ik gebruik Lightroom en doe daar de basis dingen mee, onzuiverheden wegwerken, de make up er beter eruit laten komen en evt wat bij of afsnijden. Ik pas ook presets op mijn foto’s toe.

 

Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio?

Ik vind het leuker om op locatie te fotograferen omdat je daar veel meer aan mogelijkheden hebt, en ik hou ervan om in de buitenlucht bezig te zijn.

 

Wat voor locaties of onderwerpen spreken je het meest aan?

Ik vind industrieël heel gaaf en ben ook wel vaak in de natuur of in een park te vinden. Verder vind ik fashion heel erg leuk om te fotograferen.

 

Wat of waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen?

Ik wil nog zoveel doen! Ahaha maar ik zou graag nog een lingerie fotoshoot willen doen of een zwembadshoot, afrikaanse shoot, sportschoot enz.

 

Wat is het belangrijkste wat je de afgelopen jaren geleerd hebt?

Ik heb afgelopen jaren meer geleerd om handmatig te fotograferen. Hierin leer ik nog steeds elke keer, elke shoot. ( om de juiste instellingen te vinden )

 

Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten?
Ik zie het wel wat er op mijn pad komt, ik ga soieso verder mijzelf ontwikkelen en nog beter worden en veel verschillende fotoshoots doen.

 

Wat zoek je in de modellen waar je met samen werkt?
Uitstraling, het moet bij mijn moodboard passen en het idee wat ik in mijn hoofd heb.

 

Wat vind je van ons nieuwe magazine?

Ik vind het leuk zodat fotografen die net zijn begonnen of nog ervaring opdoen deze kans krijgen om zich te presenteren in een tof magazine.

 

Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld?
Het is soms moeilijk om het perfecte model te vinden voor je fotoshoot, door middel van social media.

 

https://www.facebook.com/diewertje.linders

 

bottom of page