top of page

Interviews  / Stories

Elien Jansen

Vertel eens wat over jezelf

Mijn naam is Elien Jansen, 20 jaar en ik kom uit Lummen.

 

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?

Op mijn 15e ben ik fotografie en video gaan studeren aan de Kunsthumaniora van Hasselt. Daarna wou ik mij meer gaan specifiëren voor fotografie en ben ik naar Narafi in Brussel gegaan. Waar ik nu in mijn tweede jaar zit. Ik doe dit nog altijd even graag als vroeger en wil er blijven voor gaan ook al heb je soms ups en downs.

In Brussel heb ik mezelf gevonden en is er een hele nieuwe wereld voor mij open gegaan.

 

Wat is je juiste doel?

Mijn doel/droom is om voor een modewerk te gaan werken. Ik zou het liefst in de modewereld terecht komen. Maar daarvoor moet ik zeker naar het buitenland omdat België op dat vlak nog een beetje achterloopt. Mijne grootste droom is om in de Vogue of  de Elle te staan.

 

Wat betekent fotografie voor jou?

Fotografie is mijn passie, mijn schoolrichting, mijn hobby. De ideeën blijven binnenstromen en ik wil nog zoveel nieuwe projecten beginnen. De personen die mij goed kennen weten dat fotografie mijn leven en passie is.

 

Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid?

Ik hou mij het liefst bezig met modefotografie. De styling, locaties, kleuren, sfeer, … bedenk ik altijd zelf en zoek een team om samen te werken; een art director die mijn sets verzorgd, styliste die de juiste kledij zoekt, make up en haarstyliste die mijn modellen opmaakt. Ik ben mijn eigen stijl aan het creëren maar ben denk ik nog altijd opzoek naar de final touch. Kleuren zijn heel erg belangrijk in mijn beelden.

Waar haal je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik bij bekende mode fotografen zoals: Giel Domen, Mario Testino, Annie Leibovitz, … Ik blijf naar hun werk kijken, hieruit leer je meest. Er zijn zoveel fotografen die een fotopagina op Facebook hebben en eigenlijk heel slecht werk online zetten. Hier mag je je niet door laten inspireren.

 

Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben?

Ik bedenk meestal een heel concept en maak hier moodboards van. Daarna bekijk ik met mijn team wat haalbaar is en wat niet. En gaan we opzoek naar modellen die perfect in ons concept passen.

 

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?

Mijn foto’s bewerk ik met Lightroom en Photoshop, de kleuren pas ik aan en zet er meestal een harder contrastje omdat ik hiervan hou. Beauty retouch doe ik ook altijd omdat ik dit wel heel belangrijk vind in mijn soort fotografie.

 

Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio?

Vroeger werkte ik het liefst op locatie en met daglicht, ik ging opzoek naar speciale locaties die nog niet bekend waren bij de andere fotografen. Hiervoor sta ik ook bekend. Maar nu werk ik ook meer en meer in studio en begin dit ook leuk te vinden. Het geeft natuurlijk een hele andere sfeer weer maar ik kies voor beide!

 

Wat voor locaties of onderwerpen spreken je het meest aan?

Dat hangt er vanaf welk concept ik aan het uitwerken ben. Als ik een retro photoshoot wil doen dan zal ik eerder voor retro caravan kiezen dan voor een moderne villa. Maar als ik bijvoorbeeld een witte cleane photoshoot wil doen dan is die witte villa wel geschikt. Het liefst fotografeer ik vrouwelijke modellen omdat dit mij ook het meeste interesseert. Een vrouw is veel interessanter dan een man. Zij passen het best in mijn concepten.

Wat of waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen?

High fashion of haute couture, hiervan zou ik graag eens een reeks willen maken. Maar dit is natuurlijk moeilijk. Ook wil ik eens met een heel team naar het buitenland; New York, Berlijn, Parijs, .. trekken en daar een grote mode reeks maken.

 

Wat is het belangrijkste wat je de afgelopen jaren geleerd hebt?

Negatieve kritiek maakt je werk sterker.

 

Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten?

Hopelijk werk ik binnen enkele jaren voor een modemerk en staat mijn werk op de  billboards langs de straten.

 

Wat zoek je in de modellen waar je met samen werkt?

Ze moeten een excentriek uiterlijk hebben. Niet té commerciële gezichten.

 

Wat vind je van ons nieuwe magazine?

Super tof! Vind het echt leuk dat ik de kans krijg om hier in te staan.

 

https://www.facebook.com/elien.jansen

bottom of page