top of page

Interviews  / Stories

Photographer Jasmijn Bult (Netherlands)

Stel jezelf een kort voor aan onze lezers
Mijn naam is Jasmijn Bult, een 19 jarige fotografe.
Ik studeer momenteel full time Fotografie aan het Roc A12 te Ede.
Waar ik me voornamelijk op focus in de fotografie is Fashion en portretten, Ik moet me nog veel gaan ontwikkelen, maar hier wil ik het komende jaar dan ook druk mee bezig gaan. Ik heb momenteel net een nieuwe studio geopend in Deventer. Naast dat ik heel veel bezig ben met fotografie heb ik daarnaast nog een bijbaantje bij de Hema.

 

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?
Mijn zus had toen ik een jaar of 14 was een DSLR camera gekocht, hier was ik gelijk heel erg enthousiast door, mede omdat ik in mijn jeugd juist niet veel gefotografeerd werd trok dit enorm erg mijn interesse. Toen ik in mijn laatste jaar van het VMBO zat kwam ik erachter dat dit was wat ik wou met m’n toekomst en ben toen medewerker fotografie gaan studeren aan het Cibap te Zwolle. Deze opleiding heb ik afgelopen zomer afgerond en hierna ben ik doorgestroomd naar fotografie op het Roc A12, na dat ik hier de 4 jarige opleiding heb afgerond wil ik full time fashion en portretten gaan fotograferen.

 

Wat is je juiste doel?
Modellen bij maken met beelden van zich zelf, en dan voornamelijk beelden waar ze zich zelf misschien niet helemaal in herkennen. M’n uiteindelijke doel is wel om echt editorials te gaan shooten voor tijdschriften. Daarvoor ben ik me nu druk aan het ontwikkelen en veel aan het uitproberen, voornamelijk met new faces.

 

Wat betekent fotografie voor jou?
Fotografie betekend voor mij een stukje blijdschap, mezelf kunnen ontwikkelen en dingen neerzetten die op jou aansluiten. Je maakt werk voornamelijk voor jezelf en/of voor opdrachtgevers. Dit doel geeft me heel veel energie om iets gaafs neer te zetten.

 

Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid?
O.a. in de kleur en uitsneden. De laatste tijd werk ik heel veel met colorgels, maar in de toekomst wil ik misschien weer iets meer met standaard licht werken, maar dan met meer excentrieke kleding en spannende objecten.

Waar haal je inspiratie vandaan?
Overal en nergens, maar voornamelijk; Pinterest, Instagram en heel veel andere fotografen.

 

Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben?
Dit wisselt heel erg! Zo focus ik de ene keer op het “namaken” van een foto en de andere keer op het maken van een beeld dat in me op popt, zo wisselt het elke weer qua resultaten en dat maakt het ook erg leuk.

 

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?
Ja ik bewerk me foto’s best wel extreem, omdat ik vaak werk met jonge meiden met een opzuiveren huid begin ik vaak met het retoucheren van de huid. Hierna ga ik aan de gang met frequency seperation. En als ik dat heb gedaan ga ik aan de gang met dodge en burn. Hierna ben ik meestal klaar met de basic retouch en dan kijk ik wat de foto verder nog nodig heeft om een knal plaat te worden.

 

Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio?
Naar de studio, maar dit is dan ook mijn comfort zone.
Ik wil wel meer gaan fotograferen op locatie, maar hier wil ik wel graag met flitslicht werken en elke keer de hensel mee nemen is wel een heel gesjouw! Maar het zijn zeker plannen voor de toekomst.

 

Wat voor locaties of onderwerpen spreken je het meest aan?
Modellen in de studio spreken mij voornamelijk aan, maar warme binnenlocatie’s spreken me heel erg aan, dus een hotelkamer, knuscafe of een mooie kas. Hier wil ik dan binnenkort ook eens gaan spelen met fashion foto’s.

 

Wat is het belangrijkste wat je de afgelopen jaren geleerd hebt?
Houd je eigen stijl aan, en kijk niet teveel naar anderen. Je kan jezelf heel onzeker maken door te kijken naar andere fotografen met enorm veel volgers. Jij bent unique op je eigen manier en zal op die manier ook ver komen, als je er maar in gelooft!

 

Wat of waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen?
High fashion modellen in het buitenland staat zeker nog op m’n lijstje. Australië lijkt me heel vet voor fashion shoots.

 

Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten?
Veel meer fashion gerelateerd werk! Meer gave studio beelden en hopelijk ook meer publicaties en toffe modellen!

 

Wat zoek je in de modellen waar je met samen werkt?
Bijzondere gezichten vind ik voor fashion heel erg mooi. Maar ik moet zeggen dat ik niet op zoek ben naar modellen die ontzettend veel ervaring hebben (dit mag natuurlijk wel!)
Ik vind het juist heel erg leuk als ze plezier hebben in wat ze doen.

 

Wat vind je van ons nieuwe magazine?
Ziet er goed uit! Vind het professioneler dan voorheen.

 

Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld?
Wees jezelf! En probeer goed contact te onderhouden met de fotograaf, dan krijg je tijdens het shooten alleen maar vettere beelden!

 

www.jasmijnbult.nl en www.facebook.com/jasmijnbult

 

 

bottom of page