top of page

Interviews  / Stories

Interview: Photographer Jennifer Remme (Netherlands)

Stel jezelf een kort voor aan onze lezers

Ik ben Jennifer Remme, fulltime fotografe uit Rotterdam. 9 jaar geleden begon ik op goed geluk en een flinke doses eigenwijsheid mijn fotostudio ‘Fotojenique’. Ik wissel mijn werk als fotografe tegenwoordig graag af met het organiseren van events omdat ik ook graag geniet van de energie in het uitgaansleven.

 

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?

Ik werkte als politie agente in Rotterdam West en merkte dat ik creativiteit miste en het idee van mijn eigen onderneming sprak me steeds meer aan. Na een bezoek aan de fotoacademie besloot ik om deze opleiding niet te volgen. Door zelfstandig te leren had ik vrijwel meteem commercieel baat bij mijn beslissing en kon ik mijn baan bij de politie opzeggen.

 

Wat betekent fotografie voor jou?

In eerste instantie betekende het vrijheid van bestaan, later werd dat steeds meer uitoefening van samenwerken met creatieve mensen. Ik voelde me trots bij mooi resultaat en voelde een positieve waardering op mijn werk, dit miste ik in mijn vorige job.

 

Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid?

Ik denk dat ik met weinig middelen en budget en strak resultaat kan krijgen en dat ik een bepaalde vrouwelijke energie uitstraal die goed werkt bij nieuwe en onervaren modellen. Ik ben allround maar met een herkenbare style.

 

Waar haal je inspiratie vandaan?

Om eerlijk te zijn, vooral uit de samenwerkingen met andere partijen, je vult elkaar op een shoot aan waardoor het gezamelijke resultaat knalt. Daarnaast zoals velen uit social media, videoclips, expos, portfolio’s van favoriete fotografen en opvallende momenten uit het dagelijks leven.

 

Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben?

Voor een groot deel wel, een moodboard/richtlijn geeft een gevoel van wederzijds begrip wat de verwachtingen zijn maar op de set schakel ik voortdurend en mag het van mij compleet afwijken van het plan zolang iedereen staat te glimlachen om het resultaat.

 

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?

Ik gebruik veel lightroom en photoshop, ik steek minimaal zoveel tijd in de nabewerking als de shoot zelf. Behalve als het type shoot zich meer leent voor een rauwe look, maar veelal schiet ik glamour en daar is iedereen vaak iets meer tevreden met een plaat zonder oneffenheden en mooie lichaamslijnen.

 

Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio?

Ik heb in de eerste jaren erg veel met kunstlicht gewerkt en dat is het lekkerst in de studio. Nu ben ik meer bezig met natuurlijk licht op locatie, maar de studio blijft altijd mijn veilige basis.

 

Wat voor locaties of onderwerpen spreken je het meest aan?

Mijn beelden gaan vooral 2 kanten op, humor of een sexy feel. Een pakkend verhaal vertalen in een stilstaand beeld vind ik machtig als het goed lukt maar een schone plaat maken met een elegante sexy look vind ik ook heerlijk!

 

Wat of waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen?

Ik zou kiezen voor drama, een plek die mijn model of het verhaal bekrachtigt.

 

Wat is het belangrijkste wat je de afgelopen jaren geleerd hebt?

Niets gaat vanzelf. Ik heb geen mentor, vaste opdrachtgever of sparpartner dus ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen ontwikkeling.

 

Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten?

Ik heb een mooi plan voor een fotoboek, nu in de fase van verschillende beelden uitschrijven en samenwerkingspartijen benaderen. Verder hoop ik te kunnen blijven genieten van een inkomen via mijn werk als fotografe en ik hoop toch een gerichte opleiding te kunnen genieten.

 

Wat zoek je in de modellen waar je met samen werkt?

Durf, enthousiasme, een leuk gezicht en een killer blue steel look.

 

Wat vind je van ons nieuwe magazine?

Informatief en erg leuk dat jullie fotografen even het woord geven!

 

Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld?

Ga serieus met het werk, de mensen en de resultaten om en geniet wat het je kan brengen aan gevoel en leuke contacten.

 

https://www.facebook.com/FotoJenique/

www.fotojenique.com

 

 

bottom of page