top of page

Interviews  / Stories

Vertel eens wat over jezelf

Hi! :) Ik ben Joyce,31 jaar. Trotse moeder van 4 prachtige kids. Ik woon vlak bij de botanishe tuin in Nijmegen. En een passie voor fotografie (Portret) en natuur. Ik heb een cursus fotografie en Doka inspiratie dag gedaan bij FotoBolwerk in Nijmegen,En ik heb een workshop gevolgd van Marta Bevacqua in Rome.

 

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?

Mijn passie voor fotograferen begon al op jonge leeftijd. Ik was 6 jaar toen ik mijn eerste fototoestel in handen had.. Helaas ging de camera niet lang mee.. Daarna spaarde ik mijn zakgeld bij elkaar om vervolgens steeds wegwerp camera's te kopen :) Mijn enorme drang om te fotograferen bleef en kocht mijn eerste spiegelreflex camera.. Een Canon D40 Door mijn auto-imuunziekte werd het voor mijn niet meer haalbaar om te fotograferen..

Na een jaar van intens herstel en onzettende wilskracht besloot ik te gaan sparen voor een Canon D5 Mark 2. Nu inmiddels twee jaar later durf ik rustig te zeggen dat mijn camera mijn beste vriend is :)

 

Wat is je juiste doel?

Binnen nu en een jaar een eigen professionele website. Ik hoop over 10 jaar een eigen studio met kantoor te hebben,Gevestigd in Amsterdam Daarnaast heb ik ook interesse in model-scouting en zal het fotograferen voor speciale doelgroepen kosteloos blijven :) Denk daarbij aan mensen die terminaal zijn en oudere o.a en daarnaast wil ik in de toekomst ook foto-shoots doen met een make-over.. Voor mensen die het net een beetje meer verdienen :) 

 

Wat betekent fotografie voor jou?

Fotografen betekent voor mijn vrijheid,veiligheid en het creëren van het beeld wat op dat moment in mijn hoofd zit.. Het vertellen van een verhaal zonder tekst te gebruiken.. Ik vindt het een eer om de kwetsbaarheid van mensen te mogen vastleggen.. Ik vindt het prachtig om te zien hoeveel emoties een mens kan hebben.. Elke emotie heeft zijn aantrekkingskracht en dat boeit mijn enorm.

 

Waar haal je inspiratie vandaan?

De natuur.. Bos.. Planten,bloemen.. Muziek (jaren 50,60,70,80 .)  :) Daarnaast heb ik een liefde voor zwart/wit foto's, Analoge foto's. Polaroid camera. straatfotografie en fashion. En er zijn drie vrouwelijke fotografen die met hun werk mijn echt persoonlijk raken. Dat zijn Jenny Boot,Marta Bevacqua en Agata Serge. Jenny heb ik ontmoet in december 2015 en Marta in februari en april dit jaar (2016)

 

Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid?

Mijn werk bestaat alleen maar uit emoties.. Het is voor mijn onmogelijk om een foto te publiceren waar geen emotie in zit (Althans geen vlakke foto) :)

 

Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben?

Nee nooit,Ik doe maar wat... :) Jawel als ik ergens op straat loop of in de natuur dan zie ik de foto al voor mijn en ga ik meteen op zoek naar een model.

 

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?

Ja en nee, Bij kinder fotografie zelden en bij volwassenen is het de huidbewerking. Maar de kleur en contrast die zet ik altijd goed! :)

 

Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio?

Eigenlijk gewoon buiten.. Bos,park en botanische tuin. Maar een keer in de zoveel tijd een studio in boeit mijn ook enorm.

 

Wat voor locaties of onderwerpen spreken je het meest aan?

Locaties eigenlijk het bos.. De bomen.. Onderwerpen..

Vintage items en de verschllende emoties zoals Liefde,Angst,Vreugde,Verdriet,Woede,Schaamte en zelfs walging.

           

Wat of waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen?

Ik zou graag nog eens een keer wolfen willen fotografen En ik heb een aantal mensen en modellen op het oog waar ik dol graag mee wil samen werken.. Wordt vervolgd :)

 

Wat is het belangrijkste wat je de afgelopen jaren geleerd hebt?

Dat is altijd op je gevoel af gaan en altijd,Maar dan ook altijd achter je eigen werk te staan.. Geloof in wat je doet.. Dat ziet en voelt een ander ook terug in je werk.

 

Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten?

Zoals ik al bij mijn intro had verteld heb ik een workshop in Rome gevolgd van Marta Bevacqua en ik heb daar veel geleerd en het meest belangrijke bevesteging gekregen op vragen die in mijn hoofd dwaalde..  Dus binnen nu en een jaar ga ik mijn bezig houden met fotografie projecten .. :)

 

Wat zoek je in de modellen waar je met samen werkt?

Overgave en het vertrouwen in mijn als fotografe. Het loslaten van emoties. En natuurlijk is humor ook heel belangrijk bij een shoot,ondanks dat ik het minst heb met modellen lachend op de foto. :)

 

Wat vind je van ons nieuwe magazine?

Ik vindt het onzettend leuk dat er een modellen magazine bestaat waar modellen en fotografen de kans krijgen om wat over hun zelf te vertellen en een deel van hun werk te mogen laten zien op een hele spontane manier.  En ik vindt het ook goed dat het een online variant is,dat omdat het milieu besparend is. :)

 

Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld?

Laat nooit iemand jouw vertellen dat je niet goed genoeg bent. Je bent uniek en dat maakt jouw speciaal. grote oren? volle lippen? Sproeten? bleke hud? Wees niet onzeker. Maak daar je handelsmerk van.

 

P.s   Hi! Yes this interview is in Dutch language.. Curious what it says?

Or curious behind the story of my photos..

 

You are free to contact my..  Email : mirrorgirlphotography@gmail.com

 

https://www.facebook.com/joyceschattevoet.cyrilstok

Photographer Joyce Roswitha (Netherlands)

''The free fall''

''The free fall''

Model - Beatrice Simion Location: Skipper White Guest House – Trevignano Romano Workshop Marta Bevacqua Produced by The Imaginarium.

''Morning walk''

''Morning walk''

Model - Noëlle

''Thoughts''

''Thoughts''

Model - Noëlle

''Morning train''

''Morning train''

Model - Beatrice Simion Location: Skipper White Guest House – Trevignano Romano Workshop Marta Bevacqua produced by The Imaginarium. ''

''Acceptance''

''Acceptance''

Model- Romy Willems

''The explore''

''The explore''

Model Selena Dress from - Tali Designs

''Innocence''

''Innocence''

Model - Selena

''Blue eyed girl''

''Blue eyed girl''

Model - Romy Willems

''Shelter''

''Shelter''

Model - Liza Bykov

''Innocence''

''Innocence''

Model - Selena

“The dreamer''

“The dreamer''

Model - Beatrice Simion Location: Skipper White Guest House – Trevignano Romano Workshop Marta Bevacqua produced by The Imaginarium.

''The free fall''

''The free fall''

Model - Beatrice Simion Location: Skipper White Guest House – Trevignano Romano Workshop Marta Bevacqua Produced by The Imaginarium.

''The beginning''

''The beginning''

Model - Selena

''Shelter''

''Shelter''

Model - Liza Bykov

bottom of page